Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mishka18

Nie czuje sie jakw ciazy normalne?

Polecane posty

Czy to naromalne ze jestem w 13 tyg ciazy a nie mam poczucia jak bym byla w ciazy . ?? Na usg wychodzi ze dzisia jest ok ale nie mam brzucha ani objaw wiec nie mam tego poczucia ze jestem w ciazy ani sie nie ciesze tak tym bardzo choc bardzo chialam dzidzie idlogo sie staralam i cieszylam sie dlaczego tak sie dzieje ??? :(((

Gość Gcdjjb
Ciesz się, że sie dobrze czujesz i dziecko zdrowo sie rozwija. Ja jestem teraz na końcu drugiej ciąży i mam juz dość, chociaż niby nic strasznego sie nie dzieje, ale ciągle czuje jakies bóle, dziecko uciska, ciężko jest sie poruszać, wstać, nawet leżeć a przecież funkcjonować w miarę normalnie jakoś trzeba (zwlaszczą mając pod opieka ruchliwego kilkulatka). A też w obu ciążach nie miałam mdłości i na początku miałam tylko uczucie ciągnięcia w dole brzucha. Mimo to w pierwszej ciąży miałam różne problemy, chociaż fizycznie czułam sie calkiem dobrze. Naprawdę ciesz sie, że nie meczy cię ciaza, bo jeszcze masz czas. Drugi trymestr jest chyba najbardziej przyjemny, ale w trzecim zaczynają sie rozne dolegliwości i prawie kazda kobieta ma na co narzekać. Teraz wykorzystaj czas na odpoczynek, zadbanie o siebie a nie zmartwienia, bo szukanie problemów na siłę na pewno nie ma dobrego wpływu na dziecko. Życzę ciąży z jak najmniejszą ilością dolegliwości i szybkiego porodu.

Gość zlecialy sie mamuski
ja do konca 5 miesiaca nie czulam ze jestem w ciazy, swietne samopoczucie, zadnych mdlosci..pod koniec 5miesiaca zaczelam miec brzuszek..

A czy to jest normalne ze jesli nie ma sie brzuszka ani objaw to nie ma sie tego poczucia takiego ze ejst sie w ciazy ???? Bardzo bym chaiala

Gość gdyby nie brak
okresu to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem

Ciesz się dziewczyno :) Ja również nie miałam żadnych objawów i nie mam nadal, brzuszek minimalnie widać , tylko kg przybywaja a już połówkowe. Współczuję tym matką które codziennie wymiotują, i mają zgagę i inne dolegliwości :P

Gość aaaaaaaabbbbbbbbccc
ja jestem w 17 tygodniu, i choć mam trochę większy brzuch, chociaż raz jest większy a raz mniejszy, i w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży. Dziwne to jest.

Jak najbardziej normalne, że nie masz jeszcze brzuszka, nawet dziwne by było jakbyś już jakiś wyraźny miała ;)

Gość Ncfikkv
Myślę, że jak juz zaczniesz czuć ruchy, to poczujesz, że naprawde zostaniesz mamą. Brzuszek sie wcześniej czy później pojawi. A uwierz z dużym brzuchem jest ciężko i to nie tylko dlatego, że nie miescimy sie w zwykle spodnie. Ciężko jest sie nawet przewrócić z boku na bok i to niezależnie od wagi i tycia, bo ja w pierwszej ciąży przytlam tylko 7kg (a zaczynałam z waga 49kg) ia i tak czułam sie jak wieloryb. Zgaga zwykle pojawia się pod koniec, gdy dno macicy jest juz wysoko a dziecko ma mało miejsca i uciska.

Ja tez tak miałam :) Ciąża do takich pierwszych poważnych kopniaków to była jakaś abstrakcja. Nawet te pierwsze ruchy jeszcze Cię nie utwierdzą w świadomości, że będziesz mamą, bo są takie... nijakie, mało ekscytujące. Ja dopiero w 6. miesiącu (i to tak bliżej jego końca niż początku) sobie uświadomiłam, że to nie przelewki :D

Z tymi ruchami bd i tak puzniej bo mam przednie plozewnie lozyska jednak super sa wasze odpowiedzi bo juz sie zamartwialam ze jest cos w tym dziwnego ;))