Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguskaw

niemowle 3,5 miesiaca nie trzyma samo glowki

Polecane posty

Gość aguskaw

w ktorym miesiacu niemowle powinno samo trzymac glowke?? moja mala nie lubi lezec na brzuszku, wytrzymuje ok 2 min ale sztywno trzyma wtedy glowke. a gdy biore na rece w pionie to sie chwieje. przy podciaganiu za rece wogole nie podnosi głowki. czy cos jest nie tak. pomozcie

Gość gfgfdgdtgbdsgg
nie podciągaj jej za raczki bo jeszcze zrobisz dziecku krzywde!

Gość olamamamam
U nas tak było i syn chodził na rehabilitację metodą Vojty. Idź do neurologa z dzieckiem najlepiej .

Gość apłaćkotet
spokojnie u nas z dnia na dzień zaczął trzymać sztywno- około 4 miesiąca a byłam już u neurologa jeśli coś Cię niepokoi polecam wizytę, ale tylko jesli znasz dobrego neurologa- bo ja miałam kontakt z kilkoma i niektórzy minęli się z powołaniem. jeden już moje dziecko na vojtę wysyłał, dwóch następnych jak to usłyszało to tylko głową kręcili. ja jestem z dolnego śląska- u nas vojtowców jak psów jest i wszystkich pchają na rehabilitację- słabo główkę trzyma -vojta, kciuk jeszcze chowa- vojta, na brzuchu nie lubi - vojta, częściej głowę daje w prawo niż w lewo- vojta!!! ja miałam z dzieckiem poważne problemy, jeździłam do najlepszych specjalistow i wielu z nich było zdania, że tej terapii nie powinno się juz stosować! w wielu krajach europy zach. została ona zakazana. pamiętaj mądry lekarz to podstawa!

Gość bliskat
Aguskaw u mnie było tak samo, nie panikuj. Ja juz byłam umowiona do neurologa a tu dwa dni przed wizytą normalnie zaskoczyło i trzymała sztywno główke. Na spokojnie idź owszem do lekarza, a najlepiej poszukaj dobrego neurologa bo nawet z pilnym skierowaniem sa drastyczne kolejki, przynajmniej u nas na śląsku. A z takich rad co robić aby trzymało dziecko główkę: - ja kładłam na brzuszku i 50 razy dziennie, na chwilke ale systematycznie - nosiłam w pozycji na samolot - kładlam sobie na kolanach i tez tak zwisała w pozycji samolota 2 tygodnie tak robiłam, od 3 do 3,5 miesiąca. Ale do dziś nie wiem na ile to pomogło, a na ile przyszedł po prostu na nią czas ;)

Moja majac 3 misiace nie trzymala glowki lezac na brzuchu. na 4 miesiac trzymala przez okolo 1,5 - 2 minuty max! Ale strasznie sie kiwala przy tym. w piatym bylo juz lepiej chociaz wciaz byla slaba. usiadla sama jak miala 7,5 miesiaca, zaczela raczkowac majac 8,5, chodzic w wieku 14miesiecy.jest zdrowa, zywa bez rehabilitacji. daj dzieczku czas.

Moja majac 3 misiace nie trzymala glowki lezac na brzuchu. na 4 miesiac trzymala przez okolo 1,5 - 2 minuty max! Ale strasznie sie kiwala przy tym. w piatym bylo juz lepiej chociaz wciaz byla slaba. usiadla sama jak miala 7,5 miesiaca, zaczela raczkowac majac 8,5, chodzic w wieku 14miesiecy.jest zdrowa, zywa bez rehabilitacji. daj dzieczku czas.

Moja miala 4,5 mies jak zaczela porzadnie glowke trzymac sztywno. Moja kuzynka miala 5 jak zaczela sztywni trzymac a kolezanki dziecko 6 msc. Daj dziecku czas. 3,5 mies to moze probowac i na chwile potrzymac glowe sztywno. Kladz na brzuchu jak najzesciej. Na podlodze rozloz zabawki i poloz dziecko.

dziekuje za optymistyczne porady. juz sie troche uspokoilam. bo naczytalam sie w internecie ze az glowa boli. ale dziekuje wam za dobre rady. poczekam cierpliwie ale prosze dzielcie sie swoimi doswiadczeniami jeszcze