Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynaaa1a

problem z wątrobą!

Polecane posty

Gość gość
Na wątrobe bardzo pomocna jest Harmonella, zawiera nawet więcej choliny niz popularne, reklamowane leki na wątrobe. Wspomagająco możesz tez kupic ostropest plamisty w sklepie zielarskim.

Gość gość
Mialem kiedys chorą wątrobe, teraz na szczescie jest juz ok, ale wiadomo, raz na jakis czas jakis ból odczuwam i wtedy biore wspomagajaco Sylimarol ;) i dosc szybko czuje sie lepiej, ból mija, a ja sie ciesze, ze nie musze siegac po zadne mocne leki

Gość olka9802
O wątrobę trzeba dbać i trzeba działać w taki sposób, aby miała się jak najlepiej :) Pomóc jej mogą również kroplówki witaminowe, które szybciej i lepiej wchłaniają wszystkie potrzebne składniki. Moja znajoma ostatnio zapisała się na nie do krakowskiego SCM estetic.

Gość profilaktyczna dziewczyna
Ja żeby unikać problemów z wątrobą profilaktycznie piję herbatkę ziołową na wątrobę , która wspiera metabolizm tłuszczów i korzystnie wpływa na pracę żołądka, kupuję ją na stronie nowoczesne zioła.

Polecałabym Ci pójść z tym problemem do dobrego lekarza. Lekarz najprawdopodobniej dobierze dla Ciebie odpowiednią metodę leczenia - najprawdopodobniej będą to leki doustne. Pamiętaj wówczas, żeby brać preparaty osłaniające (np. zioła oczyszczające na wątrobę Hepa Vitale).

Gość gość
Jeżeli uważacie że wasza wątroba nie radzi sobie z toksynami to polecam wam wesprzeć jej pracę odpowiednimi suplementami. Firma www.e-purelife.pl oferuje suplementy Viridian, które wspomagają pracę wątroby. Polecam wam się z nimi zapoznać.

Z wątrobą nie ma żartów. Sama się o tym przekonałam... Zrób zestaw badań. Jakby chcieli Cię zmusić do bolesnej biopsji, to poszukaj koniecznie innego lekarza, który stosuje metodę fibroscanu http://www.intermedis.pl/fibroscan-elastografia/ Fibroscan w przeciwieństwie do biopsji jest bezbolesny i nieinwazyjny, chociaż minimalnie mniej miarodajny. Dla mnie jednak to był strzał w 10! Lepiej zrobić więcej badań, wtedy człowiek jest spokojniejszy, nie ma tego uczucia niepewności...

Gość gość
Jednym z najlepszych sposobów na ochronę naszej wątroby jest właściwa chelatacja czyli usuwanie metali ciężkich oraz innych toksyn szkodzących wątrobie tylko takie postępowanie wraz z właściwym odżywianiem daje nam realną szansę na odzyskanie funkcji stłuszczonej lub uszkodzonej wątroby polecam poczytać więcej w książce "zneutralizuj chemię z pożywienia i odzyskaj zdrowie"

Jak chcecie się pozbyć toksyn z organizmu to proponuje zioła Hepa Vitale, trochę kosztują ale można znaleźć niezłe promocje no i mają tylko naturalne składniki, czyli ostropest, czarnuszka i babka.

Gość Ilona7654
Problemy z wątroba to poważna sprawa, dlatego też trzeba o nią dbać. Oczyszczenie wątroby to jeden z najważniejszych czynności, które trzeba to zrobić. Na stronie http://e-biblijna.pl/41,oczyszczamy-watrobe.html możemy kupić książkę w której znajdują się informacje jak oczyścić wątrobę. Polecam

Gość gość
Też lubie te zioła o których mówi oczar_owana, zwłaszcza dodawać do mojej ulubionej sałatki, jakoś lepiej się po nich czuje.

