Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaziębionaiwkurzona

herbata na przeziębienie

Polecane posty

Gość Emilka1502
Mimo wszystko nie ma nic lepszego niż herbata na przeziębienie. Ale lepsza jakaś smakowa bo nie trzeba nic dodawać, ja robię w termosie, zalewam i gotowe. Wiem, ze niektórzy kombinują z owocami ale po co? skoro gotowa ma więcej aromatu owoców niż owoce wrzucone do wrzątku. Ja kiedyś zrobiłem herbatę z bakaliami i nie było różnicy w smaku. Więc lepiej rodzynkową herbatę pić

Gość KarolChe2
jest rodzynkowa? Serio?

Gość Bashmi
Herbatka z imbirem i cytryną - pysznie i zdrowo Dodałabym jeszcze owoców dzikiej róży bo mają dużo witaminy C. Super łagodząco na kaszel działa herbatka o nazwie Bronchial (do kupienia w aptekach). Pamiętajcie jednak, że w czasie przeziębienia trzeba odstawić wszystkie słodycze, bo cukier silnie zagęszcza wydzieliny w oskrzelach i zatokach, co utrudnia ich ewakuację i znacznie wydłuża proces zdrowienia. Najbardziej śmieszy mnie fakt, że wszystkie syropy p/kaszlowe i p/gorączkowe są słodkie, ale to ma sens, bo im dłużej chorujemy, tym więcej tego pijemy. Nie dajcie się nabrać :) Piguła

Gość UlaTuje234
Wydaje mi sie, że grunt to ciepło się ubrac, a zamiast zimnych napojow lepiej pić herbaty. Ja bardzo lubie pomarańczowe herbaty. Naprawdę, jest to super herbata na przeziębienie.

Gość Marcell1
ludziska, a nie lepiej sobie jakiegoś grzanca zasadzic. Wtedy na pewno się nikt nie przeziebi.

Gość kamilano
hebrata z miodem+rutiver i jestem wyleczony ;)

Gość JudithAA
nooo w sumie super pomysl masz, ale jakos dzieciakom tego nie sprzedam. mi smakuje herbata z czarna porzeczka, która wczesniej madleruje.

Gość KasienkazPlocka
Cześć wam, ja dzieciom podaje multiwitaminową i póki co żadne się jeszcze od września nie pochorowało.

Gość Maslaneczkka
a jaka firma? jedyne co widziałam to z wit c i malina ale multiwitaminowej nie znalazlam nigdzie

Gość KasienkazPlocka
z tekane jest ta multiwitamina, ale nie wszedzie jest

Gość MilosZ3k
jjako herbata na przeziebienie to najlepsza jest zwykla czarna z cytryna. chyba, że ktos gustuje w slodyczach to mozna dodac jeszcze soku malinowego.

Gość Bashmi
Pod warunkiem, że to prawdziwy sok :)

Gość Filip3kkk
magic moments tekanee to naprawde strzał w 10. rozgrzewa od srodka i ma taka goryczkowa nute. może ktos z was tez pil?

Gość ZielonAnia2
jezeli o mnie chodzi to pije zwykła zielona z cytryna czy tez cwiartka pomaranczy i gitarka. poki co zadne przeziebienie mnie nie dosieglo.

Gość P33ter
Cześć, pije ktoś z was sok z noni?

Gość PiKwadratek
kurka wodna, ja ostatnio pilem taka malinowa i dodalem cytryny. nestety nazwy nie pamietam.

Gość CzarnaMumba
herbata na przeziebienie to zwykla czarna ze startym imbirem i lyzeczka cynamonu.

A u nas najlepiej sprawdza się napar z lipy albo mocna czarna herbata z sokiem malinowym i miodem. A na mokry kaszel bronchosol.

Gość Melodyya
lepij sobie zrobic grzaniec po galicyjsku czy jakieś winko wypic. każdy bedzie szczęsliwszy. Ehehhehe

Gość KochamPiwo
Albo porter!

Gość Mycha_865
Jak jak tylko mogę wystrzegam się przeziębień, ale wychodzę z założenia lepiej zapobiegać niż leczyć... więc jak na razie jesetm na diecie wzmacniającej odp***ość z oryginalnychprzepisów:)

Gość KatiszaKi
No ja przy przeziębieniu zawsze łykam rutinoscorbin i ciepło się zawijam pod kocem. W wypadku kaszlu biorę bronchosol na odkrztuszanie - to ważne aby nie przeziębić się mocniej, bo to co odkrztuszamy jest pełne zarazków i może doprowadzić do zapalenia oskrzeli albo płuc.

Gość PaulinaZaj
Nie słyszałam jeszcze o herbacie rodzynkowej! Ja na przeziębienie zawsze robię sobie ciepłą herbatę malinową i to jest właśnie moja ulubiona. A swoją drogą ostatnio potrzebowałam syrop na przeziębienie i kupiłam jakiś, który był tak gorzki że w ogóle nie wzięło się go wziąć do ust! Czy leki muszą być takie niedobre? :(((

Gość BrrrJAKzimno
zima nadciaga, zatem kolejki w szpitalach i przychodniach zaniedlugo brdą sie ciagnac i ciagnac

herbata z dużą ilością cytryny, miodu(ale takiego prawdziwego a nei to co jest w sklepach teraz) i imbirem. Rozgrzewa i rano czujesz się super fajna:):):)

Gość gość
a ten imbir to jakie dajecie? i gdzie kupujecie?

Gość azalllia
w większości warzywniaków dostaniesz, a jest naprawdę kapitalny. Do tego, miód, cytryna i wódka (mi najbardziej wchodzi żubrówka) i rano jesteś jak nowa!

Gość gość
Ja biorę aspirynę, rutinoscorbin i pijam herbate z miodem i zawsze pomaga. Ale z aspiryną trzeba ostrożnie, bo dużo osób uczula. Aha i herbata ma być ciepła, ale nie wrzątek, bo wtedy wszystkie właściwości miodu zabija.