Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina___26

zwiekszona ilość gazów

Polecane posty

Gość Malwina___26

wiem, że śmieszny temat. :) Ale mi naprawdę utrudnia trochę życie. Kiedyś było wszystko w porządku i pamiętam że nigdy takie problemy nie przeszkadzały mi korzystać z życia. A od ok. 1-1,5 roku ciągle chce mi się... pierdzieć (nazywajmy rzeczy po imieniu). Leżę z moim facetem wieczorem, oglądamy filmy, to nie mogę wytrzymać 20 minut, muszę ciągle chodzić do WC (nie pierdzimy przy sobie). Mam awersję do seksu, bo raz zdarzyło mi się puścić bąka w trakcie :( i teraz unikam seksu jak mogę... Masakra. Wyjazd do kogoś na parę godzin to dla mnie mordęga, muszę wciąż uciekać do kibelka żeby wypuścić z siebie gazy. I to w sumie niezależnie od tego co zjem, chociaż oczywiście np. po jakimś groszku jest o wiele gorzej. Z wypróżnianiem jest inaczej, chodzę co 2 dni, co jest niby w normie i tak było od zawsze. Więc z tym problemów nie mam. Ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić i dlaczego tak jest? Póki co pomaga mi jedynie prawie głodowanie - naprawdę maluteńkie, głodowe porcje jedzenia, dzień przed wyjazdem. Wtedy gazów nie ma aż tak dużo. Ale przecież nie mogę całe życie głodować.

Spróbuj łykać kapsułki Espumisan (Esputicon) - są niezbyt drogie i nie są szkodliwe na dłuższą metę, bo podaje się ten preparat nawet niemowlętom, ale w kropelkach :) Preparat odgazowuje jelita, poprawia komfort życia - możesz brać np. na noc i sprawdzić, jak się potem czujesz w ciągu dnia. Możesz też brać kilka razy dziennie. Mój syn w dzieciństwie bardzo chorował na jelita, miał ciągłe wzdęcia i biegunki, więc zawsze brzuszek miał wypełniony gazami. Espumisan łykał miesiącami - jest naprawdę skuteczny :)

Gość pancerny_moloch
Moim zdaniem to jakaś nieprawidłowa praca jelit, być może objaw zespołu jelita drażliwego, radzę się przebadać na to. Jeśli chodzi zaś o uporanie się z wzdęciami, to proponuję zacząć zmiany w diecie, bo na bank spożywasz jakieś produkty, które powodują u ciebie nadmiar gazów. Odstaw na jakiś czas smażone mięsa, jakąś kuchnię orientalną, azjatycką jeśli jesz. Oprócz tego możesz spróbować jakichś naturalnych preparatów, ja proponuję http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74 - bardzo dobrze pomaga na tego typu dolegliwości.

Znam Twój ból i już wiąże się w boleściach :( Prawdopodobnie cierpisz na zespół jelita drażliwego i uwierz mi to jest bardzo zależne od tego co zjesz. JA cierpię na tę chorobę od wielu lat. Ile leków przeszło przez mój żołądek - tego nie da się opisać :( Espumisan - śmieszna sprawa, na mnie totalnie nie działa :/ Tym bardziej nie polecam żadnych tabletek bo tylko pogarszają sprawę :/ Jak coś to już jakieś kropelki ziołowe najlepiej. Ja stosowałam Iberogast, pomagał mi przez długi czas. No ale niestety jest wiele czynników, które wpływają na działanie naszych jelit i nawrotów tego stanu. Powiem Ci jak ja sobie pomagam i co mi bardzo ułatwia życie: - po pierwsze regulacja wypróżnień. To podstawa. Piszesz, że wypróżniasz się co dwa dni. Za rzadko ! stanowczo. Spróbuj uregulować przewód tak aby wypróżniać się codziennie, najlepiej rano. To takie proste, a uwierz mi czyni cuda w tym przypadku :o jak masz problem to polecę Ci Colon C http://colon-c.pl/ - i teraz najważniejsze. Zero białej mąki ! To jest produkt najbardzije wywołujący wzdęcia o czym ludzie często nie zdają sobie sprawy :( od kiedy przestawiłam się na pieczywo razowe, na brązowy ryż oraz makaron to mój problem z brzuchem jest minimalny. Niestety kiedy tylko zjem coś z białą mąką, problem zaczyna sie od nowa :( takie moje rady, mam nadzieję, że pomogę.... Poszukaj jeszcze tutaj w sklepie zielarskim może znajdziesz coś dla siebie. Ponoć Oregasept http://e-fito.pl/pasozyty/385-oregasept-olejek-z-oregano-h97-100-ml.html jest genialny ale niesttey ze względu na cenę nie mam okazji wyprobować :( http://e-fito.pl/16-uklad-pokarmowy

A czy nie uważacie, że zespół drażliwego (wrażliwego) jelita jednak przejawia się skurczowymi bólami brzucha i częstym wypróżnianiem??? Autorka wyraźnie pisze, że załatwia się co dwa dni i nie ma z tym większych problemów! A Ty "Weronika89M" to rzeczywiście jesteś jakaś wyjątkowa ! Jeszcze nie spotkałam osoby, na którą Espumisan w odpowiedniej dawce nie zadziałał - nie tylko w swoim własnym otoczeniu, gdzie pomagał zarówno niemowlakom z kolkami, jak i osobom starszym z kłopotami trawiennymi! A kilka m-cy ze swojegoo życia spędziłam na oddziale dziecięcym gastroenterologii AM we Wrocławiu i tam również jest pierwszym preparatem (z tzw. wyboru) jaki się podaje, głównie na jego skuteczność, ale także na brak skutków ubocznych! Wiecie co, ja przeszłam z moim dzieckiem przez Zesp.Jelita Drażliwego i z pewnością autorka go nie posiada... Raczej nie można tej dolegliwości przeoczyć - a same gazy, faktycznie, najczęściej są efektem pokarmów, jakie spożywamy, ale jeśli zaczyna się nagle - zazwyczaj rozpoznaje się pasożytniczą...

ale jeśli zaczynają się nagle - zazwyczaj rozpoznaje się tzw. infekcję pasożytniczą... o której większość dorosłych ludzi nawet nie myśli, a najczęściej bada się w tym kierunku dzieci przedszkolne i szkolne... Lamblioza jest najczęstszą przyczyną bólów brzucha, skurczów jelit i kłopotów trawiennych oraz alergicznych u osób, u których wcześniej alergia NIE była stwierdzona!

Gość Malwina___26
Dziękuję za odpowiedzi. Bólów brzucha nie mam. Nie mam też raczej biegunek. Kupiłam Espumisan - zobaczymy czy pomoże.

O masakra. Zespół jelita drażliwego to nie tylko biegunki. Może charakteryzować się też wieloma innymi objawami. Niektórzy mają postać biegunkową inni zaparciową, u każdego może to objawiać się w inny sposób.

Gość pozaczasem
Mam do sprzedania lek Alinia(nizonide)-Nitazoxanide jesli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt na mail agnieszka-pietrzyk@gazeta.pl lub tel 791074405 Mam rowniez praziqantel 600mg w tabletkach. Leki te sa na przywry,lamblie,tasiemce,glisty