Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddbbbbbb

czy to mozliwe ze jestem w ciazy..

Polecane posty

Gość dddddddbbbbbb

... mam cykle 29-32 dniowe. ostatni okres mialam 14 marca. wg tych kalkulatorow online moje dni plodne trwaly mniej wiecej od 26 marca do 1 kwietnia. owulacja powinna byc mniej wiecej 31 marca- 1 kwietnia ( niedziela poniedzialek) czy to jest mozliwe, ze jak kochalam sie w piatek czyli 29 marca i wczesniej ;) zebym zaszla w ciaze? wczoraj bolal mnie brzuch jak na okres, a do okresu jeszcze pare dni. w dodatku wczesniej mialam jakies biale uplawy. Tydzien temu (moze nie potrzebnie bo za szybko) robilam test i wyszla jedna kreska. czy to mozliwe, ze 2-3 dni przed owu mogly plemniki przezyc i poczekac na owu?? jak to jest mozliwe??

Gość loletta987
Pewnie, że 2 mogły przeżyć...

Gość dddddddbbbbbb
niestety nie mam cykli 28 dniowych regularnych co do dnia, wiec nie jestem w stanie okreslic, kiedy mam owulacje.

o matko, kalendarzykiem sie nie sugeruj bo to jedno wielkie G plemniki moga przezyc w dobrych warunkach 72 godziny przeraza mnie niewiedza dziewczyn-kobiet...

nikt nie jest w stanie okreslic kiedy mial owulacje, jedynie monitoring moze to potwierdzic - jedynie mozesz teoretycznie powiedziec w ktorym dniu mialas owu, ale zeby to zrobic musialabys sie obserwowac, a Ty nawet tego nie robisz biale uplawy - sluz wystepuja w dniach nieplodnych - masz je za kazdym razem, mozesz ich nie zauwazyc bo niektore kobiety nie sa zbyt mokre i sluz maja przy szyjce macicy

Gość dddddddbbbbbb
nie obserwuje, nigdy tego nie robilam. jestesmy dopiero po 2 cyklach staran. ja myslalam, ze to takie proste zajsc w ciaze. moje kolezanki mi mowily, ze po pierwszym razie czy drugim zaszly, wiec myslalam, ze i ja tak bede miala. ale wlasciwie chodzi mi o to, czy to mozliwe, zebym zaszla skoro robilam to dwa- moze trzy dni przed owulacja?

dzisiaj masz 26 dc, owu wedlug tego co napisalas moglas miec 29marca przy cyklu 29dniowym, 30 marca przy 30dniowym, 31marca przy 31dniowym i 1go kwietnia przy cyklu 32 dniowym (+-jeden dzien do kazdego dnia cyklu ktory napisalam wyzej) Jezeli kochalas sie 29marca a cykl mialby wynosic 29-31dni szanse sa spore

Gość dddddddbbbbbb
ja zawsze myslalam, ze trzeba sie tarac w dzien owu

Gość ewelinkakalinka112233333
Nie jesteś w ciąży - brzuch boli Cię od zbliżającej miesiączki a białe upławy to normalna rzecz w drugiej fazie cyklu więc nie stresuj się - po za tym nawet gdybyś była to nie idzie rozpoznać tego teraz. Poczekaj parę dni i w dniu miesiączki jeśli jej nie dostaniesz zrób test:) a na drugi raz uważaj z seksem.

Gość ewelinkakalinka112233333
Sorry nie zauważyłam, że się starasz o dziecko... Ja też i tak jak ty myslalam ze to takie łatwe...sprawdzam swoje cykle i mniej więcej orientuję się kiedy są dni płodne i zawsze staram się z mężem zrobić tak żeby przed dniami płodnymi i w dni płodne trafić ale póki co nici z tego:)

nie :) tymbardziej ze nigdy nie wiesz jak dlugi cykl bedziesz miala :) starasz sie wtedy kiedy pojawiaja sie dni plodne, mozesz to zauwazyc podczas zmiany sluzu - z bialego nierozciagliwego nieplodnego, na wodnisty - plodny, przezroczysty rozciagliwy - plodny, mozesz zauwazyc to np sorry za slowo- przy podcieraniem sie papierem toaletowym :P jak poczujesz slisko to oznaka dni plodnych Pozatym mozesz sobie badac szyjke macicy, ale to juz troche wyzsza szkola jazdy, w kazdym badz razie najlatwiej dla Ciebie byloby zauwazyc tylko jeden czynnik , czy szyjka jest otwarta czy zamknieta Szyjka otwiera sie w czasie okresu - wiadomo, by krew wyplywala, zamyka sie po okresie i powoli otwiera w czasie dni plodnych, w czasie okoloowulacyjnym otwiera sie calkowicie otwierajac tzw brame dla plemnika ;) po dniach plodnych szyjka sie zamyka i zostaje zakmnieta do nastepnego krwawienia

Gość dddddddbbbbbb
LadyLove- ja wlasnie sprawdzalam szyjke, pare razy i faktycznie w tamte dni byla miekka, nizej usytuowana, a teraz jest jakby twardsza i uniosla sie ku gorze. robilam to tylko pare razy i w tym cyklu. nigdy wczesniej. a odnosnie tamtej wypowiedzi o zblizajacym sie okresie- przepraszam nie pamietam Twojej nazwy :) wlasnie chodzi o to, ze ja sie tak czuje w jeden dzien przed okresem. nigdy nie mialam jakis specjalnych dolegliwosci. nawet w trakcie trwania okresu nigdy nic mi nie bylo. nawet piersi nie pamietam, zeby mniekiedys bolaly :) a brzuch- to moze jak bylam nastolatka i to cale moje okresowe objawy, dlatego zaniepokoilo mnie to pobolewanie w podbrzuszu.