Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem :)

LAPAROSKOPIA A TABLETKI ANTY

Polecane posty

Hej! Za tydzień idę na laparoskopowe usunięcie torbieli z jajnika. We wtorek powinnam zacząć brać kolejne opakowanie Jeanine po 7 dniowej przerwie. Tylko mam taki problem- nie zapytałam lekarza czy przed operacją mogę brać tabletki anty...czy nie ma zadnych przeciwskazań? Może powinnam zrobić przerwę i wrócic do tabletek w kolejnym cyklu? Jak to było u Was?

Gość upe uepe uepeee
nikt nie wie? :(

jestes pewna? :P

Gość możesz brac, ja nawet
miałam specjalnie przepisane anty żeby endometrium za duże nie urosło

dzięki! też mam właśnie przepisaną na torbiel prawdopodobnie endometrialną. Tylko tabletki mi przepisywał inny gin, a operować mnie będzie inny. I pewnie ten drugi na wizycie mi mówił czy brac czy nie a ja będąc mocną zdenerwowaną w ogole tego nie zakodowałam (nie czesto sie slyszy ze trzeba operować kolejny jajnik i szybko zachodzic w ciaze bo sytuacja jest kiepska). Najwyżej zadzwonię do kliniki i zapytam robiąc z siebie idiotkę...;) a jakie tabletki miałyście przepisane na endometriozę? Ja mam Jeanine, ale zastanawiam się nad zmianą, bo srednio się po nich czuję...

Gość możesz brac, ja nawet
ja nie mam endometriozy, poprzez laparoskopię miałam korygowaną przegrodę w macicy, a że mi ładnie i szybko narasta endometrum, to musieli je nieco przystopować, żeby mieć lepsze pole widzenia- stąd tabletki anty

jestem pewna, czasem jeżeli termin zabiegu jest odległy to kobiecie specjalnie przepisuje się tabletki anty.

Gość halo haloooo
jest ktos jeszcze kto byl w takiej sytuacji?

Gość asklmfvsfhsj
up

Gość Dobna
Hej. W zeszłym roku rozpoznano u mnie guza jajnika. Wyniki badań niestety przemawiały o tym najgorszym. Za długo by tu opisywać, ale na szczęście ominęła mnie operacja, bo guz się wchłonął (lekarze się mocno dziwli), wyniki poprawiły i wszystko wróciło do normy. Jednak wciąż coś się w tym moim brzuchu działo, więc jeden z lekarzy stwierdził, że to prawdopodobnie endometrioza i przepisał mi anty. Od niecałego roku przyjmuję Qlairę i wszystko jest OK. Jedynie trochę przytyłam. Dziewczyny. Dbajcie o siebie. I przede wszystkim mniej nerwów - od tego prawie zawsze zaczynają się problemy ze zdrowiem. Tak było i u mnie. Teraz doceniam to co mam i dbam o zdrowie, bo ono jest najważniejsze. / dobna.73@o2.pl

Gość jestem w podobnej sytuacji...
Autorko i jak zrobiłaś? Odstawilas tabletki? Sa dziewczyny ktore juz mają laparo za sobą?

Gość każdej kobiecie zdarzają
tak, są