Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tą Anglią...

Czego można się ''dorobić" w Anglii...?

Polecane posty

Gość a ja, a my...Londyn
Racja, ale w sumie nasz dochód też nie jest taki mały, no chyba, że się mylę...Biorąc pod uwagę obecne ceny też nie jest to strasznie dużo...

Gość do gigi gigi
Czynsz, bilety czy utrzymanie samochodu w Londynie są piekielnie drogie...

Gość gigi gigi
utrzymanie samochodu? benzyna w całej Anglii kosztuje tyle samo, road tax również a ubezpieczenie jest przede wszystkim uzależnione od wartości auta, rocznika i historii ubezpieczeniowej właściciela - więc nie rozumiem czemu w Londynie ma być drożej

Gość do gigi gigi
bo jest drożej

Gość gigi gigi
czynsz? - zgoda, ale reszta?

gigi gigi - jest różnica w takich głupich sprawach jak opłata za parking czy komunikację miejską. Poza tym różnice w czynszu są ogromne.

Gość trala mala
ubezpieczenie auta nawet w Polsce jest uzależnione od rejonu w którym się mieszka. Londyn to duże miasto, z dużą ilością wypadków i stłuczek więc dla ubezpieczalni też większe ryzyko...

Gość gigi gigi
"ubezpieczenie auta nawet w Polsce jest uzależnione od rejonu w którym się mieszka. Londyn to duże miasto, z dużą ilością wypadków i stłuczek " owszem - ale ja na przykład mieszkając w Londynie płaciłam niższe ubezpieczenie z racji, ze parkowałam na posesji - a teraz po przeprowadzce płacę troszkę więcej z racji, że parkuję na ulicy!

Gość do hollydollyweed
no proszę, w Londynie tyle kosztuje pokój...a 2 bedroom flat co najmniej 1200 za sam czynsz...

Gość gigi gigi
*po przeprowadzce poza Londyn

Gość gigi gigi
""no proszę, w Londynie tyle kosztuje pokój...a 2 bedroom flat co najmniej 1200 za sam czynsz..."" przecież piszę (już któryś raz z rzędu), że czynsz owszem jest poza Londynem niższy - ale inne ceny niestety nie

Gość gigi gigi
a poza tym - druga strona medalu - na pipidówce trudniej znaleźć pracę - w Londynie zawsze sie gdzieś zahaczysz

Gość do gigi gigi
może i tak, ale i w Londynie nie brak pracy za minimalną 900-1000 a za to o wiele łatwiej przeżyć poza Londynem niż w Londynie

Gość gigi gigi
ja też ze względu na oszczędności wyniosłam się pod Londyn

Gość no właśnie...jak to
W Londynie najtańsze mieszkanie, sam czynsz kosztuje za wynajem tyle le ja zarabiam w miesiąc :(

Gość koniec saksow...
Dorabianie się skończyło się parę lat temu

Gość Kamila S
Można zarobić bardzo szybko w UK, ale najlepiej szukać pracy przez Internet za pomocą stron. Ja nie miałam problem z odnalezieniem się w UK w ogóle, brak Rodziny, Znajomych, języka znałam średnio, ale ta polska strona mi pomogła, podsyłam link: http://www.moneygrabbing.co.uk/gdzie-szukac-pracy-w-uk/

Gość Angella765
obecnie w Anglii to sie mozna dorobic ale garba ja nie zartuje ja mam studia wyzsze skonczone w PL a w UK znalazlam prace jedynie jako kelnerka chociaz angielski znam dobrze jak przyszly zamowienia zywnosci do restauracji to troche trzeba bylo dzwigac ciezarow teraz bola mnie plecy od miesiaca i ide na zwolnienie na ktorym placa grosze

Gość gość
"wyższe studia" co to takiego?

Gość gość
przez 10 lat ja na warehouse saitsburry zona menago sprzedazy. dom w polsce 200 mkw i 50% 3 pokojowego mieszkania kupionego w 2008 roku na kredyt. jedno auto dwa rowery. dwojka dzieci.