Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki jeden9876

Prostata czy to juz rak? proszę bardzo o opinie

Polecane posty

Gość Taki jeden9876

Witam. Chodzi o bardzo bliską mi osobę. Po badaniach lekarz stwierdził przerost prostaty ( o 6 cm) i PSA wynosiło 23. Lekarz w sumie nie chce leczyć, w każdym bądź razie nie przepisał żadnych tabletek, kazał za półtorej miesiąca przyjść na biopsje. A ja sie boje ze to moze byc rak prostaty. Tymbardziej ze ta osoba ma bóle w udzie i skarży sie na bóle pleców plus całkowite osłabienie. Dlaczego lekarz ignoruje taki przypadek?

Gość mój tata...
mój tata miał PSA około 9,było USG, była biopsja i inne badania. Rak. Obecnie jest po 8tyg naświetlań, bo na operację ma zbyt słąbe zdrowie. skąd jesteś mam namiar na dobrego Urologa w południowym mazowieckim

Gość Taki jeden9876
Ja mieszkam w Niemczech ale chodzi o mojego wujka on mieszka na Śląsku i jest sam, nie ma tam żadnej rodziny. Bardzo sie o niego martwię, bo to super człowiek, a tu takie coś. Najbardziej mnie przeraża zachowanie lekarza, ze on takie wyniki bagatelizuje! A moze byc tez tak ze lekarz nie widzi za bardzo pomocy przy tak wysokim PSA Zdrowia dla Twojego taty!

Gość mój tata...
Dzięki. W jakim wieku jest Twój krewny? Koniecznie powinien iść do urologa, jesli jeden bagatelizuje to pójść do innego. Sa pacjenci mający trzycyfrowe PSA i z teo wychodzą, ale czas działa na niekorzyść. Trzeba szybko działać. Sam wysoki wynik PSA nie przesądza sprawy, trzeba zrobić dodatkowe badania, biobsja powie najwięcej.

Gość Taki jeden9876
Dziękuje bardzo! Troche mnie pocieszylas, a lepsze wiadomości zawsze dają nadzieje:)

Gość Taki jeden9876
Dziękuje bardzo! Troche mnie pocieszylas, a lepsze wiadomości zawsze dają nadzieje:)

Gość mój tata...
Zdrówka życzę!

Gość szoman
PSA 23 to bardzo wysoki poziom. Nalezy jak naszybciej zrobic PSA. To będzie b. wiarygodne badanie, które wykaże, czy sa tam komórki rakowe. Trzeba się spieszyć, aby ewentualny nowotwór nie wykorcyzł poza torebkę prostaty.

Gość szoman
Oczywisćie należy zrobic biopsję. Polecam w razie czego szpital Biziela w Bydgoszczy.

Gość gość
Nie wiem czy to dobre prosić o opinie laików, choć fakt, czasami lepiej nie wierzyć do końca lekarzom, bo ostatnio popełniają mnóstwo błędów :( Polecam jednak tekst o tym czym jest rak prostaty http://www.zdrowebielsko.pl/66,artykul.html może pomoże...

Gość gość
ja bym chyba zabrala taka osobe to jeszcze inne lekarza na kolejne badania. Zawsze lepiej jest zasięgnąć drugiej opinii specjalistow. W www.promocja.medicover.pl/zdrowie robia teraz kompleksowe badania calego organizmu – może tam się zgłoście? Maja swietny sprzet do badan, specjalistow z roznych dziedzin i przede wszystkim powaznie podchodza do pacjetow!

Gość gość
Dokładnie, w takim przypadku najlepiej zrobić dodatkowe badania u naprawdę sprawdzonego lekarza. Jeśli jest podejrzenie takiej choroby, to nie ma żartów. Ja sam miałem problemy i podejrzenie nowotworu ale na szczęście wszystko było w porządku. Polecam http://www.conticlinic.pl/ to naprawdę dobra klinika, warto im zaufać.

