Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maruda000

Staranie się o dziecko

Polecane posty

Hej wszystkim. Jestem tu nowa... Mój pierwszy temat :D Wiem, że jest tutaj dużo takich tematów, ale strasznie się pod jakikolwiek podpiąć.. Więc postanowiłam, że zrobię nowy. Mam 21 lat, od 7 miesięcy z narzeczonym staramy się o dziecko. Kilkakrotnie robiłam sobie testy, ale jak na razie wszystkie negatywne... :/ Dzisiaj też mam za sobą taki test. Byłam prawie pewna, że to już moja kochana dzidzia... Nadzieja pojawiła się, ponieważ od 5 dni bolą mnie piersi i od czasu do czasu mam białe upławy.. Co do tych piersi, to bolały mnie zawsze przed miesiączką(tak z 4-5 dni przed), a teraz do miesiączki zostało mi jeszcze 15 dni!! Co Wy o tym sądzicie?

Gość Bursztynek73
Biale uplawy to dni nie plodne poczekaj do przezroczystych I probuj Jesli nie da rady zrob sobje test na owulacja I wszystko bedzie jasne.

Gość Bursztynek73
A jesli za 14 dni pojawi sie lekkie krwawienie to znaczy ze to zarodek sie zagniezdza I jestes w ciazy.

Bursztynek73 dziękuję za odpowiedź. Poczekam, poczekam, nie mam innego wyjścia. Ale w wielu miejscach czytałam, że białe upławy to jedna z pierwszych oznak ciąży? Więc jednak nie? I dlaczego nagle moje piersi bolą teraz?

Gość skoro do miesiączki
zostało ci 15 dni, to jesteś w okresie okołoowulacyjnym i pewnie stąd te bóle

Gość mlodazona0909
czesc ja mam 24 lata staramy sie drugi miesiac do @ zostalo mi 4 dni i mam normalne objawy takie jak na @ niestety.... brzuch pobolewa, piersu nabrzmiale tez zaczynaja wiec chyba musze uzbroic sie w cierpliwosc na kolejny raz :(

Wlasnie...15 dni d @@@ to okres okoloowulacyjny. Ilu dniowe masz cykle? Moze zacznij od tego bo skoro na 15 dni przed miesiaczka doszukujesz sie oznak ciazy to musiym kolezanke podszkolic :-) Zycze ci bys szybko zaszla...

Gość do mlodazona0909
moja rada- przestań się starać i zacznij poprostu uprawiac radosny i przyjemny seks i uwierz mi, ze 2 miesiące to nic, u mnie to już 40

Kolezanka ma racje ... Zacznijcie lykac Folik, zrobcie kontrolna wizyte u ginka z podstawowymi badaniami i hejaaaaaa.... POWODZENIA.

Gość mlodazona0909
Ja man za soba badania i folik nie nakrecam sie, przynajmjiej staram to dopiero drugi raz za pierwszym mocno rozczarowanie przezylam teraz w ogolee nie rozmawiam z nikim na ten temat a jak tylko zaczynam sie roklejac to przypominam sobie ile rzeczy mam do roboty.... czasem zastanawiam sie co by bylo gdyby nic nigdy z tego nie wyszlo, mam nadzieje ze uda mi sie zapanowac nad emocjami....nie doszukuje sie objawow ciazy, wrecz widze ze wszystko jest takie jak bylo zawsze, moj maz barfziej sie nakreca - powiem ze mi zimno zaraz wypala z tekstem ze jestem w ciazy, powiem ze mam ochote zjesc po 18 mowi ze ciaza, jak mi pryszcz na brodzie wyszedl wielki to tez oczywiscie ciaza...ja na szczescie tych urojonych objawow juz pod uwage nie biore a w lipcu kupuje cyklotest i nie bede sie meczyc z wyliczaniem a moze plodne a moze nie itd :)

Rozumie cie doskonale ale niestety z tymi straniami jest tak ze u jednych udaje sie za 1 czy 2 razem a u innych potrzeba wiele miesiecy czy lat.

