Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara a głupia

RAK SZYJKI?

Polecane posty

Gość stara a głupia

Cześć dziewczyny.. Słuchajcie: jestem kompletną idiotką/debilką,wariatką. Nieodpowiedzialną małpą. Rok temu ( w kwietniu) poszłam na cytologię do ginekologa ( oczywiście prywatnie). Po 2 tygodniach idę po odbiór wyników okazuje się, że mam III grupę cytologii. MASAKRA. Kompletna załamka. Niby ginekolog mnie uspokajała, niby przepisała Macmirror500 aby wyleczyć ewentualne stany zapalne i miałam zrobić powtórną cytologię po przeleczeniu( ok.14dni). NIE POSZŁAM. I tak bezczelnie i bestialsko upłynął ROK- PIERNICZONY ROK !!!! Do dziś - dziś z żalem ibólem mówię : pójdę, zrobię cytologię, co będzie to będzie. Wiecie, że rok temu bałam się ponownie ją wykonać ? i zwlekałam z tym rok?! Wiem, jestem beznadziejna.... W sumie (tak na rozgrzeszenie) nie miałam jak wcześniej wykonać powtórnego badania. Najpierw w czerwcu zachorowała moja mama ( notabene wycięli jej wszystkie narządy rodne - CIN3) i musiałam wyjechać na miesiąc się nią opiekować. Później jak wróciłam i zapisałam się na cytologię to 2 dni przed wizytą dostałam telefon, że pani doktor na lipcowy urlop jedzie. We wrześniu zowu miałam operację usunięcia żylaków i długo do siebie dochodziłam. Zawsze było coś. Ale nie ma co się rozgrzeszać, nawaliłam ja sama. Teraz za to zapłacę. Tak, zapłacę, bo sądzę że mam raka, że umrę, że sama na ten los zapracowałam swoją głupotą. Dziś poszłam do ginekologa pokazać wyniki sprzed roku, ale na dzień dobry dowiedziałam się od położnej środowiskowej, że lekarza dziś nie będzie bo wczoraj spadł ze schodów i będzie za 3 tygodnie...Dobre,co? Położna powiedziała, że powinna za te poprzedie wyniki mnie kijem przegonić.. Zapisała mnie na 22 kwietnia.. W sumie nie wiem co mi było, co mi jest. Niestety liczę się z najgorszym... I muszę do 22.04 przetrwać a później 14 dni czekać na wyniki...Ponad miesiąc strachu, a przecież rok żyłam i jakoś się nie bałam.. Wyniki sprzed roku : Grupa według Papanicolaou : III GRUPA Ogólna ocena rozmazu: -zmiany zapalne i odczynowe -zmiany w komórkach nabłonkowych Zmiany infekcyjne i odczynowe: -infekcja -niespecyficzna flora bakteryjna -odczynowe zmiany komórkowe wywołane regeneracją Zmiany w komórkach nabłonka płaskiego: - nietypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ( odczynowe? CIN1?) ASC-H Zalecenia: powtórne badanie cytologiczne po leczeniu przeciwzapalnym MASAKRA dziewczyny. Do tego mam skierowanie na biopsję guzka w piersi :(

Gość zxzx
No wyszło jak wyszło. Musisz czekać i iść na badanie. Może nie będzie tak źle.

Gość staż 10 letni ..... !
No cóż, nie będę pisać jaka jesteś nieodpowiedzialna bo sama o tym wiesz ;) Teraz koniecznie do ginekologa w wyznaczonym terminie i choćby odwołali wizyt to szukasz gdzie indziej !!!! Spróbuj troszkę wyluzować, nie myśleć o najgorszym. Będzie wszystko dobrze !!!!

Gość zfmvch
i jak wyniki ????????????????????????