Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemogeee???

NIEPŁODNOŚĆ spowodowana odchudzaniem

Polecane posty

Gość niemogeee???

czy któraś z was przez odchudzanie nie mogła mieć dzieci ??? W wieku 16 lat miałam zaburzenia odżywiania i nie miałam okresu ponad rok.. Następnie zaczęłam brać tabletki anty.. Brałam je 4 lata, teraz zrobiłam przerwę i już dwa miesiące okresu nie dostaje. W przyszłym tygodniu mam wizyte u gina i jestem ciekawa co powie

Gość niemogeee???
była któraś z was w podobnej sytuacji ??

Gość dupa w kwiatach
Dobrze Ci tak chuda dziwko, teraz możesz pomarzyć o macierzyństwie, ważniejsza była chuda dupa od zdrowego rozsądku ;/

Gość niemogeee???
hehe, powiem szczerze że na chwilę obecną jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza po prostu chce wiedzieć ''na czym stoję'' i czym takie przypadki się skończyły

Gość gregorianienka
U mnie bylo inaczej troche.mialam duza nadwage,pol roku staralismy sie o dziecko ale nic.Lekarz kazal najpeirw zrzucic wage i potem rozpoczac starania.Schudlam 25 kg w 12 miesiecy.Pozniej za pierwszym razem udalo sie.hormony sie uspokoily i zaszlam.Tak lekarz mi powiedzial,wiec zrzucenie wagi takze ma swoje zalety.Ale moja kuzynka w wieku dojrzewania popadla w bulimie.Nie miala okresu kilka lat.Miala problemy z zajsciem.Dopiero po 2 latach w tym byla w klinice leczona udalo jej sie.Lekarze dawali jej marne szanse.

Gość dupa w kwiatach
Moja rodzona siostra już jest po 3 in vitro i nie zachodzi w ciążę. Jako nastolatka chorowała na bulimię. W tej chwili ciągłe problemy z cyklem i niepłodność

Gość jak sie spasiesz
to bedziesz mogla, musisz miec sporo sadelka

Gość niemogeee???
ale okresu nie miała?? jak to u niej wyglądało ? miała jakieś leczenia ?? u mnie było tak że nadwagi nie miałam bo ważyłam z 48 może 49 jak zaczęłam przy 163 wzrostu zeszłam gdzieś do 44.. ale juz przy 46 okresu nie było.. potem miałam napady objadania, i raz chudłam raz tyłam.. przytyłam 10 kg do 56, ale na chwilę obecną ważę 47.. najlepsze jest to ze jak 2lata temu odstawilam anty an meisiac to okres normalnie dostalam.. a teraz nic nie wiem czy to przez to że wtedy ważyłam z 53 kg ??

Gość niemogeee???
przytycie nie wchodzi w grę

Gość dupa w kwiatach
Okres miała, ale bardzo nieregularny, cykle wydłużone. Na 100% jej niepłodność wynika z wcześniejszymi problemami z bulimią, bo obiektywnie wszystkie badania wychodzą dobrze i powinna zajść w ciążę (jej mąż też ma dobre wyniki), jednak nie zachodzi i już. Przez to ma depresję, bo widzi jak jej głupota zaważyła na jej przyszłości, a wszystko przez świra na punkcie wagi, w dodatku nieuzasadnionego, bo miała wagę prawidłową (55kg przy 165 cm)

Gość potylyca
Mialam anoreksje w okresie 19-21 lat. przez dwa lata nie mialambokresu. żadnych kuracji nie potrzebowała -przybyła i okres wrócił. Obawialambsie,że nie będę mogła mieć dzieci,ale mam dwoje,obydwoje 'zrobione' bez żadnego problemu i bez ingerencji lekarza