Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaElisabethki

10.04 zmarl Robert Edwards wspolwynalazca metody in vitro

Polecane posty

Gość leniviec gluptak
To tylko Jesli ma prawo , to gdzie Twoj problem , ze probuje to wykozystac ?

Gość Liliana 1982
U mnie w bloku sąsiedzi maja córkę dzięki metodzie in vitro .Mała ma 3 latka i jakoś nie widzę różnicy miedzy nią a moim dzieckiem .

Gość edgfers
ja mam 2 dzieci po in vitro. oboje zdrowe a ja nigdy nie mialam hiperstymulacji po hormonach. kazdy organizm jest inny. celine dion miala chyba z 5 czy 6 prob in vitro zanim zaszla w druga ciaze z blizniakami. jezeli para ma problemy na podlozu genetycznym to wiadomo ze i dziecko moze sie urodzic chore ale od tego sa badania przed in vitro

Gość .ninuś.
No nie jedna ma zdrowe dzieci i jest cacy 😭 Mieszkam w UK i tutaj jest nagłośniony problem dzieci z in vitro, Polska fakt to ciemność :) Kiedy będziecie płakać ? Jak będą już chore dzieci na świecie ? Gratuluje.

Gość ochotnikBojowy
moja baba urodzila 3 :classic_cool: jestem zdrowy i gotowy

Gość Liliana 1982
Ja nie rozumiem co wam tak przeszkadza ze ktoś ma dziecko dzięki pomocy in vitro ???

Gość leniviec gluptak
Gratulacje ...

Gość wejdzcie na topik o in vitro
zobaczcie jakich te kobiety sformulowan uzywaja w swoich stopkach;O az mnie cosbierze,produkcja i jedna wielka produkcja.nie ma to naprawde duzo wspolnego z poczeciem dziecka: 1: Transferowane 2 z 6 embrionkow. 25 Wrzesien 2012 transfer 2 pingwinkow- zobaczymy co wyjdzie 2:21.11.12 punkacja 10 jajeczek, 26.11.12 transfer 2 blastocyd , zero mrozaczków 3:10.04.2012: transfer 3 zarodkow, w stadium moruli. 4:Są zarodeczki i to 7 podobno dobrej jakości 5: duga implantacja ostatniej i jedynej mrozoneczki itd itp ja piernicze........mi sie to w glowie nie miesci jak tym babom padlo na mozg.

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość leniviec gluptak
Czerwona a skocz gdzie chcesz , poronienia i martwe urodzenia to problemy ogolne , a nie powiazane tylko wylacznie z ta metoda . Obecniie ze wzgledu na styl zycia , obciazenia truciznami i ogolnie slabsza kondycje zdrowotna problem sie nasila ! Aha , obecnie mniej wiecej co 6- sta para ma problemy , wiec was i wasze dzieci moze to tez dotyczyc !

Gość Liliana 1982
No dobrze ale to jest ich życie i jeżeli maja silna potrzebę posiadania dziecka i stać ich na taki i zabieg to ja nadal nie rozumiem w czym problem ?

Gość leniviec gluptak
Wejdzcie - a co konkretnie Cie szokuje ??? Co maja pisac : wlozenie do ci..peczki ???

Gość leniviec gluptak
Wejdzcie a o fizjologi wiesz cokolwiek , a masz jakies rzetelne informacje o tej metodzie i przebiegu ??? Opisanie procesu wymiany biodra na sztuczne , tez by Cie pewnie porazilo !!! Albo operacji na sercu !!! Ale nie wsadzasz nosa , bo Cie nie dotyczy !!!! Wiec w in vitro tez nie wsadzaj !!!

Gość i w ten sposob ludzkosc
sie sama wykonczy. Utrzymujemy przy zyciu wczesniaki, sztucznie powolujemy na swiat ludzi. Coraz wiecej chorob, coraz wiecej srodkow na leczenie. Pytanie czy te dzieci z probowki tez nie beda siegac po sztuczne srodki aby posiadac potomstwo. Bo takie osonbniki beda obarczone roznymi wadami. CZyli coraz slabsza ludzkosc. Mutanty jakies :O Dla mnei to przerazajaca wizja.

Gość wejdzcie na topik o in vitro
do leniwiec jak mnie in vitro nie dotyczy??? przeciez rozchodzi sie o najblizsza przyszlosc ludzkosci,o moje dzieci! przeraza mnie to co sie dzieje. Osobniki,ktore nie moga miec dzieci nie powinny ich miec,natura wie co robi. Poza tym jest wiele dzieci,ktore mozna adoptowac. A czy ty wogole myslisz? Te terminy ktorymi sie posluguja te kobiety swiadcza o tym czym dla nich jest dziecko.ja sobie nie wyobrazam mowic do kogos czy pisac:oo moja blastocysta,o moju pingwinek. przeciez to chore.Normalne kobiety nie uzywaja takich terminow!

Gość ło matkoooooooooooooo
Wy sie lepiej martwcie o dzieci z rodzin gdzie rodzice pija i rozmnażają sie jak króliki. Gdzie jest bieda , przemoc fizyczna i psychiczna . To sa problemy ! a nie to ze ktoś ma wyczekane dziecko dzięki metodzie in vitro . Bo w przeciwieństwie do tamtych Naturalnie poczętych dzieci temu dziecku nie będzie w życiu nic brakować.

Gość aha..................
"Bo w przeciwieństwie do tamtych Naturalnie poczętych dzieci temu dziecku nie będzie w życiu nic brakować." No....nic oprcz zdrowia.

Gość ło matkoooooooooooooo
a dlaczego z góry zakładasz ze dziecko z in vitro będzie chore? tam gdzie patologia i kobiety pija i pala w ciąży to dziecko będzie zdrowe ?

Gość do debili powyzej
Poproszę wiarygodne wykonane zgodnie z zasadami prowadzenia badań naukowych opracowania, najlepiej z pubmedu, a nie z gadzinowek prokatolskich typu rzepa, udowadniające tezę o rzekomym gorszym stanie zdrowia dzieci po in vitro... Na razie przerzucacie się argumentami wprost z kosmosu..

Gość 1487566325412222njuu
co za ciemnota,zal

"zobaczcie jakich te kobiety sformulowan uzywaja w swoich stopkach;O" Też mnie to razi :) To tak jakbym napisała w podpisie '23:00 sex od tyłu, 23:30 wytrysk nasienia do pochwy, 1.03.13 jest zarodek ... itd' To są chore kobiety bez uczuć. One chcą mieć dziecko i to się liczy. Biedne dzieci, raz że chore to z egoistycznymi matkami :(

Matki piją i palą i dzieci są zdrowe. Co to za porównania :) Oni już nie wiedzą co wymyśleć żeby się usprawiedliwić. Porównywać palenie z in vitro ale jazda. To tak jakby porównywać wczorajsze pieczywo własnej roboty z żarciem z McDonalds. E tam to szkoda gadać ale przeraża mnie że tyle tego jest. Dojdzie do tego, że mój syn będzie musiał pytać swojej dziewczyny czy nie jest z in vitro żeby nie mieć potem problemów zdrowotnych z własnymi dziećmi.

Gość 14872223
anarosa udaj sie do psychiatry

Gość ..treleMorele..
AnaRosa, oni wierza ze maja racje a my jestesmy ciemni :D żal mi was

Gość 14872223lkiugcvhjjj
ana rosa ty jestes najlepszy przykladem tego ,ze nie trzeba byc z in vitro,aby miec problemy,z glowa

Gość ..treleMorele..
jak ktoś mówi prawde jest chory ciemny glupi hehhe smutni ludzie pa