_Biest_ Przydałoby mi się takie podszkolenie, nie zaprzeczam :) Cykle mam przeważnie 29 dniowe, czasami dzień mniej lub więcej. Kwas foliowy biorę od 2 miesięcy. A ciąży doszukuję się, ponieważ ostatnią @ miałam w normalnym terminie, tylko tyle, że trwała ona 2 dni i nie była tak obfita, jak normalna(która trwa 4-5 dni). Tak w środku owulacji nigdy mnie piersi nie bolały. A i przyznam się, że z narzeczonym nie planujemy tak bardzo dziecka, że: ooo dzisiaj mam dni płodne, 'chodź na górę'. Tylko od tych wielu miesięcy kochamy się bez żadnych zabezpieczeń, nie patrząc, czy to dni płodne, czy nie... Gdy tylko mamy ochotę ;) Także w moim przypadku nie ma mowy o żadnym stresie, ale za to też mogłam nie wcelować w odpowiednie dni.

przestań się doszukiwać objawów !!! to tak na początek. Tylko robisz sobie wodę z mózgu. Ja jak zaszłam w ciążę to nie miałam wcale objawów- żadnych bolących cycków na 2tyg przed @ ani białego śluzu, ani jajniki mnie nie bolały. W zasadzie to był cykl, w którym sobie totalnie odpuściłam i nie doszukiwałam się ciąży. Można nawet powiedzieć, że zanim zaszłam w ciążę miałam większe objawy ;D Dobrze, że ja sobie odpuściłam po 2 nieudanych cyklach, bo pewnie do tej pory bym walczyła. Kobiety za bardzo się spinają na tym punkcie, a potem po 2 lata się starają. A Ty jesteś jeszcze taka młoda. Wrzuć na luz

No to może i macie rację. Może za wcześnie doszukuję się objawów.. Poczekamy, zobaczymy

Gość ania.doradca.ladeevit
Tak jak pisze pikolinka, nie stresuj się. Ten czas poświęć na przygotowania do ciąży (porób badania, zmień dietę, przyjmuj witaminy, bądź aktywna), natomiast nie myśl obsesyjnie o ciąży.

Gość tylko 7 miesięcy?
ehh tylko 7 miesięcy??? my zrezygnowaliśmy z jakiejkolwiek antykoncepcji jak miałam 23 lata.. i nic, nic, nic.. po 3 latach poszłam do lekarza.. najpierw, ze coś z owulacją nie tak. dostąłam leki... potem na wszelki wypadek zrobiono mi drożnośc jajowodów.. potem okazało się,że sa problemu ze spermą (mała ilośc plemników, kiepska jakośc)... była nieudana inseminacja.. potem ciąża. ale okazało się, ze pozamaciczna.. przez następne 2,5 roku nic.. później ciąża i poronienie.. potem znów drożność jajowodów.. i .... ciąża ;) dzidziuś robiony w 6 i 9 dniu cyklu i tak.. i tak po 7 latach !!! doczekałam się synka.. ma teraz 3 miesiące..

tylko 7 miesięcy? - naprawdę Ci współczuję, że aż 7 lat. I kurcze wystraszyłaś mnie, teraz to już nie wiem, co mam sobie myśleć...

7 miesiecy to nie jest wiele ale rozumie, ze gdy sie nie udaje to jest na tyle dlugo by sie schizowac. Ja sie tez staram kupe lat...jeszcze wiecej niz kolezanka. Ty sie nie stresuj kobito bo to najgorsze co mozesz robic.

Witam wszystkich! Mam problem ! Staramy sie z meżem o dziecko przez pierwsze 4 miesiace biegałam z testem teraz sobie dałam spokuj. Moj problem polega na tym że mam miesiaczke co 35 dni i nie mogłam trafić na dnie płodne.Kupiłam sobie test owulacyjny i tam jest kalendarz wystepowania dni plodnych na dany cykl( wyszło ze mam ok 16-18 dnia od miesia.) wiec z mężem działalismy. Terza nie dostałam miesiączki od 7 dni.Chciała bym żeby to była ciąże dzisiaj sprawdze testem ale problem jest taki ze od tygodnia bola mnie jajniki a zwlaszcza prawy i to bardzo często.Najsilniejszy bol jest przy wysiłku lub gdy za szybko wstane to mam bolesne skorcze az pszesiadan czasami.Obiawy jakie mi się pokazły to: uczucie ciepło,zimno , czeste wizyty w wc ,intensywniejszy i ciemniejszy mocz, swedząse i nabrzmiałe piersi. Zastanawiam sie czy to nie jest chory pecherz? Jak myślicie czy to ciąż? Pozdrawiam