Gość gość
Przez jaki czas trzeba pić te zioła, żeby poczuć poprawę? Chciałabym naturalnie 'wyleczyć' wątrobę, ale nie wiem czy leki nie będą skuteczniejsze

Gość Avcil

Kochani ja bym jednak zaczęła od zrobienia badań krwi i usg. Dopiero wtedy zaczęłabym sięgać po suplementy i leki. Jeśli nie ma poważnych chorób można się wzmacniać ziołami z herbya i starć się utrzymywać zdrową dietę, która będzie odpowiadała naszemu zapotrzebowaniu. 

Gość Freda

Powiem ci, że Herbaya jest naprawdę dobrym rozwiązaniem, ponieważ ma odpowiednią roślinną dawkę. To nie jest jakaś chemiczna mieszanka, po której będą cię bolały jelita. 

Gość Oliwka
Dnia 27.02.2019 o 12:08, Gość Freda napisał:

Powiem ci, że Herbaya jest naprawdę dobrym rozwiązaniem, ponieważ ma odpowiednią roślinną dawkę. To nie jest jakaś chemiczna mieszanka, po której będą cię bolały jelita. 

Też się po nim dobrze czuję i nawet nie wydałam majątku. Nie mam wzdętego brzucha, nic mnie nie boli i poprawiło się trawienie.

Gość Malaga

Dobra alternatywa dla vegan, można się wzmacniać roślinami i być naprawdę zdrowym. Nie trzeba szukać bardzo silnych leków, skoro są takie produkty. 

Gość Gość
Dnia 6.09.2018 o 18:40, Gość gość napisał:

Przez jaki czas trzeba pić te zioła, żeby poczuć poprawę? Chciałabym naturalnie 'wyleczyć' wątrobę, ale nie wiem czy leki nie będą skuteczniejsze

Esentiale w aptece.Najlepszy lek.

Ponoć wątroba sama w sobie nie ma prawa nas boleć..

Gość askaa

Miałam problemy z wątrobą i musiałam przejść suplementację na bazie https://proaktiv.pl/s/3-31-0-OLEJ-CEDROWY-SYBERYJSKI-100-ml.html. Nie wierzyłam, że coś się poprawi, ale po mniej więcej pół roku zaskoczyłam się pozytywnie wynikami. Przede wszystkim w nocy nie czułam wątroby, co się zdarzało bardzo często. Ból mnie wybudzał od czasu do czasu.

Gość mika

tak tak czytajmy opinie w internecie i sami sobie wystawiajmy diagnozę. Wątroba jest tylko jedna i zamiast tracić czas na czytanie wróżb lepiej udać się do lekarza, co? a już najlepiej prywatnie i nie zawracać sobie głowy nfz

Gość Agnieszka76
9 godzin temu, Gość mika napisał:

tak tak czytajmy opinie w internecie i sami sobie wystawiajmy diagnozę. Wątroba jest tylko jedna i zamiast tracić czas na czytanie wróżb lepiej udać się do lekarza, co? a już najlepiej prywatnie i nie zawracać sobie głowy nfz

zgadzam się, sieci nie ma co ufać tylko pójść do dobrego lekarza. Sama się kiedyś dorobiłam problemów gastrologicznych to mam nauczkę i teraz jak coś się dzieje to od razu zapisuję się prywatnie

Gość rusałka

a korzystacie z takich pojedynczch wizyt prywatnych czy coś w jakimś pakiecie? tak chyba jest taniej

Gość kacha

taaa mój znajomy ostatnio wylądował w szpitalu po takich akcjach, jak długie oczekiwanie na gastrologa w państwowej przychodni 

Gość gosiek

na twoim miejscu szukałabym dobrego specjalisty prywatnie - zawsze są takie strony jak znany lekarz, gdzie znajdziesz w każdym mieście, ktoś dobrego .... albo pakiet medyczny i robisz wszystkie badania bez trzymania się ciągle za kieszeń 

Gość kisielek

serio nie ma się nad czym zastanawiać. ostatnio szukałam oferty dla siebie i ceny są od 39 zł za mega podstawowy pakiet  

Gość marakuja
4 minuty temu, Gość kisielek napisał:

serio nie ma się nad czym zastanawiać. ostatnio szukałam oferty dla siebie i ceny są od 39 zł za mega podstawowy pakiet  

a gdzie niby takie ceny ?