Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilustka

zakladac na nac pampersa?

Polecane posty

Gość pilustka

Moj syn ma juz prawie 3 lata.Od pol roku korzysta z ubikacji na zasadzie takiej ze ja go tam co jakas godzinke sadzam i zawsze sie wysika.Na dzien nie zakladam pampersow tylko na noc lub jak gdzies wychodzimy.Ale za kazdym razem gdy zapytam go czy chce siuisu odpowiedz brzmi NIE.Gdy nie posadze go sama zawsze zrobi do majtek i po fakcie dokonanym wola siusiu.Co ja mam robic?ostatnio kolezanka powiedziala mi ze mam wogole nie zakladac pampersow nawet na noc jak sie zmoczy to sie zmoczy.Ze robie blad ze w dzien nie ma a na noc zakladam i dziecko ma w glowie misz masz.Osttanio nawet powiedzialam ze jak bedzie dalej sikal do majtek to jego ulubione autko pojedzie do dzieci ktore nie sikaja.Schowalam ale nie poskutkowalo.Nawet go to nie zainteresowalo,a wczesniej za tym autem to by sie zaplakal.Moze jest jeszcze nie gotowy?ALbo jakis blad robie?Albo wogole go sama nie sadzac tylko pytac czy chce jak nie to nie?Po jakim czasie przebierac majtki?Zazwyczaj chodzi ok 5 min w mokrych ale mu to nie przeszkadza.Tak smao z kupa!! :( Tak bardzo chcialabym juz ominac te pieluchy,alee ilez mozna,pol roku w majtkach biega i dalej sika do nich a w czerwcu bedzie mial 3 lata!!pomozcie prosze

Gość kurcze... czytam, czytam
zakladac kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie a gdy w nocy mody zmoczy lozko to tylko ty bedziesz miala z tym problem, w nocy dziecko oddaje mocz w sposob niekontrolowany wiec rada twojej kolezanki jest bezsensowna dzieci do 6 roku zycia maja prawo moczyc sie w lozku w nocy a do 4 roku zycia moga to robic co noc przeanalizuj natomiast ile dziecko pije, np moja corka 4,5 roku ma i ostatni raz zsikala mi sie w nocy do lozka w wieku niewiele ponad 1 roku natomiast gdy jedzie do moich rodzicow to sika co noc, strasznie mnie to denrwuje, bo biedne dziecko budzi sie z rykiem, przeprosinami i nie wie co ze soba zrobic... nie dociera do nich ze butelka 250 ml z woda mineralna tuz przed snem to jest glupi pomysl, w domu corka ma dostep do wody bezproblemowy ale jak sie napije to nie dolewam do pelna tylko czekam az poprosi o kolejny kubek; w nocy na parapecie stoi kubek, jesli sie zbudzi to moze sie napic.. a moi rodzice? butelka 250 non stop w buzi, jak sie skonczy daja nowa, dziecko doi jak wielblad

Gość pilustka
wiesz co u mnie w nocy wyglada to tak,ze tez sie nie moczy.Dopiero po przebudzenia ma nacisk na pecherz i wtedy sika.Zawsze poznaje bo pampers jest cieplutki.Dzisiaj poraz pierwszy spal bez pampersa.obudzil sie kolo 6,wzielam go do ubikacji,wysikal sie i polozylam dalej.Zasnal.Obudzil sie o 8,zapytalam czy chce siusiu,powiedzial ze nie,za 10 min juz pod nim kaluza.No glowa boli :(

Wiesza może za mało razy sadzasz go na ten nocnik w dzień dziecko ja się bawi to zapomina u nas też tak było. Z drugiej strony czasem do dziecka dociera dopiero wtedy gdy Ty już się trochę i powiesz po kolejnym zsikaniu się w majty "wiesz juz taki duży jesteś a zachowujesz się jak dzidzia". Na noc bym zakładała ale tak ktoś wyżej napisał kontroluj ilość picia przed snem i koniecznie na nocnik siku zanim pójdzie spać. U nas to zadziałało chociaż jak się napije za dużo no cóż zdarza się że się zmoczy w nocy. Ale wtedy się nie irytuj tylko powiedz spokojnie że nic się nie stało.Moim zdaniem koleżanka źle Ci mówi i wcale nie miesza dziecku w głowie.

No powiem Ci , że dwie godziny to dużo. U mnie ten trzy letni syn sika co ok pół godziny 45min. I na początku nie było nie chce idziesz i już.

Gość czyli tak naprawdę sam nie
załatwia jeszcze swoich potrzeb fizjologicznych skoro ciągle musisz pytać czy chce siku w takiej sytuacja wiadomo, że nie jest gotów na zdjęcie pampersa nocą

Gość milandia jest dobra
moze jeszcze nie jest gotowy? moj ma 3,5 roku a jeszcze spi w pampersie, nie bede dla jakiejs wyzszej idei prala codziennie poscieli i pizamy skoro wiem ze codziennie sie zesika. Moze po prostu przestan go sadzac, tylko niech sam zauwazy kiedy ma isc? bo to tak troche go wyreczasz, on nie musi myslec bo mama sama posadzi (swoja droga dziwie sie ze sie takie duze dziecko daje tak ot posadzic)