Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poród SN

poród SN- czy rzeczywiście siłami natury?

Polecane posty

Gość poród SN

Jestem w drugim miesiącu ciąży ale już nie mogę doczekać się dziecka no i sporo też myślę o moim porodzie. Planuję urodzić sn. Przeglądam na youtubie filmiki z takich porodów i nie wiem jak was, ale mnie przeraża fakt, że dzieci na siłę są wyciągane z kanału rodnego. Strasznie to wygląda, mam wrażenie, że zaraz takiemu dziecku główka się urwie. :/ Przecież całkiem nie dawno był taki przypadek, że lekarz urwał dziecku główkę, wepchnął ją z powrotem do kanału rodnego, a następnie zalecił cesarkę...

Gość wole oliwe
Teraz to sa porody drogami natury, ale na pewnie nie silami natury ani naturalne jakby ta babka rodzila w pionie to tego dzicka nie trzeba by bylo wyrywac na sile to co teraz jest w szpitalach to jest proba udowadaniania kobietom ze bez ich fachowej pomocy by nie daly rady urodzic, jesli juz to ze starsznym komplikacjami :o a prawda jest taka ze bez tych wszystkicj cudownych interwencji medycznych komplikacji byloby naprawde niewiele wystarczyloby obserwowac czy cos sie zlego nie dzieje i wczesniej sprawdzac ryzyko np czy ulozenie dziecka jest ok a reszta dzialaby sie sama I najlepiej gdyby to kobieta wszystkim dyrygowala i robila to co jej instynkt podopowiada a nie "wszechwiedzacy" lekarze niestety cywilizacja idzie w zlym kierunku

Gość zgadzam sie z wole oliwe
Porod w szpitalu rzadko kiedy odbywa sie silami natury;. kroplowka ro stadrat, kleszcze czy proznociag tez. Pozycja ginekologiczna od naturalnych nie nalezy. PIerwsze dizecko tak wlasnie rodzilam- koszmar i trauma. drugie dziecko bez wspomagania, w pozycji wertykalnej - super porod i super przezycie!

Gość nie masz racji
w Polsce kleszcze i próżnociąg nie są często używane.

Gość wole oliwe
do "nie masz racji" co nie znaczy ze porody w Polsce sa naturalne :o jak kobiecie nie natna krocza to jest swieto we wsi jak jest pozwola wybrac pozycje i nic nie narzucaja to jest prawie cud jak jej pozwola przec nie z calej sily i wg jej wlasnych odczuc to znaczy ze rodzi w domu, a nie w szpitalu

Gość taka.jedna.ja
ja rodzilam 2x w tym raz w pelni naturalnie zadnych wspomagaczy typu oksytocyna, masaze szyjki itp nikt mi dziecka nie wypychal w obu porodach, nikt nie kladl mi sie na brzuch nie bylam tez cieta i sama nie peklam w obu porodach swoje porody wspominam dobrze, pierwszy gorzej bo byl wywolywany sztucznie

Gość zonaKraka
Nikt ze mnie dziecka nie wyciągał- po prostu jak główka wyszła, położna ją podtrzymywała dopóki nie wyparłam reszty ciałka. Więc nie bardzo rozumiem o co chodzi. Fakt, kroplówkę miałam, za własną zgodą, ale podpiętą na wyrost przed samą ostatnią fazą porodu i właściwie nie miała kiedy zadziałać bo i tak poszło błyskawicznie.

Gość kurcze...... ......
weszlam w ten drugi link i.... straszne, zal dziecka, zal matki, zal lekarza.. straszna tragedia

Gość mela bez rowera
Im w szpitalu nie chodzi o naturalny porod tylko o jak najtanszy.co to za koszt kroplowka nici proznociag.a do znieczulenia to juz anastezjolog potrzebny i pewnie inne koszty.ja rodzilam drogami natury nie silami i bylo tragicznie i barrrrrdzo bolesnie:( rzeznia

Gość no przecież ten pierwszy link
To ściema. Sytuacja posobna miała miejsce ale lekarz PRZERWAŁ RDZEŃ i podczas operacji cc trzeba było dzieci cofnąć do matki. W drugiej sytuacji również nie była to urwana glowa wpychana dla niepoznaki do matki tylko jakiś wypadek już podczas operacji . Nie chodzi o to że wypadki podobne się nie zdarzają, ale nie dokładnie takie jak "urwanie na żywca głowy i wpychanie jej do środka żeby nikt nie zauważył", wezcie nie robcie z siebie kretynek i wyobraźcie to sobie. Jeszcze niby ojciec siedział obok tak? A lekarz niby co? Stanął z głową w rękach urwana i zaczął wpychać ja do środka? Wiesz jakby takie wpychanie wyglądało? :-D jeszcze w innym artykule bylo " lekarze próbowali ratować dziecko ale to zmarło w łonie matki" no kurwa jak można ratować URWANA GŁOWĘ? Bierzcie poprawki na to co czytacie w Internecie :-D

Gość poród SN
Czymkolwiek by to nie skutkowało uważam, że wyciąganie dziecka na siłę jest łamaniem praw natury...

Gość ????
Umówmy się wszystko co robią w szpitalu jest wbrew naturze, a poród tam to dopiero wynaturzenie.

ja rodzilam bez kroplowki (dostalam tylko zastrzyk rozkurczowy), bez zzo, bez kleszczy i proznociagu. fakt, nasiskano mi na brzuch, ale ja zupelnie nie czulam skurczy partych. no i naciecie tez bylo, ale po uzfodnieniu ze mna.