Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flaaaaaa

BRAK OKRESU MIMO BRANIA DUPHASTONU ...

Polecane posty

Gość flaaaaaa

Cześć dziewczyny , mam mały problem , otóż ostatni okres miałam 18 lutego do dziś go nie mam. Już kilka razy mi sie to zdarzyło, więc na własną rękę wziełam duphaston 2 tabletki przez 10 dni ponieważ już kiedyś zapisał mi go lekarz. Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek tydzień temu czyli 10 dni temu, a okresu ani widu ani słychu. Dziś jest 56 dzień cyklu, dodam, że robiłam test ciążowy pod koniec marca czyli w jakimś 33-36 dc już nie pamiętam, i nie wiem co teraz robić. Czy czekać jeszcze na okres, czy powtórzyć test, czy iść do lekrza... Dlaczego mimo brania duphastonu nie pojawił się okres ?

Gość flaaaaaa
dodam że test w 33-36 dc wyszedł negatywny.

Gość flaaaaaa
podnoszę

Gość fghjkl
ja bym poszła do lekarza na Twoim miejscu

Gość flaaaaaa
boję się ze mogę byc na coś chora :(

Gość flaaaaaa
podnosze

Gość bo wzięłaś duphaston
bez sprawdzenia jaki to etap cyklu masz świadomość tego, że duphaston wzięty PRZED OWULACJĄ może ją zablokować? bezmyślnie zrobiłaś idź do lekarza

Gość aloes8
2 tabletki to duża dawka progesteronu wiec może jest go jeszcze za dużo w organiźmie. Ja ostatnio sie martwiłam bo tez nie miała długo okresu ale lekarz najpierw zrobił usg i zobaczył w którym momencie cykl sie zaczymał i czy ogólnie nic niepokojącego nie widać potem kazał zrobić badania hormonalne i dopiero po nich zabrał sie za przywrócenie cyklu. dostałam leki i miedzy innymi tez duphaston 1 tabletka przez 10 dni i okres dostałam w 9 dniu od odstawienia. Lekarz mi powiedział ,że nawet do 14 dni po odstawieniu może sie pokazać. No ale lekarz wskazany i badania hormonalne jeśli częściej Ci sie to zdarza. W zalezności też w jakim wieku jesteś.

Gość flaaaaaa
zaczęłam brać dupka ok 40 dc :/ po za tym brak @ czesto mi sie zdarza, tylko że zara po odstwianiu zjawia się @ jakoś tak już nie pamiętam... poczekam tydzien i jak nie będzie @ to pojde do lekarza.

Gość flaaaaaa
mam 27 lat i badania hormonalne zawsze wychodzą idealne ...

Gość a przypadkiem...
...sie nie odchudzalas ostatnio? Nie mialas jakichs stresow? Nota bene-nie uzywaj duphastonu na wlasna reke. Ten lek ma efekty uboczne. Pamietaj.

Gość idelanie? to znaczy?
kiedy robiłaś je ostatni raz i podaj ostatnie wyniki

Gość flaaaaaa
stresu to ja mam multum w pracy :( Moje problemy z okresem zaczęły od 2007 roku, starałam się wówczas o dziecko z byłym parnterem 3 lata, robiłam badania itp wszystko wychodziło idealnie, ostatnie są chyba z 2010 roku, już nawet nie wiem gdzie są ale wiem że robiłam PRL, LH, FSH, testosteron, progesteron, estradiol. Aktualnie mam nowego partnera a właściewie męza z którym coś myslimy o powiekszaniu rodziny, tak pomalutku , bez nacisku , bez presji i nic na siłę, póki co nic z tego nie wychodzi, ale... czas pokaże

Gość idelanie? to znaczy?
dziewczyno, no błagam Cię:O 3 lata temu ostatnio badałaś się i piszesz, że jest ok?:O przecież parametry hormonalne mogą zmienić się z miesiąca na miesiąc:O zrób komplet badań hormonalnych i do lekarza z tym

Gość flaaaaaa
heh ale wpierw muszę dostać @ żeby zrobić badania :)

Gość aloes8
Mi lekarz nie kazał od razu zrobić badania własnie by znaleśc przyczynę na danym moment przeciez hormony zmieniaja się zgodnie z faza cyklu po @ nie bedziesz wiedzieć czemu niedeostałaś @ Idz do lekarza niech zobaczy jaka jest grubość endometrium mi odrazu mówił ,że przy takim endometrium to możę dostane @ za 3 tygodnie jak się cykl ruszy, ale nie ruszył sie sam dostałam najpierw lwki na owulacje potem przerwa i duphaston.

Gość aloes8
znaczy sie Lekarz Kazał odrazu robić badania a nie czekać na @

Gość flaaaaaa
aloes, a powiedz proszę dlaczego tak się działo u Ciebie ? ja już podejrzwam jakiegoś mięśniaka albo torbiel :(

Gość aloes8
Wiesz lekarz nie do końca stwierdził dlaczego bo badania wyszły w normie na usg też czysto żadnych mięsniaków, torbieli. Mi okres zaczymał sie na 4 mc , lekarz powiedział ,że może to stres a może jeszcze jakies wariacje po moich przejściach bo w tamtym roku poroniłam i długo leczyłam zapalenie przydatków i niestety niebyłam pod opiekąd dobrych lekarzy jak sie z czasm okazało.No ale teraz z tego co lekarz mówi to jest ksiązkowo. Jesli myslisz o dziecku to lekarz Cie nie minie i czym szybciej tym lepiej. Ja też z partnerem myslimy o maleństwie. A stres ci tylko zaszkodzi.

Gość Duphaston

Hej... widzę że w temacie jestem...ja cykle miałam prawie regularne od.28-32 max

Staramy się o dziecko a ze miałam słaba owulacje lekarz dał.mi duphaston na przyspieszenie okresu i próbę na szybszy nowy cykl.teraz mam.38 dc.jestem 12 dni po odstawieniu leku i okresu ani widu ani słychu. Test negatywny...mialyscie podobnie ?