Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wim

Przewijanie chłopca - krem, może głupie pyt ale nie wiem

Polecane posty

Gość bo nie wim

Mam córke, wkrótce urodzi sie synek. Wiem, że przewijanie troche się rózni, poczytałam już o przewijaniu chłopca jednak nigdzie nie natrafiłam na odp - czy siusiaka też smaruje się kremem? Czytałam o "obchodzeniu się" z nim itd ale nigdzie o tym. Chyba tez sie smaruje?

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
nie ;-)

Gość kredytowa
nie

Gość kleopatra,,.
Moja siostra poelegniarka czyms psika ale nie wiem czym i na pweno trzeba sciagac skorke.

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
moim zdaniem nie trzeba niczym smarowac, ani psikac. a na temat odciagania skorki są 2 szkoly-jedni mowią tak, inni-nie.

Jesli jest odparzony to tak. Po siusiakiem czesto dochodzi do zaczerwienien i odpadzen. Jednak higiena chlopca jest latwiejsza z doswiadczenia wiem ze chlopcy rzadziej dostaja odparzen(przynajmniej u mnie tak bulo) wiec polecam w ogole nie uzywac kremu jesli nie bedzie zaczerwienienia zeby skora sie nie przyzwyczjala

Gość bo nie wim
Dzieki :) Tak, wiem że sa dwie szkoły co do tego odciągania badz nie. Zobacze co pediatra albo położna powiedzą, bo faktycznie co czlowiek to inne zdanie i wez tu potem badz mądra.

Gość ja też miałam z tym kłopot
Bo pierwsza była córka, więc tu stosowałam te same zasady, jak ze sobą (kierunek mycia, wycierania itp.) No a chłopak, tyle tych zakamarków, fałdek:p dlatego przy zmianie pieluszki czysta woda i coś miękkiego do obmycia, dobrze wysuszyć, no i ja w pachwinki i pod jajeczka nieco zasypki używałam, samego siusiaka nie smarowałam ani nie sypałam niczym. Ach, no i tyłek, on częściej się odparza, siuśki nim wsiąkną w pieluchę lecą w dół, jak na plecach maluch leży i prędzej między pośladkami o odparzenia.