Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robiacaimpreze

ILE TO BEDZIE KOSZTOWAŁO? DOMOWKA

Polecane posty

Gość robiacaimpreze

Witam w ten weekend mam zamiar zrobic impreze dla 14 osob. Nie mam za bardzo kasy, z tego wzgledu chce ograniczyć budżet. Kazdy ma przynieść alkohol (wodke) i jakas przepitke (pepsi) kto chce pic piwa to piwa. To stała paczka zawsze tk robimy a nie, ze 1 osoba sponsoruje 15 osob. Ale musze cos przeciez przygotowac co jedzenia. Zakupy bede robiła w tesco biedronce lub lidlu bo mam najblizej i chyba najtaniej. Myślałam kupic ogórki, pomidory, szynke ser, rzodkiewke, ogórki kiszone i zrobie kanapki. Oczywiscie paluszki, chipsy, .. kupie tez pepsi i wodke o.5 . Nie wiem ile tego jedzenia kupować ?? Jak myslicie? Impreza zaczyna sie o 20 wiec raczej przyjda pojedzeni .. 5 osob zostaje u mnie na noc. Ile mam kupic chlepow i tego wszystkiego??

Gość u mnie na takie spedy to kazdy
tez cos do zarcia przynosi ciasto salatki a ja pieke np udka lub robie bigos dziwne ze na sama ciebie przygotowanie zarcia tylko spadlo

Gość ęmilia
zrob duza ilosc salatki albo dwie.

ja bym ugotowala gar bigosu kupila ze trzy chleby i po temacie ewentualnie gar fasoli po Bretonsku do wody trzeba dobrze zjesc cos cieplego bo same kanapki dziala jak saczek rzygac bedzie czesc dalej niz widzi

ewentualnie ze dwa kurczaki upiec do tego micha jakiejs salaty

Gość gtmy gvmcdgt m,
zrob 2 salatki jedna z wedlina a druga np. po zydowsku , kup jakies sledzie, wedline i kabanosy uloz na talerzykach ser zolty tez jakies pomidorki i ogorki no np. jajka w sosie tatarskim i jakies danie na cieplo np. bigos czy golabki... sorry ale dla mnie same kanapki to lipa straszna... moze umow sie ze znajomymi ze jeden tam wezmie salatke drugi jakies ciacho itd

za te dwa kurczaki zaplacisz z jakies 25 zl plus chleby plus nie wiem jakas salata moze byc pekinska duzo nie kosztuje i masz z banki

Zrób sałatkę gyros albo warzywna. Cos na ciepło, nawet parowki z biedronki w cięcie francuskim albo bigos. Kanapki to podstawa tylko bez jajek, bo beda brzydko pachniec :) 6 paczek czipsow jakies inne przekąski. Popite, bo zawsze brakuje. Az mi sie moja 18 przypomniała :)

zreszta tak jak pisalam dziwni ci znajomi ze z sama woda do ciebie wbijaja na takie cos to sie zawsze tez do zarcia ze soba cos ma a nie na kogos zwala zagryche do tego taki tlum ludzi 14 osob jeszcze rozumiem dwie,trzy no gora 4 ale taki tlum i ty masz sama o zarciu myslec? i to wszystko sponsorowac?

Wlasnie jak juz napisano.kabanosy i wędliny na talerz, ser tez. Zeby nie wymiotwać po wódce dobrze cos tlustegi najpierw zjeść. Moze kiełbasa smażona w piekarniku albo rosół :)

Gość kizia mizia da
moga byc najedzeni,ale pamietam ze przy alkoholu sie wzmaga apetyt szczegolnie wodka wymaga dobrych zakasek,tanio to to moim zdaniem nakarmic 14 osob i jeszcze 5 zostaje na sniadanie to nie bedzie,na samych kanapkach daleko nie zajedziesz

Gość jikmny
to juz lepiej jakbyscie zrobili sciepe i zamowili kilka pizz jak juz zglodniejecie. 14 osob wykarmic to duzo

Gość To ja Ci powiem tak
U mnie bylo ostatnio 11 osob na jakies 5 h. Stracilam 400 zl. Karkowka z ziemniakami, ryz z sosem i kurczakiem, wodka, soki, koreczki, mnostwo serow i wedlin, ciasta, dla dzieci przegryzki, owocce, salatka grecka. Poszlo bardoz duzo jedzenia