Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma Milenki

Urodziłam 7.04, jesteśmy już w domku:)

Polecane posty

Gość mamma Milenki

Niesamowite przeżycie ciąża, poród, narodziny dziecka. Teraz mam już malenką Milenkę w domu, czuję się bardzo szczęśliwa.

Gość dziewczyno o czym ty piszesz
no i?:D

Gość mama_Olka
Jak rodziłaś cc czy sn? :) Jak możesz to opowiedz co dzieje się bezpośrednio po porodzie itp. Jak się czujesz? :)

Gość mamma Milenki
Rodziłam naturalnie. o 17.00 trafiłam na porodówkę ( 5 cm rozwarcia), potem lewatywa. Jak wróciłam z łazienki było już 9 cm rozwarcia. Potem na piłkę, końcowa akcja na krześle. O 19.30 córcia na świecie. Ból niesamowity w trakcie ale w chwili położenia małej na piersi zapomina się o nim. Z porodówki wróciłam pod eskortą położnej po dwóch godzinach na własnych nogach. Potem się położyłam bo dużo krwi mi ubywało. Rano czułam się dobrze. Lekki ból w kroczu ale do przeżycia. Dziecina z każdym dniem piękniejsza:)

Gość mama_Olka
Bardzo szybko Ci poszło heh :) rodziłaś w terminie czy przenoszona ciąża? Ja boje się wywoływania słyszałam, że strasznie boli;/

Gość to ktos ci bzdur naopowiadal
wywoływanie nie boli:D pewnie na kafe to wyczytałas:D

Gratulacje :) i jednocześnie kondolencje bo widzę że teraz już widzisz siebie tylko jako mamę Milenki...więc to trochę jakbyś umarła samą siebie :o mam nadzieję, że ci przejdzie

Gość mamma Milenki
Mi sączyły się wody ale właśnie w dzień porodu rano było ich jakby troszkę więcej ( garstka) więc zgłosiłam się z tym do szpitala. Wiedziałam, że już muszę urodzić. Pół dnia czekali aż akcja się rozkręci ale nic się nie działo. Potem podali kroplówkę na sali przedporodowej a po 15 minutach rozwarcie na 5, zdjęli kroplówkę i na porodową salę.Wszystko poszło bardzo szybko, mąż napuścił wodę do wanny ale już nie zdążyłam się tam wykąpać. Ból był ogromy, nic w życiu tak mnie nie bolało, uczucie jakby rozrywało mi podbrzusze i krocze, nawet mówiłam do położnej że chyba umrę albo stracę przytomność ( między skurczami) ale da się go przeżyć. Powodzenia na porodzie, trzeba myśleć pozytywnie i być w miarę zrelaksowanym to pomaga. Urodziłam 3 dni przed wyznaczonym terminem.

Gość nie wiem co ma wnieść ten
temat, ja urodziłam 6 a 8 już byłam w domu. Po wejściu do szpitala dziecko miałam w ramionach po 20minutach, a dwie godziny później to nawet kupę już robiłam bo na wieczór dużo jadłam i mimo, że przed porodem mnie przegoniło to to co w brzuchu się przetrawiło :) Spoko i lajcik wszystko. W Angli np do domu wychodzi się kilka godzin po porodzie. Przychodzisz, rodzisz, odpoczywasz i dowidzenia

Gość mamma Milenki
Pseudonim taki dałam bo o tym temat, jakbym pisała na uczuciowym to pewnie dałabym żona Roberta, troszkę więcej wyobraźni przy tak szybkim wyciąganiu wniosków:)

Gość mama dwóch dziewczynek
a co boli w wywoływanym porodzie? Niczym się nie różni od porodu nie wywoływanego w moim odczuciu, poza tym, że zwykle jest dłuższy, chociaż i to nie reguła.

Gość fanka anka
wywoływany boli bardziej, może być tak że wywołują Ci poród na Ciebie to nie działa męczysz się kilka godzin, a na koniec cesarka bo z dzieckiem jest coś nie tak.

Oczywiście mamo Milenki - ogromne gratulacje ;-) Oby radość macierzyństwa trwała wiecznie ;-)

Gość halo halo halo !!!!
dlaczego takie brzydkie imie?

Stare metody... jak dobrze lekarz zadziała to na każdego zadziała ;-) i wcale się nie męczysz, tylko spokojnie czekasz. A jeżeli ostatecznie trzeba wykonać cc to trzeba - wszystko dla ludzi. Nie tylko wywoływane porody mogą się skończyć cc. Ja rodziłam dwa razy, nie żyję też na pustyni, na prawdę w naszych czasach poród nie powinien kojarzyć się z bólem i męczarnią. Ja wspominam dobrze, jak widać wiele mam też.

Gość mamma Milenki
halo, halo- o gustach się nie dyskutuje- nam się tom imię podoba, Tobie nie musi. Jakbym chciała wejść w gusta obcych osób musiałabym nadać córci przynajmniej 20 imion.

Gość hhjhjhj
wszystkie fajnie, tylko czemu takie szpetne imię?