Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dhnfdmf

Pakowanie bagazu

Polecane posty

Gość Dhnfdmf

Jak sie zmiescic w 25kg na 5 miesiecy, generalnie rzeczy takich do kuchni itp nie musze brac,bo bede mieszkaala u rodziny,ale ubrania,buty,ksiazki macie jakies pomysly jak sie zmiescic?

chyba zartujesz ??? ja latam od lat i 20 kg to biore tylko najpotrzebniejszych rzeczy na 2,3 tygodnie.

Gość herrr
książek się nie bierze, postaw na ebooki. Buty z 3 pary - sandałki, coś na obcasie i np. baletki (chyba że wolisz trampki)

Gość Dhnfdmf
No ale nie mam innego wyjscia,mowie oprocz swoich rzeczy juz nie bede nic zabierala dodatkowe,ale to torebka to to to tamto,ja sie nie zmieszcze przeciez

sama torba masz ok 3 kg + Nie ma szans bys sie spakowala na 5 miesięcy czyli dwie pory roku w 25 kg bo 25 kg to jest wbrew pozorom bardzo mało. Zabieraj tylko najpotrzebniejsze rzeczy a reszte dokupisz na miejscu.

Gość Dhnfdmf
Wlasnie jeszcze laptop ja nie moge,bede ciagle w tym samym chodzila,nie chce tez tam kupowac ubran,bo jade po to zeby odlozyc kase,znaczy lece

Gość Dhnfdmf
No wiem,ale nawet nie mam planu,co i jak ogarnac,przeciez jak ja zanczne wyciagac ubrania,masakra,dkoladnie bede tam od 20 maja do konca wrzesna,a jelsi zostane na zawsze no to wtedy juz paczka,a ksizki musze,bo jak to bez ksiazek,chociaz troche,chyba juz dzis zaczne liste robic hehe

Sprawdź czy nie taniej bedzie jakimś DHL-em dosłać resztę. Książkii to sobie od razu daruj, bo po co makulaturę targać. Mam nadzieję, że nie wpadłaś na pomysł, żeby ręczniki też zabierać.

Gość koguci_pazur
a czemu taki limit?

Gość Dhnfdmf
znaczy i tak juz bede tachac torbe ciezka bo walizka to mi szkoda kilogramow, jak ktos ma checi i pomysl jak to okielznac to niech da znac;)

Gość Dhnfdmf
No bo lece samolotem,tez wlasnie sie zastanawiam nad paczka,tym bardziej ze bagaz duzy pewnie bedzie wiecej kosztowal na okres wakacyjny,wiec lepiej moze dolozyc z dyszke,musze to przemyslec,i wtedy nie bede miusiala dzwigac,hehe

Gość Dhnfdmf
Reczniki,posciel itp tam dostane i w ogole takie domowe rzeczy,wiec i tak juz luzik,a jak myslicie ile kilo powinnam sie tak juz zmiescic,dodam ze jak juz sobie odpuszcze te ksiazki to az taka jaks puderncia nie jestem,ale wiecie jak to kobieta 10bluzek w razie czego,a w dwoch chodzi

o ksiązkach w ogole zapomnij. Ksiazki sobie paczką wyslij na adres. NIE MA SZANS zebys spakowala sie na pol roku w 25 kg i pogodz się z tym lepiej. Naprawde. Ale dam Ci rade, zaloz na siebie najcięzsze rzeczy, i duzo, wtedy zaoszczedzisz miejsca.W samolotach i tak jest zimno. Zabierz sobie tylko buty normalne do latania, sandałki i do pracy buty. Spakuj się na 2 tygodnie ,plus kurtka itp. i trudno będziesz prać na okrągło a zobaczysz ze i tak jak bedziesz miec pieniądze to sobie cos kupisz. Jesli kosmetyki to tylko najmniejsze, nie zabieraj dezodorantow czy lakierow do wlosow, a laptopa do torebki, bo torebka jest traktowana jako bagaz podręczny. Wez ze soba duzą torbe czy plecak, mozesz miec podręczny darmowy , i tak upchaj sobie swetry itp. i wszystkie najcięzsze rzeczy.

i nie zrob nadbagazu bo bedziesz musiala wywalac to do kosza albo dopłacac gruba kase co sie zazwyczaj nie oplaca. Spakuj się bardzo rozsądnie, zobaczysz ze ewentualnie jak czegos Ci braknie, to po wyplacie sobi ekupisz, poza tym nie jedziesz do obozu zadnego karnego tylko jestes czlowiekiem normalnym wiec zyj i uzywaj zycia nie ciułaj tak straszliwie i nie zaluj sobie na skarpetki :O trumna kieszeni i tak nie ma

Gość oiweduiweduiweudiwedu
ja jak jechalam na mce to mialam na soboe 3 kurtki 2 zimowe jedna letnia:P

Gość Dhnfdmf
Dzieki ci wielkie,chociaz ktos mi pomogl troche;)ja tez troche latam to troche wiem,ale najdluzej bylam na miesiac takze teego,juz myslalam tez czy sobie wizzarem nie poleciec bo mozna miec wiecej,ale to nie jest dobry poomysl,dziekuje bardzo i dobranoc

Gość Elektronikełe ausf. VIb
jak można nie spakować w walizkę rzeczy na pół roku?

Gość Dhnfdmf
A jak mozna? Chetnie sie dowiem jak;)

Gość Dhnfdmf
Hehe to niezle pewnie wygladalas,i malo wygodnie ;p

Gość Elektronikełe ausf. VIb
2-3 pary spodni, 5 koszulek, 3-4 bluzy, bielizna, kurtka na siebie i w drogę

Gość Ndsbdbd
Up,podnosze

Gość Inteligentny mlodzian
Nazakladaj na siebie