Gość gość
dobry urolog to podstawa. Powinniscie isc jeszcze do innego specjalisty na konsultacje - tak na wszelki wypadek. Moja znajoma na problemy z pecherzem chodzila do www.urolog-gorecki.wroclaw.pl/oferta/ i on tez sie zajmuje prostata

Gość gość
Nikt na forum nie wystawi opinii. Musisz pojsc do lekarza, moge polecic CI www.urolog-gorecki.wroclaw.pl kiedys wyleczyl mnie z takich dolegliwosci

Gość gość
Zawsze warto skorzystać z porady 2-3 specjalistów bo czasami mają odmienny punkt widzenia na sprawę. Mój mąż postawił na niemiecką klinikę z oddziałem w Polsce www.newcare.eu i okazało się że da się pomóc.

Gość eleonora01
jako Lekarz Urolog-Kobieta z 30 letnim stażem, zalecam wszystkim Panom, żeby co najmniej 2-3 razy w tygodniu oprózniali jądra, zalegające zbyt długo nasienie powoduje stany zapalne i problemy z prostatą w późniejszym czasie. Jeśli macie kobiety którym zależy na waszym zdrowiu, to kiedy są niedysponowane powinny Was w tym wyręczać.

Gość gość
Podstawą moim zdaniem jest skuteczna diagnostyka. Zawsze pamiętajcie, że możecie się zgłosić do http://www.newcare.eu/newcare.html oni mogą zorgnaizować w prosty sposób diagnostykę i leczenie w najbardziej renomowanych klinikach. Warto o tym pamiętać.

Gość gość
Wszystkie wątpliwości dotyczące raka jądra można wyjaśnić na bardzo pomocnym forum przeznaczonym dla pacjentów tego przypadku www.rjforum.pl Rak jądra

Gość gość
Popieram http://www.newcare.eu/ mają naprawdę dobrą diagnostykę i napewno lepsze warunki leczenia niż w Polsce.

Gość gość
Może niech idzie do innego lekarza. Czas jest na wagę złota. Ja mogę polecić urologa www.urolog-gorecki.wroclaw.pl. Bdb specjalista, chodzę do niego na wizyty co roku.

Gość gość
Jeśli masz takie podejrzenie to wybierz się czym prędzej na badanie żeby wiedzieć na czym stoisz. Ja do gabinetu doktora Rudzkiego przy Kilińskiego chodzę na niszczenie komórek nowotworowych za pomocą laseru i czuję poprawę.

Gość MarysiaGość
Wysokie PSA nie zawsze jest objawem nowotworu, mój wujek ostatnio przy zapaleniu pęcherza miał PSA23. Lekarz jako, że jest jego znajomym od lat powiedział że poczeka z biopsją tydzień i poda antybiotyk, po tygodniu spadło do 11, a po kolejnym do 4, więc ostatecznie wycofał się z robienia biopsji. Generalnie jak ktoś ma problemy z prostatą, czy obciążony wywiad rodzinny, to powinien spożywać dużo ostrej papryki, bo zawarta w niej kapsaicyna ma udowodnione naukowo (nawet w Polsce robili badania) właściwości antynowotworowe. Jak ktoś nie lubi ostrego smaku, to może sobie kupić habanero zakapsułkowane, np. habaicynę i po prostu łykać profilaktycznie lub wspomagająco.

Gość gość
Moj tata .... bardzo prosze o ten kontakt do urologa w mazowieckim ...

Gość Adam87
Panowie, pamiętajmy o regularnym badaniu, żaden z nas tego nie lubi, ale to może nas uratować! Mnie namówiła żona i to dopiero wtedy gdy zacząłem odczuwać dziwne bóle, u mnie okazało się że to na szczęście nic groźnego, ale moja małżonka od razu zamówiła mi z internetowego sklepu nowoczesne zioła suplement diety Prostaherb. Łagodzi dolegliwościu układu płciowego, na początku nie byłem przekonany, ale teraz to mój codzienny towarzysz ;)