Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gudnesq

WIDZIALYSCIE JAK POROZAŁ BEBILON??????? masakra..

Polecane posty

Gość gudnesq

kupowalam bo 40zł,a tteraz najmniej to 46zł a przewaznie to 51zł..masakra jakaś wariacja..:/ tak wypromowali ten bebilon czy co?

Gość matko porozał
porozal i co tera!

Gość to ktos ci bzdur naopowiadal
no tragedia, trzeba sie przerzucic na tańsze, w Lidlu maja cos?

Gość gudnesq
No i ?? sraj się jadowita matko polko :/

Gość dobrze, że moje mleko
nie podrożało. Nie dość, że najzdrowsze, niezastąpione to jeszcze za darmo...to ile oszczędziłam przez ponad rok?

Gość gudnesq
to było do tej zaraz po mnie w pierwszym poscie:P:P Nikt mi bzdur nie naopowiadał - przecież widze jakie są ceny

Gość gfrnkuj
Karmienie piersią mam darmowe :P Jak dobrze, że mnie nie podkusiło karmić butelką :D

Gość hmmmmmm ????
dlatego tez warto karmić piersią .Nie dość ze najzdrowsze dla dziecka to jeszcze za darmo :)

Gość własne
najtańsze, najlepsze, najzdrowsze, same naj.

Gość Ratatujcie:(
Dobrze, ze moje mleko... A znasz ten kawał z papierosami?! Idealnie do ciebie pasuje.

Gość własne
a matka Polka, to Polka, matka. W tym kraju większosć chyba.

A dlaczego nie dajcie tańszych mlek? Ja daje nan. Tak mi za granica kazali. A w polsce to bebiko, bebilon tych mlek tyle ze szok. A tu gdzie ja mieszkam jest tylko nutramigen i nan.

Gość no masz racje
chyba wszystkie mleka podrożały bo bebiko małe (350 g) kosztuje 15.90

Gość grfgdfb
Żadnych nanów sranów :D OD 14 miesięcy karmię piersią i nie mam zamiaru tego zmieniać :D Najlepszy pokarm dla dziecka to własny cyc :D

Gość no masz racje
nan jest chyba droższe niż bebiko

A i za 1 kg nan płaciliśmy 35 zł na polskie, teraz bym około 40 zapłaciła bo tez troszkę poszło w górę.

Gość gudnesq
Akurat nan kosztuje prawie tyle samo co bebilon bo ok.350g 20zł wiec prawie na jedno wychodzi.. a po te 4zł nie bede zmieniac mleka:)

Zartujesz? Chyba będę u siebie kupować i na Allegro wystawiać.

Wiadomo ze cyc najlepszy. Ale mi cycka służą do czegoś innego:p

Gość ponad rok karmiłaś
poczytaj co o tym mówią pediatrzy i stomatolodzy. po co roczniakowi, który powinien mieć bogatą we wszystkie produkty diete cyckanie piersi matki. Mąż nie może cie pomacać? Albo sama?

Gość rok i 4 mce
to powinien schabowe wpierdalać, a nie matke po cycu macxać. Oblesne. Hodujesz małego pedała lub małą lesbę

Gość gudnesq
dzieki matylda -aczkolwiek bebiko a bebilon to nie to samo:) Zobacz skład:) Bebilon jest lepiej przefiltrowany ,a bebiko zawiera glukoze a juz mały nie musi miec jeszcze w mleku pelno cukru

Gość nie rozumiem??????
Pancerna Kołdora- od kiedy to karmieniu musza być obwisłe piersi ?

Gość przekopiowałam co mówi
stomatolog, cytat z tematu Obecne czasy a karmienie piersią. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5187414&start=60 12:07 [zgłoś do usunięcia] warto karmić piersią Polecam artykuł w Zwierciadle rozmowa Justyny Pobiedzińskiej z Piotrem Czyrskim stomatologiem pt. "Wszystkiemu winna szczęka?" jaki związek mają zmiany w narządzie żucia z migrenami, szumami w uszach, omdleniami, skoliozami i innymi wadami postawy. przytoczę fragment "Skąd się biorą zmiany w układzie stomatologicznym? John Mew podaje przykład społeczeństw pierwotnych, w których dzieci przestawały ssać mleko matki dopiero w trzecim, czwartym roku życia. W tych społeczeństwach także bardzo szybko następowało przejście z diety miękkiej na twardą. Dzieci jeszcze ssące pierś matki posilały się także pokarmem wymagającym gryzienia. Czyli - bez papek, kaszek, pulp, soczków. Gdy tylko wyrżnęły się im zęby, jadły mięso i inne twarde pokarmy. Zadaniem naukowca nasze dzieci zbyt wcześnie przestają być karmione piersią. Dieta jest ważna? Bardzo. Nam się tylko wydaje, że masyw kostny szczęki jest nieruchomy, sztywno przytwierdzony do szczęki; w rzeczywistości ciągle pracuje. Twarda dieta powoduje na tyle intensywna pracę całego układu stomatologicznego, że łuk zębowy żuchwy, dociskając łuk zębowy szczęki, powoduje pchanie szczęki do góry. Wracając do przodków - długie ssanie powoduje naturalne przesunięcie szczęki do przodu. Kiedy szczęka ustawia się w prawidłowej pozycji, żuchwa przybiera prawidłową pozycję od razu i nie mamy żadnego problemu ze stawem skroniowo-żuchwowym." hgrgrrr ja bym dopisała jeśli w ogóle są nią karmione... nie od dziś wiadomo, że nie tylko ważne jest co się je ale tez w jaki sposób, tak jak sztuczna mieszanka nie będzie tak samo dobra jak mleko kobiece tak nawet najlepsza butelka nie zastąpi brodawki i ogólnie całej piersi mamy.

Gość Mogę założyć się, że
moje roczne dziecko karmione piersią ma bardziej zróżnicowaną dietę a przede wszystkim zdrowszą niż większość dzieci w tym wieku. Przede wszystkim od ponad 3 miesiecy nie je papek, gryzie kawałki a zęby ma 2.