Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mishka18

14 tydzien ciazy skurcze

Polecane posty

Mam skurcze podbrzusza takie doladnie jakby opisac kłucie i rozrywanie wczesniej tego nigdy nie mialam dopada mnie to wtedy kiedy wstaje chodze bardzo mnie to martwi co to moze byc ?

Gość cokolwiek by to nie bylo
cokolwiek by to nie bylo kafeteria ci nie odpowie bo trzeba sprawdzic jedz na IP

Dodam ze bol ten jest do wytzrymania z tym ze tylko jak chodze czuje takie rwanie bardziej

Gość macica?
może być rozciągająca się macica.. ja też mialam takie bóle.. trochę podobne do tych przed okresem, czasem jak źle leżałam... nawet dwukrotnie z tym jeździłam do szpitala.. no ale patrzyli dziwnie.. nic mi nie było.. a bywało, że taki ból utrzymywał się przez 4-5 dni.. więc to chyba jednka była rozciągająca się macica.. brałam no-spy, próbowalam leżeć, nie denerwować się.. odpoczywać... ehhh i jeszcze kilka razy tak nagle bardzo ostro mnie coś ze 2 razy zabolało, jak by ktoś wbił mi igłę.. myślałam, że to skurcze hehe teraz się z tego śmieję.. a skurcze? ehhh co to są skurcze to ja się dowiedziałam na porodówce.. masakra.. i to jeszcze krzyżowe.. nie zyczę nikomu

Kochana wlasnie odczuwam to tak samo takie cos od czasu do czasu jakby ktos igle wsadzil i rwie ale bol jest do zniesienia nie ma tragedi jednak ze dzisiaj doznalam tego pierwszy raz troszke sie zmartwial

Gość cokolwiek by to nie bylo
ty se dowiedzialas naporodowce a ja na patologii ciazy, bo wyladowalam tam z juz rozwierajaca sie szyjka wiec nie zawsze skurcze przybijaja bolem do ziemi lepie pojechac do szpitala o raz za duzo niz za pozno, nie widze sensu w pisaniu dziewczynie, ze skurcze zagrazajace bola bardziej lub naczej, bzdura, moga nie byc wcale bolesne, wezmiesz odpowiedzialnosc za to jak poroni? a ty autorko zmadrzej troche i pojedz na kontrole do szpitala, jesli cie boli

Moj bol jest do zniesienia jest taki klujacy ciagnacy jak chodze i ustaje czasami wraca nie powiem tez mam dosc jezdzenia po tych lekarzach do lekarza mam daleko mieszkam na wsi a za kazdym razem moj doktor mowi ze szukam problemow ze takie sa uroki ciazy nie milego mam bardzo doktora za kazdym razem splawia czlowieka zadnych plamien nie mam sloz jest jasny jednak sie zmartwilam tym pobolewaniem gdy siedze lub leze nie czuje tego dopiero jak wstane i zaczne chodzic to czuje taki rwacy klujacy lekki bol w podbrzusiu

Gość elissena
Ale Ty nie masz jeździć po lekarzach tylko jechać do szpitala na kontrolę.

Gość ja jestem w 12tc
Ja mam dzisiaj ten sam problem, ale dobrze, że mnie uspokoiłyście. Jednak jak będzie się nasilał, to podejdę do szpitala.

Gość oj niedobrze
ja mialam tez takie bóle i ciaże poroniłam i tez w 14 tygodniu choc wsyscy mnie zapewniali ze okres niebezpieczny tj 12 pierwszych tygodni minął i mogę być spokojna zwiastowały one rozwieranie szyjki jedź do szpitala

Wczoraj mialam takie bole byly one do wytrzymania lekkie tylko przy chodzeniu dzisiaj jest juz okey mysle ze to nie bylo nic zlego w czwartek mam wizyte u lekarza z biciem serduszka jesli bd problemy to wtedy sie wsyztko okaze teraz nie moge latac po szpitalach bo nie mam takiej mozliwosci mieszkam za granica i moj szpital zanim mnie ktokolwiek przyjmie to bede musiala czekac caly dzien na izbie przyjec dlatego postanowilam sie dowiedziec czegokolwiek na kafeteri

Gość dupa w kwiatach
Nie nakręcaj się, wszystko jest w porządku. Miałam identyczne bóle, tak okropne w pewnych momentach jakby mnie rozrywało od srodka, a z ciążą wszystko było w porządku. Poza tym, koło 4miesiąca ciąży one miną, nie będą tak dokuczliwe :)

