Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska17890

jak ubrac dziecko?

Polecane posty

Gość mamuska17890

Witam mam problem jak dwulatke ubrac na spacer czy do kosciola przy 15 stopniach na dworze? Zimowa kurtke czy juz mozna skore!

Gość czy mi sie wydaje czy?
jak można sie o takie rzeczy pytac? czy tutaj nikt własnego rozumu nie ma?

Gość mamuska17890
Ojj nie chce zeby zaraz chora byla a mowia zeby ubrac jak siebie ale mi jest zawsze goraco...

Gość ooooo jestem jaka jestem
Tobie jest zawsze gorąco a mnie jest zawsze zimno ;) ubierz tak jak intuicja Ci podpowiada a poza tym takie 2 letnie dziecko już chyba potrafi powiedzieć czy jest ciepło czy zimno

Gość mamuska17890
Dzieki chcialam sie upewnic ;-)

Pomys ze ona biega, jest bardziej zywa na spacerze niz Ty, wiec jest jej cieplej. w dodatku dzieciaczka ogolnie jest cieplej nie nam:-) ubiez ja tak siebie lub ewentualnie troszke lzej.

Gość ooooo jestem jaka jestem
Natkaaa czy dziecko Ci się urodziło w rocznicę ślubu??? :D

Mysle ze czapke lzejsza mozna ubrac dziecku. Najwiecej ciepla ucieka przez glowe a takie maluchy zazwyczaj maja malo wlosow i tez im chlodniej. Ja ubieram malej skore czapke wiosenna i apaszke. Bez rekawiczek a pod spodem bluzka. Na nogi cienkie rajstopk(spodnie jej sie zawsze podwijaja i ma gole nogi) i spodnie czy legginsy i adidasy.

Gość bez przesady.
no szalik i rękawiczki można odpuścić ale bez przesady. czapkę lepiej ubrać. zauwazcie że wiatr zimny to zaraz dziecko przewieje.

Gość lilulilu
ubrać czapkę? Chyba złożyć!

Gość upsa
nie umiecie czytac? jej chodziło o to czy może SKÓRE córce - dwuletniej :O załozyc mała kurwa?

Gość upsa
sorki - koncówka miała inaczej brzmieć :O

Gość killme
ja dziś ubrałam małemu cienką kurtkę na polarku, czakę i adidaski.Ma 2 lata

Gość milandia jest dobra
a po co dziecku czapka przy 15 stopniach (zakladajac ze nie ma zimnego wiatru)? i rajstopy pod spodnie? to ze sodnie sie podwina nie znaczy ze noga zamarznie :o ja ubieram dzieci tak jak siebie, a czasem lzej bo oni biegaja a ja nie ;) biore tlyko oprawke na to ze ja mam dlugie wlosy z grzywka i w glowe mi zawsze troche cieplej (a mimo to nosze czapke do +5 stopni)

Gość u nas wieje
Ale wiatr jest cieply, jest 17 stopni teraz. Rano zalozylam dziecku rajstopy, sukienke, na to bluza z polarem, trampki i opaske na glowe. widzialam za to dzieci z szalikami, w zimowych kurtach i czapach-na szczescie byla to mniejszosc, bo reszta ubrana wiosennie.

Gość Zjf. Hańba
Jak +15 to to lekka kurteczka, bo przecież nie ubierzesz jej takiej jak zakładasz przy -15. Na logikę weź.

Gość jesli ktos lubi
A jak zrobic dziecko tez pytalas sie na forum?

Gość b.e.a.t.a
Przy 15 stopniach nawet mojej polrocznej corce nie wkladam czapki, bo jej po prostu za cieplo.

Gość paplitos
"Najwiecej ciepla ucieka przez glowe"- aha, to spróbuj wyjść bez spodni- będzie Ci tak samo zimno jak bez czapki? " zauwazcie że wiatr zimny to zaraz dziecko przewieje."- zauważyłam, dziecko przewiane, jedyną konsekwencją jest to że dziecko zauważa że wieje wiatr... naprawdę jak kogoś wiatr owieje to choruje? Morowe powietrze? Dziecko się ubiera stosownie do jego potrzeb, tylko i wyłącznie, mój jakby marzł przy 15 st. dostałby ciepłą kurtkę czy polar pod spód, czapkę i co tam jeszcze by trzeba było, jeśli faktycznie by mu było zimno. Jakby chodził zgrzany, pozwoliłabym kurtkę zdjąć. Tylko nie rozumiem jak można przez 2 lata nie zauważyć jakie własne dziecko ma potrzeby i upodobania...

Niestety ale w pl to mamy zakladaja niemowlakom czapke nawet latem przy temp. 20 kilku stopni:-\ rajtuzy wg mnie to nieporozumienie w taka temp. co z tego ze sie nogawka odkryje, nie ma to zadnego sensu. a czapka? Przeciez 15 stopni to nie zima! Rozumiem jak mocny zimny wiatr wieje, ale lekki wiosenny wiaterek co moze zrobic? Robicie ze swoich dzieci tak kruche istotki ze szok.

Natkaa no wyobraz sobie ze gdy dziecko siedzi w wozku z gola noga to moze byc mu zimno stad rajstopy. Zreszta mnie nie obchodzi jak ty ubierasz swoje dziecko wiec nie czepiaj sie ze ktos zaklada czapke czy rajstopy. Paplitos- 50% ciepla ucieka przez glowe. Jezeli nie wiesz trudno i nie porownuj wyjscia bez spodni...

Gość zonaKraka
agoraaa- to są bajki, dlatego napisałam0 czy jest Ci tak samo zimno bez spodni? Jak wyjdziesz z gołymi nogami, a w czapce, to zmarzniesz tak samo jak w spodniach a bez czapki? Serio? Nie rozumiem czemu ludzie powtarzają rzeczy które na zdrowy rozum są... średnio mądre.

Gość PomaranczowaMama
Natka, ale Ci się prześwietnie złożyło tymi datami ;) gratulacje i pozdrawiam wszystkich.