Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma czegos...takiego

Nie ma czegoś takiego jak ''polska kultura i tradycja'' .My nie zyjemy po polsku

Polecane posty

Gość nie ma czegos...takiego

Zyjemy ''zachodnio'' , według amerykanskiego stylu zycia, polskości prawie juz nie ma, nie wiem o co wy walczycie...

Gość gkghj,lhg
a udawanie katolika? tez polska tradycja

Gość dscdcdsc
wodka, kielbasa i bigos:o

Gość ta straszna mi kultura
Picie to wodki to raczej ruska tradycja, kiełbasy wiecej żrą Niemcy, bigos..no tylko to jest nasze

wita się u nas wódką i solę , więc wódka jest wpisana w nasz dorobek kulturalny . Proszę mi tu nie mieszać.

Gość ta straszna mi kultura
Mnie nikt nigdy w Polsce nie witał wódką, chlebem ani solą, jeszcze cie psem poszczują :D

Gość a evrdvfrevwr
smierdzacej kapuchy ugotuja caly kociol i wpierdalaj od niedzieli do soboty a w niedziele kolejna partie do koryta gotuja

kapucha ci śmierdzi ...yhm. A sery pleśniowe pachną perfumą ? suszone mięso z Meksyku ? wódka z sercem węza podawana w Wietnamie też jest apetyczna ? kalmary,ośmiornice , ostrygi - wszystko to zachęca wyglądem do jedzenia - ale czy wszystkich ?

ponadto nie tylko kapuchą możemy się poszczycić . Polacy podtrzymują wiele pięknych tradycji , które przetrwają . Np opłatek w Boże Narodzenie

Gość sarmatarata
polską tradycja jest wyśmiewanie od przedszkola, od mazur do opola, to jest polską specyfiką światową oraz paru plemion z nowej gwinei i ameryki pd., śmiech kosztem bliżniego i jego ułomności - to daje polakom największe zadowolenie czyż nie?

eeeee nie przesadzaj . Ja też lubię poszydzić od czasu co nieco , wielu ludziom się zdarza. To dotyczy nie tylko narodu polskiego.

Gość sprzedajmy Watykan , nakamijmy
polską tradycja staje się od jakiegoś czasu tak naprawdę wyśmiewanie żydowskich pomysłów i żydowskich rządów w Judeopolonii tzn. w niby Polsce ;) http://www.youtube.com/watch?v=b-_gtgBPQGo

Gość ooortooooo
i napęd daje też

Gość sarmatarata
tobie od czasu do czasu ale dla reprezentatywnej części narodu to chleb powszedni, bez tego umarliby ze zgryzoty

'Kiepskich ' kręconych przez takich 'onych ' się chyba za bardzo naoglądałaś

nic nie trzeba sprzedawać żeby dać jeść głodnemu. Watykan Watykanem wszystkie teorie spiskowe bla bla bla.... jak się chce walczyć z ubóstwem i głodem, to podpuszczanie , narzucanie swoich prywatnych poglądów jest zbędne.

Gość po zaborach w Polsce pozostał
mix zwyczajow , ale na pewno została po tym tradycja narzekania na wladze i zycie, kombinowanie, oszukiwanie państwa.( bo to zawsze byli zaborcy i tak sie ludzie przyzwyczaili. No , jest jeszce chodzenie z koszyczkiem w W Sobote

Kiepskich ' kręconych przez takich 'onych ' się chyba za bardzo naoglądałaś - jeśli to jest do mnie, to wiedz że kiepskich nie znoszę . A ten film umieszczony przez ciebie to żenada na poziomie serialu Kiepskich

nowa postkomunistyczna arystokracja wątpliwego pochodzenia tworzy jewropę w Polsce , a więc amerykanizuje polskie masy robotniczo-chłopskie szydząc przy okazji z ich dawnych , przeważnie katolickich zwyczajów ...a masy , jak to masy - hamyrykanizują się i debilowacieją przy okazji pozbywając się własnych korzeni żydzi są i byli zawsze dużo mądrzejsi - i nigdy się nie odcinali od własnych tradycji i na tym polega ich siła

Jaki miły męczący temat :) Już wiele razy zastanawiałam się, czy jestem patriotką i na czym to polega i właściwie do niczego nie doszłam. A nie - doszłam do wniosku, że nie pozbędziemy się polskości, choćbyśmy chcieli. Tak jak ważne jest dla mnie, żeby wiedzieć, jak poznali się dziadkowie, kim był dziadek, kim babcia, żeby bardziej zrozumieć siebie (Nie poznać - zrozumieć, czemu tak, a nie inaczej. Nie chodzi mi tylko o geny, ale o to, co przekazują mi moi rodzice.), tak ważne się w końcu stanie, kim jestem jako Polka, czemu tak, a nie inaczej myślę i robię. Polska żyje, więc jest i polka tradycja, choćbyśmy tego nie chcieli. Nie chcę na siłę czuć się "dumna", Gombrowicz bardzo to krytykował. Chcę... zgodzić się na to, jak na rodzinę i nie odcinać się, bo to niemożliwe. I wiedzieć, czemu czasami myślę jak Mickiewicz.

Gombrowicz krytykował także bo za dużo pił , ćpał ...a pochodził z bogatej, szlacheckiej rodziny i na dodatek miał marudnych rodziców , którzy mu to ciągle wypominali :D orginał i buntownik , ale rodzice mieli nieco racji ;)