Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwonciaa

Bardzo proszę o pomoc..

Polecane posty

Gość rwonciaa

Witam, na wstępie zaznaczę, że pierwszy raz korzystam z takiej formy porady... W lutym dowiedziałam się, że mam zespół wielotorbielowych jajników.. lekarz przepisał mi (po zrobieniu badań, wyników) bromergon, który miałam brać po 1/2 tableki na noc. Około miesiąca temu kochałam się z moim narzeczonym bez zabezpieczenia (chwila uniesienia i zapomnienia..). Jednak po sprawdzeniu w kalendarzu byłam pewna, iż były to dni niepłodne (cykl mam dość regularny). Więc ogólnie niczym się nie przejęłam. Jednak w Wielkanoc wyczekiwałam "tych dni" a tu nic... po mniej więcej 6 dniach od spodziewanej daty miesiączki zaczęły boleć mnie piersi, nie jest to ból, bardziej wrażliwość na dotyk... Ale znów niezbyt się tym przejęłam.. Jednak gdy do tego wszystkiego doszedł ból podbrzusza (podobny do tego przed miesiączką), wystraszyłam się... No i zrobiłam test... Wyszedł pozytywnie...niestety... Czy jest jakiś cień szansy, jakaś wątpliwość mojego bycia w ciąży?... Szczerze nie chcę mieć dziecka teraz, nie jest to najlepszy czas... Do lekarza wybiorę się w tygodniu... Jednak przede mną cała sobota i niedziela zastanawiania się i gdybania... Dodatkowo palę papierosy...i wypijam gigantyczne ilości kawy- a wiem, że w razie ciąży to bardzo nie dobre nawyki..

Gość zxzxz
wychodzi na to że to ciąza

Gość rwonciaa
Wątpliwości mam, ponieważ wyczytałam, że choroby jajników typu właśnie torbiele itp. mogą wpływać na wynik testu...

zastanów się co chcesz z tym zrobić sama musisz to wiedzieć w razie decyzji negatywnej na kafe raczej się nie chwal zjedzą cię... ja tam ci zyczę żebyś mogła się cieszyć z ciąży i dziecka ale przede wszystkim idź do lekarza powodzenia życzę jakakolwiek by nie była twoja decyzja

Gość bromergon pływa na płodność
więc to może być ciąża

Gość fgrv
Jesteś w ciąży. Przy policystycznych jajnikach nigdy nie wychodzą testy pozytywne ot tak, wiem coś o tym :) Po drugie, gratuluję ciąży i nie zaprzepaść tej -być może jedynej- okazji na macierzyństwo, jaka ci się teraz przytrafiła :) Ja się starałam o ciążę 10 lat, straciłam już nadzieję i wtedy pojawił się ten cud a jestem dobrze po 30stce :)

Gość millinn
Ciąża jak nic! Przez pierwsze 3 tygodnie ani alkohol,ani papierosy ani kawa nie wpływają na płód,jednak nie ma co ryzykowac! Rzuć fajki,ogranicz kawę. Mimo wszystko gratulacje,zmienisz zdanie co do dziecka,gdy poczujesz jak rusza się w brzuchu ;)