maruda000 _Biest_ Przydałoby mi się takie podszkolenie, nie zaprzeczam Cykle mam przeważnie 29 dniowe, czasami dzień mniej lub więcej. Kwas foliowy biorę od 2 miesięcy. A ciąży doszukuję się, ponieważ ostatnią @ miałam w normalnym terminie, tylko tyle, że trwała ona 2 dni i nie była tak obfita, jak normalna(która trwa 4-5 dni). Tak w środku owulacji nigdy mnie piersi nie bolały. A i przyznam się, że z narzeczonym nie planujemy tak bardzo dziecka, że: ooo dzisiaj mam dni płodne, 'chodź na górę'. Tylko od tych wielu miesięcy kochamy się bez żadnych zabezpieczeń, nie patrząc, czy to dni płodne, czy nie... Gdy tylko mamy ochotę Także w moim przypadku nie ma mowy o żadnym stresie, ale za to też mogłam nie wcelować w odpowiednie dni. Ja mam nadzieje, ze cie nie urazilam bo powiedzialam to z usmiechem. 28-29 cykle to cykle ze tak powiem normalne i regularne cykle. Czysto teoretycznie owulka wystepuje 14 dni przed @@ ale teoria to tylko teoria bo owulacja potrafi sie z roznych powodow przesunac czy w ta czy w inna strone. Potrafisz rozpoznac dni w ktorych masz owulacje by moc oznaczyc dni plodne? Co do owulki to niektore kobiet ja odczuwaja inne nie i to ze nie masz w polowie cyklu bolu piersi nie znacczy o niczym. Tak samo jednorazowa zmiana intensywnosci okresu... Gdyby sie to powtorzylo moze wrob hormony.

Gość biest, proszę cię
on rozumie ja rozumieM szkoda, żeby się taka inteligentna babka tak kompromitowała nieznajomością języka ojczystego.

Gość upi000
Witam, jestem aktualnie w 6 cyklu starań i sama wiem, że mozna wiele objawow samemu sobie wkrecic. Juz nie raz robiłam test bo bolało mnie podbrzusze, mialam obolałe piersi, zgage itd... a potem i tak dostawałąm @. maruda000 Jezeli chodzi o bol piersi to kiedys tez zaczynaly mnie bolec jakies 4 dni przed miesiaczka a teraz bola praktycznie od owulacji, tak ze dotyk sprawia bol i strasznie powiekszaja się. nie wiem czym to jest spowodowane. Mam wrazenie ze zaczelo sie to odkad zaczelam brac kwas foliowy ale on razcej na to nie wplywa i pewnie to zbieg okolicznosci:) oczywiscie chcialabym Ci zyczyc zeby Ci sie tym razem udalo, ale nie nakrecaj sie i sprobuj nie doszukiwac objawow. ja zaczynam nowy cykl i tez mam zamiar sie niczego tym razem nie doszukiwac :) hipisek04 czasem we wczesnej ciazy wystepuja bole podbrzusza, skoro tak dlugo spoznia ci sie okres to rob test ciazowy:) ale oczywiscie czeste wizyty w wc i bol podbrzusza moga swiadczyc o zapaleniu pecherza, ja tak kiedys mialam ale do tego czulam bol przy oddawaniu moczu. Napisz jak wyszedl test, bede trzymac kciuki:)

Gość upi000
maruda000 skoro do miesiaczki masz jeszcze 15dni to na test bylo stanowczo za wczesnie. test jest wiarygodny dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki

Ja po 9 rano wrocilam dopiero z imprezy wiec wybacz :-P Poza tym na codzien nie mam kontaktu(procz kafe) z polskim ale wybacz jesli gdzies zrobilam bledy.

Wynik NEGATYWNY brak ciąży. Zalamana jestem więc co oznaczaja te obiawy? Chory pecherz? ale mnie nie boli i nie piecze przy załatwianiu sie. Mam chyba urojenia już z tą ciąża

Gość do okresu 14 dni
a ty test robiłaś? więc co się dziwisz, że negatywny wyszedł

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Kochana ja prawie rok się starałam, i co miesiąc cudowałam z testami owu, ciążowymi, brałam jakieś cuda na płodność, śluz. I wszystko na nic. Bo po prostu za bardzo chciałam. Dopiero jak to olałam to wtedy mi się udało, że byłam w wielkim szoku, a specjalnie wtedy nie starałam się. Po prostu kochaliśmy się jak mieliśmy ochotę w okolicach dni płodnych - średnio raz na 2 dni, nic na siłę. A wcześniej jak STARAŁAM SIĘ to potrafiliśmy bzykać się nawet 3 razy dziennie i nic.

Gość porannarosaaa
skoro bzykaliście sie po 3 razy na dzień to nic dziwnego że się wam nie udawało bo ten biedny chłop nie nadążał z produkcją plemników hehe