Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalola

Najgorsze doświadczenia z Sympatii

Polecane posty

Gość Kalola

Hej dziewczyny! Może macie ochotę podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami z portalem randkowym Sympatia.pl? Zastanawiam się, czy nie założyć tam konta, ale jak słyszę, na jakich świrów trafiają moje znajome, które mają tam konta, to nie wiem, czy to słuszna decyzja. Piszcie więc o swoich doświadczeniach, może na ich podstawie podejmę jakąś decyzję.

Gość do kalola
Bardzo dużo jest wątków dotyczących świrów z sympatii. Poszukasz, to odnajdziesz całą masę perełek. Ja szybko zorientowałam się czym jest ten portal i spotkała mnie tylko jedna przykra niespodzianka. Mianowicie facet, z którym się umówiłam na pierwszą randkę, przyszedł, ale... z kolegą!:) Stwierdził, że sam będzie za bardzo się stresował i nie uprzedzając mnie, chciał spędzić ten wieczór w trójkę. Wiesz, jaka ja byłam zestresowana?:) Z początku nie wiedziałam o co chodzi, ale jak mi wyjaśnił, że jest taki biedny, nieśmiały, myślał, że weźmie mnie na litość. Nic z tych rzeczy, to była moja pierwsza randka z tego portalu i ostatnia. Natomiast jak szukasz czegoś, gdzie możesz poznać normalnych ludzi i uniknąć takich dziwnych historii, to radziłabym przyjrzeć się m.in. portalowi mydwoje. Fakt, jest droższy, ale przynajmniej unikniesz takich historii, jak ja:) A przynajmniej będziesz miała zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo spotkania się z takimi facetami.

Gość Kalola
Dzięki za odpowiedź:) Nie pomyślałam, aby poszukać tego wątku... Już się za to zabieram:)

Gość jestemzołza
Czy ja wiem czy najgosze... Jestem tam zarejestrowana od 8 miesięcy. w drugim miesiacu bytnosci na tym portalu zaczełam gadac z jednym facetem. Gadaliśmy dłuuugie godziny każdego dnia, potem jeszcze doszły esemesy itd. Gadalismy tak przez trzy miesiące. W koncu spotkanie. Po pierwszym spotkaniu bajka. A potem ja zaczełam za bardzo naciskac na związek i ja zepsułam tą relacje wiem o tym i wiem jakich błędów już nie popełniac. Potem z jego str było coraz mniej wiadomości, albo tylko wtedy gdy to ON chciał się spotkac... Przez trzy miesiace spotykanie się prawie co tydzien nie byliśmy nigdzie (kino, pizza, space) Ostanio spotkaliśmy się na poczatku marca. Nie odzywał się przez misiac (chyba ze chciał się spotkac, jednak to było takie umawianie sie w ostatniej chwili a ja już mialam inne plany) On się nie odzywa to mnie to ja też nie bedę. Nie bede z siebie robic idiotki. Ale te kilka spotkan wspominam miło:) Dziękuje jenak Bogu, ze się z nim NIE przespałam;p Potem się spotkałam z jeszcze jednym,a le jakos chyba nie zaskoczyło... No iw sumie mysle o usunięciu konta. Są ta fajni faceci,a le czesto sami usuwają konta, bo wiele lasek leci główni na kase lub wyobraża sobie nieiwadomo co;/ Jest też niestety wieluu ruchaczy. Tearz tam wchozde coraz rzadziej, bo mordy ciągle te same;p Spróbuje gdzieś indziej:)

Gość dolerka
Jednym z wątków opisujących problemy sympatii jest na przykład ten: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5214586. Na innych forach znajdziesz jeszcze więcej historii, nie będę wrzucać linków, żeby nie przekierowywać do innych forów. Ale naprawdę, sporo tych negatywnych opinii można znaleźć. Oczywiście to nie tak, że tam jest tylko źle i nikt nikogo nigdy tam nie poznał, z kim stworzył związek. Prawda jest taka, że ludzie chętniej dzielą się tym co złe, a nie co do dobre. I dlatego jak spotkają kogoś kto im podpadł czy ich oszukał, to opiszą to na forum, ale ci, którzy się poznali i stworzyli szczęśliwą parę raczej nie będą dzielić się tym na forach. Ale z drugiej strony czemu o sympatii jest tyle tych negatywnych historii, a chociażby o mydwoje brak? Coś musi być jednak na rzeczy, są portale lepsze i gorsze, te bardziej podatne na oszustów i te mniej, te z dostępem dla każdego (darmowe lub prawie darmowe) i te dla osób poważnie myślących o poszukiwaniach swojej drugiej połówki w internecie. Dlatego ja wolę, tak jak moja poprzedniczka, zapłacić za abonament, ale mieć pewniejszy i bardziej profesjonalny portal do swojej dyspozycji, jak to wspomniane mydwoje na przykład.

Gość kapejda
Jak widać i na takiej sympatii można poznać kogoś normalnego. Pewnie, że tak, w końcu z tak dużego grona osób musi pojawić się ktoś w porządku, to nie tak, że tylko i wyłącznie cwaniaki tam siedzą. Ale faktycznie jest tam dużo tego typu facetów. Historii także sporo. Ja się nie podzielę żadną, bo do żadnego spotkania z tego portalu nie doszło. Założyłam sobie tam konto, ale nie wykupiłam abonamentu. Chciałam przetestować sobie, jednak wcale mi nie podszedł ten portal. Jeszcze wiele zwiedziłam i muszę powiedzieć, że pozostałam przy poszukiwaniu w realu. Po prostu to nie dla mnie. Rozumiem, że innym może to się podobać i być pomocne, jednak ja potrzebuję tego kontaktu wzrokowego na pierwszym spotkaniu, tego poczucia bliskości. Trudno mi ocenić kogoś jedynie na podstawie tego co o sobie pisze. Jednak mam znajomych, którzy tak się poznali i stanowią szczęśliwą parę. Po przejściu przez różne portale, chyba mogę stwierdzić, że najbardziej podpasowało mi faktycznie to mydwoje, jakoś najbardziej wiarygodne i najwięcej informacji daje o ludziach. I najbliżej mi tam było do przełamania się i umówienia na spotkanie. Jednak w tym czasie pojawił się kolega z pracy i to na nim się głównie skupiłam;)