Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia9090

Sluz i szyjka pytanie do doświadczonych :)

Polecane posty

Gość Kasia9090

Do kobiet które obserwują swój cykl. Czy jest możliwe ze najpierw pojawiła sie przy owulacji miękka szyjka położona wysoko a potem dopiero sluz typowo plodny? Chodzi mi to o czas ok 24 godzin. Najpierw miałam szyjke bardzo wysoko i rozpulchniona, a następnego dnia wyraźnie sie obniżyła, stwardniala i pojawił sie ksiazkowy sluz, jakości na pewno lepszej niż dzień wczesniej. Pytam bo dopiero zaczynam obserwacje i nie wiem kiedy mogła byc owulacja, w dzień z szyjką ze sie tak wyraze, czy w dzień ze sluzem

Gość Kasia9090
Pomozcie ;)

Gość Slinianka_oderwana
Dnia owulacji nie sa się wyznaczyć metodami rozpoznawania płodności, zresztą te metody do tego nie służą. Pytasz czy jest możliwe to co zaobserwowałaś. No chyba skoro tak właśnie było to znaczy, że jest to możliwe, hehehe. Zakładając że nie masz urojeń.

Gość Kasia9090
Dzis np mam straszny bol jajnika taki jak zawsze miałam przy owulacji, ale sluzi plodnego juz w ogóle nie mam.. Mam biały, typowo nieplodny.. O co tu chodzi.. Wydawać by sie mogło ze wczoraj była owulacja, było dużo plodnego sluzu. Ale dzis ten bol.. Co o tym sądzicie?

Gość meex
Przede wszystkim jak długie masz cykle ? Regularne ? Który to dzień dzisiaj ?

Gość Kasia9090
Cykle mam 29 dniowe. Owulacja zazwyczaj wg obserwacji była ok 13 dnia cyklu a faza lutealna zawsze 16 dni trwała. Dzis Jest 14 dzień cyklu, szyjka niżej ale nadal rozpulchniona. Brak sluzu plodnego, dużo białego, gestego i bol prawego jajnika i co jakiś czas tez lewego.. Wczoraj miałam jeszcze sluz plodny. Dzis wcale

Gość Kasia9090
Tak tak ja zawsze około 19,20 badam wieczorem :) Dzisiaj w sumie oprócz tego ze ten biały sluz jest tam w środku to odczuwam jakby "suchosc". Wczoraj i przedwczoraj jak badalam szyjke to było tam BARDZO wilgotno

Gość meex
Ja mam podobnie. Jednego dnia mam śluz płodny, następnego już ten niepłodny, dlatego ten cykl zaczynam z olejem wiesiołka - na poprawę jakości śluzu. U Ciebie może po prostu cykl będzie krótszy ?

Gość meex
Może po prostu też nie zaobserwowałaś śluzu płodnego kiedy szyjka była wysoko ? Niekiedy jest on tylko w ujściu szyjki :)

Gość Kasia9090
Ja miałam sluz plodny.. I to dużo Dzis juz nie mam ale za to mam zajebisty bol jajnikow. A w innych cyklach ten największy bol jajnikow był w dzień kiedy sluzu plodnego jest najwiecej. W tym cyklu coś mi sie popierniczylo

Gość meex
Widocznie ten cykl będzie inny :P Poza tym samobadanie szyjki wymaga naprawdę długotrwałej obserwacji, ja nigdy nie potrafiłam rozróżnić kiedy jest nisko - wysoko, otwarta-zamknięta, zawsze wydawało mi się tak samo, jedynie co to śluz, ale z nim to też różnie. Który cykl już starasz się o dzidzie ? :)

Gość Kasia9090
Dopiero 3 :) A Ty?

Gość meex
teraz bedzie 2gi. :)

Gość Kasia9090
No to podobnie jestesmy na poczatku :) oby nie za długo ;)