Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikaikaik

pytanie - murzynek pieczony z budyniem??

Polecane posty

Gość ikaikaik

mam zamiar upiec murzynek, zastanawiam się czy można by dać na ciasto surowe ugotowany budyń, tzn. zrobić jakieś kleksy czy coś w tym stylu, czy nie wyjdzie z tego zakalec? robiłyście coś podobnego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Raczej tak - murzynek to delikatne ciasto i nie radziłabym takich eksperymentów:) Ale zawsze możesz upiec tradycyjnie,przekroić go i przełożyć masą budyniową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
murzynek moim zdaniem nie jest wcale delikatny ;) chociaż ja bym dała zamiast budyniu raczej jakieś powidła czy mus wiśniowy czy coś takiego, ale to kwestia gustu eksperymentuj :) ryzyko niewielkie, a może wyjść coś pysznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medusa ty lepiej nie
doradzaj,bo słaba z ciebie gosposia,za twoją radą z murzynka wyjdzie gniot!-Murzynek to nie piernik żeby go powidłami smarować,murzynek to ciasto czekoladowe i dużo lepsza będzie masa budyniowa:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zielonazajączka
moze być budyń

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Murzynka upiekłam i po ostygnięciu przekładałam masą budyniową, a także powidłami. Był pyszny. Po upieczeniu posmarowałabym budyniem i posypała czekoladą lub inną posypką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ergvedgvedg
do pieczenia to nie, ale potem można przekroić i przełożyć masą budyniową lub powidłami, zależy czy robisz bardzo slodkiego murzynka, ja robię słodki więc z powidłami byloby za słodko, ale nie za slodki budyń czemu nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ikaikaik
nie odważyłam się jednak na tą kombinacje. lubię takie ciasto z jabłkami i budyniem, gdzie budyń jest nakładany na surowe, stąd mój pomysł, żeby pokombinować z murzynkiem, tylko to własnie jest inny rodzaj ciasta i nie wiadomo co wyjdzie... może spróbuję innym razem z mniejszej porcji zrobić taki eksperyment. a przekładać po upieczeniu to mi się właśnie nie za bardzo chce ;) nie mam cierpliwości ani talentu, i masa pewnie by mi nie wyszła :( akurat nie przepadam za przełożeniem dżemowym, chociaż wydaje mi się, że pasuje i do murzynka, mimo że to nie piernik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
widziałam w necie przepisy na murzynka z masą serową, nakładaną na wierzch, właśnie tak, jak chciałaś to zrobić z budyniem skoro z serem wyszło, to nie ma powodu, żeby z budyniem nie wyszło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ikaikaik
może masz rację, medus_A

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×