Gość autorko nie słuchaj tych
straszycielek i nie czytaj, bo jeszcze kilka postów i okaże się że to bóle porodowe i urodzisz. To co masz to na pewno NIE JEST SKURCZ! skurcz to taki ból jaki miałaś podczas okresu lub o wiele silniejszy umiejscowiony w brzuchu lub dolnym odcinku pleców - krzyżach. Do tego brzuch robi się twardy i się stawia . Oczywiście na IP możesz jechać dla spokoju, ale to co opisujesz to zwyczajne rozciąganie bo macica rośnie.Bierz nospe i magnez bo tego nigdy za mało. POWODZENIA

Dzikuje za te mile wasze odpowiedzi bo zawsze dostaje takie odpowiediz ze juz dawno bym miala ciaze obumarlom albo cos w tym stylu tak wczoraj mialam lekkie rwanie w podbrzusiu przy chodzeniu dzisiaj bole ustaly nie mam ich wcale kilka dniw tamtym tyg na usg bylo w szytko w poazadku jednak moja pierwsza ciaza i martwie sie bardzo o swoje dzieciatka o ktore bardzo dlogo sie staralam jestem za granica i nie mam takich obecnie mozliwosci zeby latac co chwilke po szpitalach lekarze kochane uwierzcie mi . Za tydzien lece do polski i tam napewno odiwedze swojego Gin :**

Gość oj niedobrze
mnie bolało 2 dni dosłownie odsyłali mnie do domu bo na usg bylo wszystko ok,dziecko zdrowe,serce biło! w nocy z wtorku na środe byłąm w klinice,potem w środe rano także a wieczorem odeszły mi wody w nocy poronilam ,poroniłam samoistnie w szpitalu wiec nie gadajcie ,ze starsze! po prostu ostrzegam,że nie wolno niczego lekcewazyc!przyczyny nie znaleziono pomimo ,że zrobiłam wszystkie możliwe badania!wyniki mam super,badania prenatalne robilam 9 dni przed poronieniem i były wzorcowe ja tez nie mieszkam w POlsce ,dlatego wiem,ze inn ajest opieka w Polsce

Gość oj niedobrze
ciąża obumarla a poronienie samoistne to co innego! wiesz ja mam ciagle przed oczami widok monitora w czasie badania usg juz w szpitali jak mi odeszly wody-serce mojego dziecka caly czas bilo!pomimo braku wód płodowych!to było najgorsze co mogłam zobaczyć.ono żyło ale nie miało szans bo stracilam wody płodowe!obraz mojego synka wcisnietego w czarne dno macicy ,bez zadnych szans bezsilnosc jest najgorsza,ja nie płakałam ja wyłam jak dożynane zwierzę nikomu tego nie zycze

Gość Zaskoczona
Dnia 14.04.2013 o 14:21, Gość oj niedobrze napisał:

ciąża obumarla a poronienie samoistne to co innego! wiesz ja mam ciagle przed oczami widok monitora w czasie badania usg juz w szpitali jak mi odeszly wody-serce mojego dziecka caly czas bilo!pomimo braku wód płodowych!to było najgorsze co mogłam zobaczyć.ono żyło ale nie miało szans bo stracilam wody płodowe!obraz mojego synka wcisnietego w czarne dno macicy ,bez zadnych szans bezsilnosc jest najgorsza,ja nie płakałam ja wyłam jak dożynane zwierzę nikomu tego nie zycze

Ale po co to piszesz ? Żeby się wyżalić ? To zle strafilas . Te strony nie są po to by dawać swobodę takim ludziom jak ty , żeby mogli straszyć innych ! Jesteś normalna ? Po co wypisujesz taki rzeczy? Zdarzyło się Tobie jak i wieku innym kobietom . Przykre , ale nie można na swoim kalectwie sadzić innych ! Ta strona jest po to by pomoc , doradzić a nie opisywać przerażajace historie ze swojego życia , bo one nie pomogą a zaszkodzą ! 

Ja tez mam takie bóle i żyje moje dziecko ma się dobrze ! Myślcie dziewczyny czasami o innych ciężarnych , a nie tylko o czubku własnego nosa ! Bo mi się krzywda stała to dla przestrogi nastrasze innych . Pomyśleć nie zaszkodzi następnym razem :)

Gość Gosc

Chyba nigdy nie miałas skurcz, skoro ból który opisujesz nazywasz "skurczami". Skurcze to ból jak na okres tylko bardziej nasilone.