Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maruda000

Staranie się o dziecko

Polecane posty

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
porannarosa - żebyś wiedziała, im częściej uprawia się seks to też spada ilość plemników. A później olaliśmy tą sprawę, i tak jak napisałam - kochaliśmy się średnio co 2 dni i dopiero wtedy się udało.

Gość Upi000
fsjfsjkfnlsdknfkl Słyszałam ze wielu parom udaje sie właśnie w taki sposób ze odpuszczają i wcale o tym nie myślą. Mam koleżankę która starała sie kilka lat, robiła nawet zabiegi itd a w końcu w jej zyciu nastąpiło trochę zmian takich jak zmiana pracy, przestała skupiać sie na potomku i okazało sie ze zaszła co było dla niej ogromnym szczęściem i zaskoczeniem :) Wiem ze to mogło by ułatwić sprawę ale cieżko od tak sobie odpuścić, mimo wszystko gdy nadchodzą dni plodne myśle o tym i staram sie aby w tym cyklu zaskoczyło.

Byłam wczoraj na usg i jest ładne pęcherzyk 17 mm. Dostałam receptę na zastrzyk z Ovitrelle i za jakieś pół godziny będę się kłuć:) Bobo-seks nakazany przez lekarza dzisiaj wieczorem ewentualnie jutro rano. Badanie nasienia robimy w piątek późnym popołudniem a wyniki mają być w sobotę rano na skrzynce mail-i około południa z wynikami do lekarza. Też słyszałam o tym że w momencie kiedy się odpuści i nie myśli to można szybciej zajść w ciążę ale u nas w przypadku zaburzeń owulacji i słabych parametrów nasienia dobre nastawienie mało daje.

Gość ania.doradca.ladeevit
Uważam, że lepiej jest gdy para planuje dziecko, ciąża jest zaplanowana, a przyszli rodzice przygotowani na to co się wydarzy, niż gdyby dziecko było z przypadkowego miłosnego uniesienia.

Gość lyina
Hej dziewczyny mam pytanie do was w 20 dniu cyklu zrobiłam badania progesteronu wyszedł 14,30 czy to dobry wynik ? miałam monitorowany cykl ale lekarz kazał przyjść tylko w 1 dniu płodnym powiedział że pęcherzyk ma 15 mm i mam isc przepadać progesteron i stwierdzimy czy była owu . Czy też tak miałyście ? Dziś prawdopodobnie 8 dzień po Owu ( bo nie wiem dokładnie kiedy była) test negatywny :(