Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale jak?!

Chore stawy w młodym wieku.

Polecane posty

Gość Ale jak?!

Od pewnego czasu strasznie bolą mnie stawy kolanowe. Mam 21 lat. Biorę artresan już miesiąc ale niezbyt pomaga. Czy żeby pójść do ortopedy potrzebuje skierowania? I jak to jest z prześwietleniami.

Gość gjbgikmnhj
idz do lekarza zró badania ASO ! artresan gówno ci da bo to dla starych ludzi na skrzypiące kości a ty możesz miec zapalenie stawów !!!

Gość znaczy sie w sumie no tak umc
byc moze to chondromalacja chrzastki. sama to mam i chodze na zabiegi, myk myk lasery, ale jest gorzej i tak

Gość Ale jak?!
Teraz to się wystraszyłam. Do jakiego lekarza powinnam iść? Mieszkam 500 km od domu więc do rodzinnego nie mogę pójść...

Gość gjbgikmnhj
idz do jakiegoś punktu gdzie robią badania za pieniądze, powiedz że chcesz zrobić ASO zapłacisz troche kasy i cci wyjdzie czy to zapalenie czy co innego. Ale najlepeij do lekarza, skoro tam gdzie mieszkasz nie masz rodzinnego to idz do prywatnego reumatologa da ci skierowanie na badana.

Gość Ale jak?!
A możesz mi napisać jak wygląda badanie ASO?

Gość Ale jak?!
Może powinnam jeszcze napisać że stawy nie bolą mnie ciągle tylko jak cały czas chodzę. Tak 3 godziny na nogach mi wystarczą żeby do końca wieczoru bolały mnie kolana. Ostatnio trochę biodro do tego dochodzi.

Gość moja rada moja rada
bez ortopedy się nie obędzie bo trzeba sprawdzić czy bóle nie wynikają ze zmian zwyrodnieniowych możesz np. mieć jedną kończynę krótszą i o tym nie wiesz, wtedy kolano i biodro jest przeciążone zrób badanie ASO z krwi, idź do ortopedy, zaleci rtg lub usg stawu jeśli to sprawa reumatyczna, poszukaj w necie kuracji liściem laurowym, w aptece dostaniesz też tabletki reumatoherb

Gość anieliczna89

Znam to, u mnie stawy tez już w opłakanym stanie dlatego regularnie przyjmuję Kolagen na stawy z Yango z glukozaminą, MSM, kolagenem. Super działa, odkąd biorę już widze poprawę https://yango.pl/