Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika133333333333333

Wody płodowe. POMOCY!

Polecane posty

Gość Mika133333333333333

Witam Zostało mi 17 dni do planowanego dnia porodu. Jest to moje pierwsza ciąża więc nie wszystko jest dla mnie takie oczywiste. Poszłam do ubikacji się załatwić i podczas siusiania coś mi wypłynęło, nie było tego dużo, tak jak każdy to opisuje. Trwało to jakieś 3-4 sekundy i w odczuciu przypominało wypływanie spermy po stosunku. Biorę globulki na stan zapalny, więc może to było wywołane tym. Sama już nie wiem, co to mogło być a stało się to ok 1h temu. Mąż wraca z pracy o 15 więc muszę jeszcze trochę poczekać zanim pojadę do szpitala. A do tej pory chyba zwariuje. Czy to mogły być wody płodowe? PORADŹCIE COŚ. Opiszcie wasze doświadczenia

Gość zxzx
u mnie wody chlusnęły więc nie dało się pomylić ale pamietam odczucie śliskości jakie mi towarzyszyło wtedy. Całkiem możliwe że to te leki które bierzesz. A jak wyglądała ta wydzielina?

Gość Mika133333333333333
Nie wiem jak wyglądała ta wydzielina bo to było podczas siusiania. A nawet nie mogłam zerknąć bo brzusio przysłania moje okolice intymne. Mogę tylko powiedzieć tak jak pisałam wcześniej, że w odczuciu przypominało wypływanie spermy po stosunku. Teraz zaczyna pobolewać mnie brzuch jak przed okresem. A czytałam gdzieś że to przepowiada poród. Chociaż z drugiej strony każda kobieta jest inna i nie należy trzymać się się książkowych schematów. Być może to ze stresu te bóle ja przed miesiączką.

Gość zxzx
wody płodowe nie są tak gęste jak sperma więc to pewnie były resztki leku. Obserwuj co się będzie działo. Warto się wybrać na ktg albo do gina -są testy wykrywające obecnośc wód płodowych.

Gość yukki
a globulki jak się rozpuszczają to do tej pory nie wypływały? wody to zwykle jednak do pary ze skurczami :)

Gość zxzx
No niekoniecznie muszą być od razu wody i skurcze -u mnie chlusnęły a skurcze dopiero wiele godzin później wywołała oxytocyna

Gość millinn
Może czop sluzowy?

Gość Mika133333333333333
właśnie teraz mam kropelki krwi na wkładce. Co robić jak odejdzie czop śluziwwy?

Gość hdhhd
Nic,mi czop odszedl 2 tygodnie przed porodem

Ty nas dziewczyno nie pytaj, tylko zadzwoń do swojego lekarza, lub pojedź do szpitala. Może już czas po prostu. I daj znać jak Ci poszło, 3mamy kciuki!

Gość Mika133333333333333
Miałam tylko dwie kropelki krwi i teraz cisza. Nic więcej nie pojawia się na wkładce. Poczekam jeszcze trochę, może faktycznie to ten czop śluzowy. Ale brzuch cały czas mnie pobolewa jak przed okresem.

Gość millinn
Kobitko,jesli miałas żywą,czerwoną krew-obojętnie w jakiej ilosci to jedz do szpitala,niech zbadają. Dowiesz sie czy masz juz rozwarcie i czy odszedł czop. Ja bez czopa juz tydzien jestem...

Gość Mika133333333333333
Ok dam znać co i jak. Za 3 dni mam urodzinki więc może dostane może dostane najpiękniejszy prezent pod słońcem;) Chciałabym aby to było juz

Gość a ja mam w nosie
Pewnie Czop albo jego czesc :)Wody jakby sie mialy saczyc toco jakis czas bys miala mokro w majtkach ;)

Gość Mika133333333333333
A ja mam jeszcze pytanie. Czy jeśli nie pojadę do szpitala na kontrolę to mogę w ten sposób zaszkodzić dziecku? Byłam w szpitalu 2 dni temu bo miałam bardzo silne bóle w podbrzuszu i wysłali mnie do domu. Powiedzieli, że na tym etapie ciązy (38 tydzień) wszystko jest ok. Zrobili również ktg i też nic nie wykazało.

Gość Mika133333333333333
Dodam jeszcze że od wczoraj prawie cały czas mam twardy brzuch. Jak chodze to jest twardy jak kamień. Jak się położę to jest na zmianę - raz twardy raz miękki. Ale jak kładę rękę na brzuszku to czuje ruchy dziecka.

Gość Mika133333333333333
Dodam jeszcze że od wczoraj prawie cały czas mam twardy brzuch. Jak chodze to jest twardy jak kamień. Jak się położę to jest na zmianę - raz twardy raz miękki. Ale jak kładę rękę na brzuszku to czuje ruchy dziecka.

Gość millinn
nie daj się spławić,mnie juz 2 razy po dwóch dniach wywalili,mimo to nie warto sie denerwowac w domu! Była krew? Była! To jest podstawa,zeby sprawdzic czy wszysztko ok.