Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OnaE.22

W jakim banku założyć konto.

Polecane posty

Witam Państwa. Potrzebuje porady, posiadam konto w banku ing, niestety nie jestem zadowolona z tego banku. Duża opłata za prowadzenie konta i inne sprawy zmuszają mnie do zmiany banku. Jaki bank proponujecie?

A możecie przybliżyć jak wyglądają opłaty za prowadzenie konta? Czy przelewy internetowe są płatne? I czy są opłaty za kartę. Np. w ing jest opłata 7zł. ( jestem zwolniona z opłaty w tedy jak zrobię operację na 200zł)

Gość bankowicz
Najlepiej w deutsche banku konto db net. Wystarczy raz w miesiącu użyć karty, czy to w bankomacie czy w kasie i nie ponosi się miesięcznej opłaty 5zł. wówczas masz w pełni darmowe konto. I wysokooprocentowane konto oszczędnosciowe 6%

Gość Bankozaurus III
Deutsche Bank ma takie fajne konto oszczędnościowe, że tylko jeden przelew miesięcznie jest bezpłatny a każdy kolejny kosztuje 20 zł. :D Lepiej zatem lokować wolne środki na lokatach.

Gość bgz
ja mam konto tzw z dopłatą, nie wiem czy nadal jest w ofercie, miesiecznie opłaty to 8zł, wszystkie przelewy internetowe darmowe. Dopłata oznacza to, że za 3 operacje bezgotówkowe w miesiący na moje konto wpływa 1% od najwiekszego wpływu w danym miesiącu (zwykle jest to wypłata) ale nie wiecej niż 50zł

Gość bankowicz
Bankozaurus III, ta opłata to dodatkowa motywacja do oszczędzania, wkońcu to konto oszczęsnościowe. Zaleta to bardzo wysokie oprocentowanie i kapitalizacja dzienna ;)

Gość Bankozaurus III
Kapitalizacja dzienna? Od kiedy? Z tego co się orientuję odsetki są księgowane na kapitał (stają się dostępne, możliwe do wypłaty) raz w miesiącu tylko naliczane codziennie...

Gość bankowicz
ja mam db net i odsetki rosna mi na koncie oszczędniościowym codziennie :D

Gość Bankozaurus III
Rosnąć rosną ale dodawane do kapitału są raz w miesiącu :P

Gość bankowicz
z każdym dniem widzę powiększoną kwotę pieniędzy którą mogę przelać na konto osobiste w dowolnym momencie :P

Gość bgz
bankowicz 6% to duzo, w bgz tylko 2,5

Gość Oł oł oł
najbliższy

Gość Deutsche Bank dbnet
oczywiście wszystko powyższe bezpłatne.

Gość Bankozaurus III
Alior Sync Konto osobiste Zwracamy Ci 5% wartości zakupów w Internecie! 0 zł za konto i kartę 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie! Darmowe przelewy natychmiastowe do innych banków (10 co miesiąc) Jak założyć konto? Konto osobiste z kartą debetową Zwracamy Ci 5% wartości zakupów w Internecie, dokonanych kartą lub z wykorzystaniem opcji Płacę z Alior Sync. Zakupy w Internecie są więc bardziej opłacalne niż płacenie gotówką. Zwrot dotyczy zakupów dokonanych w sklepach internetowych w Polsce i za granicą, z wyłączeniem tylko wybranych punktów, określonych w regulaminie obsługi produktów, i dotyczy klientów, którzy otrzymują na konto w Alior Sync wynagrodzenie (lub stypendium z uczelni). 0 zł za prowadzenie konta, krajowe przelewy internetowe i wypłaty z bankomatów w Polsce i na świecie - szczegóły w Tabeli opłat. Darmowa karta debetowa umożliwiająca płatności internetowe oraz płatności zbliżeniowe PayPass, a dodatkowo możesz zamówić darmową naklejkę zbliżeniową, nakleić ją na telefon i płacić zbliżeniowo bez konieczności noszenia przy sobie portfela. Wirtualny Oddział - kontakt z osobistym doradcą przez 24h na dobę za pomocą połączenia video, audio lub chatu. Nie tylko porozmawiasz o produktach lub warunkach umowy, ale możesz także wypełnić dokumenty i skorzystać z dowolnego produktu zupełnie jak w oddziale tradycyjnego banku! Strefa Rozrywki - klienci banku Alior Sync mają darmowy i nieograniczony dostęp do filmów on-line, a najlepsze gry otrzymają z 40% zniżką! Bezpłatne Karty debetowe Karta Debit MasterCard PayPass Oprócz standardowych funkcjonalności kart debetowych wypłaty gotówki z bankomatu i dokonywania płatności bezgotówkowych nasze karty umożliwiają płatności w Internecie oraz płatności zbliżeniowe PayPass. Za zakupy, dokonane kartą w Internecie, zwracamy Ci 5% ich wartości! Funkcjonalność PayPass pozwala na realizację transakcji zbliżeniowych. Dokonując w wybranych punktach transakcji na kwotę do 50 zł nie musisz podawać kodu PIN wystarczy, że zbliżysz kartę do czytnika. W przypadku transakcji na kwoty powyżej 50 zł po prostu podajesz kod PIN, jak przy płatności zwykłą kartą. Dzięki temu zrealizujesz kartą małe płatności w kilka sekund i to bez potrzeby noszenia drobnych. Naklejka zbliżeniowa PayPass Jest to karta debetowa w formie naklejki z funkcjonalnością PayPass, służąca do realizacji płatności zbliżeniowych. Niewielki rozmiar naklejki umożliwia umieszczenie jej na dowolnym przedmiocie, na przykład na telefonie komórkowym. Jej główną zaletą jest wygoda - nie musisz już nosić ze sobą portfela, żeby móc płacić za zakupy. Przelewy na Facebooku Poznaj pierwszy na rynku system z możliwością realizacji przelewów na Facebooku. Chcesz oddać koledze pieniądze za obiad lub imprezę? Tylko w Alior Sync zrobisz to w kilka minut, bez wylogowywania się z Facebooka. Wystarczy, że otworzysz dedykowane, bezpłatne konto i zainstalujesz aplikację "Przelewy na Facebooku - Alior Sync", a następnie wybierzesz dowolnego odbiorcę z listy Twoich znajomych i określisz kwotę przelewu. Odbiorca otrzyma od Ciebie wiadomość z linkiem i po kliknięciu w niego wystarczy, że zainstaluje aplikację i poda numer swojego rachunku (prowadzonego w dowolnym banku w Polsce), a pieniądze znajdą się na jego rachunku. Pamiętaj tylko, że jednorazowy przelew na Facebooku nie może przekroczyć 50 zł. Przelewy natychmiastowe Przelew natychmiastowy jest idealnym rozwiązaniem, jeśli zależy Ci na szybkim przekazaniu pieniędzy osobie, która posiada konto w innym banku. W przypadku takiego przelewu środki pojawiają się na rachunku odbiorcy w innym banku nawet w kilka minut! W Alior Sync możesz wykonać co miesiąc aż 10 przelewów natychmiastowych bezpłatnie!