Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls

Czy ja za dużo piję?

Polecane posty

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls

Hej mam pytanie. Jestem już blisko 36 tc. I od pewnego czasu piję bardzo dużo płynów, a najwięcej wody, że czasem wypijam w ciągu 6 godzin 1,5 litrową butelkę. Niby mówi się wszędzie że powinno pić się dużo, no ale czy w tym przypadku to zły znak skoro mam takie ogromne pragnienie? Bo fakt faktem stopy mam strasznie spuchnięte... Dodam że robiłam badanie moczu, to nie wyszło że mam w nim białko. Czy ma to coś do tego?

Gość dobrze, ze tyle pijesz
a, że masz stopy spuchnięte to normalne. No chyba, że za mało sikasz to wtedy źle...ja mam odwrotny problem bo za mało pije. Teraz i tak juz troche więcej ale zdarzało sie, że piłam max 0,5 l płynów dziennie bo miałam takie mdłości, że na napoje nie mogłam patrzeć

Gość To się zdarza
W ciąży pije się do 2 litrów , nie więcej (mam na myśli czystej wody) do tego dochodzą płyny ze zjadanych owoców, zupy , herbaty itp. Nie wolno za dużo pić bo wypłukuje się minerały a jeżeli już tak dużo potrzebujesz pić to pij wysokozmineralizowaną wodę. To że masz opuchnięte stopy to norma , ważne żebyś nie miała opuchniętej twarzy i rąk. Zapytaj przy wizycie na KTG masz dostateczną ilość wód płodowych bo jak tak to niepotrzeba pić niewiadomo ile, wystarczy naprawdę 1,5 litra - 2 l.

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
W zeszłym tygodniu leżałam w szpitalu na badaniach i co 2 godziny miałam KTG robione, i miałam na poziomie 140-150 tętno.

Ilość wód płodowych to się ocenia w badaniu USG nie KTG:) KTG ocenia tętno płodu i skurcze.

Gość jaatez
a czy te opuchniete stopy schodzą wam po nocy czy sie utrzymują?