Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghostrider2345466

zmiana imienia i nazwiska

Polecane posty

Gość ghostrider2345466

hej, no więc chciałabym usłyszeć porady co i jak w tymj temacie, myślałam o tym od baaardzo dawna, (co najmniej 4lata) o zmianie moich danych ze względów rodzinnych(skomplikowane relacje rodzinne z rodzicami), do tego dochodzi fakt że nie mieszkam w Polsce, nie planuję wracać do Polski ani nie będe z tym krajem związana, jak musze to zrobic aby moje imię zostało zmienione na certyfikacie urodzenia?? i nie chcę żeby to była tylko adnotacja, ale żeby moje stare imię i nazwisko zostało przekreślone na certyfikacie urodzenia, jak to wygląda biiorąc pod uwagę ze nie mieszkam w Polsce/?? czy zmiana następuje w Polsce, a ja potem musiałaby, zmieniać dane w kraju zamieszkania(UK) czy na odwrót?? proszę o porady ponieważ dla mnie to b ważne. z góry dziękuję

Gość ghostrider2345466
ja sprzedałam swoją za dwie dychy i jabola

Gość ghostrider2345466
spadaj podszywie!!!

Gość fefegrsbt
Jezeli jestes obywatelka Polska to zmieniasz w Polsce, jezeli z powodow rodzinnych to nazwisko zmienic powinno bez problemu, z imieniem moze byc trudniej. A Jezeli jestes obywatelka Brytyjska to zmienaisz tam, a tamtej procedury nie znam.

Gość fefegrsbt
a takiej mozliwosci zeby imie na akcie urodzenia zostalo wymazane i wpisane nowe nei ma, bo pod takim imieniem sie urodzilas. Tylko w papierach jest informacja ze zmienilas imie.

Gość ghostrider2345466
okej, a jak sie to odnosi do mojego życia w UK?? mam na myśli zmianę dotyczącą NINu, d w pracy itp?? jesli chodzi o moje imię, to uwazam że hmm, mówiąc najprościej, ono do mnie nie pasuje! czy mogłabym chęć zmiany motywowac tym że to rodzice wybrali moję imię, i z ich powodów chcę zmienić nazwisko, oraz bardzo przeszkadza mi fakt ze moje 2gie imię to imię mojej matki??? chcę to po prostu zrobić, i raz na zawszę rozwiązać chociaż 1 problem

Gość ghostrider2345466
wiem, że wymazane nie będzie, ale może zostać przekreślone, jest to tak jakby podkreślenie(w mojej opini) faktu ze nastąpiła zmiana ponieważ zwyklę jest to tylko adnotacja(która mnie nie usatysfakcjonuję) gdyż od dawna nie czuję sie związana ze swoim imieniem i nazwiskiem, od naprawdę dawna