Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczonamama

Jak schudlyscie po ciazy?

Polecane posty

Gość Zrozpaczonamama

Jakas specjalna dieta? Cwiczenia? Jak znalazlyscie na to sile i czas? Co z pologiem oraz z karmieniem piersia? Opiszcie wasze dosiwadczenia

Gość mnoprst
ja schudłam tak po prostu sama bez diety i ćwiczeń. Trwało to kilka miesięcy, ale najbardziej zaczęłam tracić kg jak zaczęłam brać pigułki antykoncepcyjne. Jednak do wagi sprzed ciąży nie wróciłam

Gość Zrozpaczonamama
No ja nie mysle by szybko wrocic do cwiczen lub diety ze wzgledu na karmienie piersia. Mam zamiar wychodzic na jak najdluzsze spacery by jakos sie ruszac...Ale widze po sobie ze przytylam. Jak narazie nie jest to duzo bo 4 kg w 24 tc ale jednak jest i nie ktore waleczki mi dokuczaja ;/ boje sie zze po ciazy skora zrobi sie na tyle wiotka ze nie wroci do formy sprzed ciazy...

Gość 20 tydzień
podbijam . też jestem ciekawa . Karmienie piersią przyspiesza spadanie kg?

TU wszytskie sa szczuple laski bez grama tluszczu a figure odzyskaly juz na lozku porodowym. :D

Gość 20 tydzień
Się nie przejmuj :) Ja już przytyłam prawie 7 a 4 tygodnie wczesniej jestem :P

Gość mnoprst
w ciązy przytyłam prawie 30kg, chociaż nie byłam jakaś tłusta, może dlatego że przed ciążą byłam bardzo chuda

jak urodziłam spadło mi odrazu 13 kg(mały duży, wód też miałam sporo)-SZOK;D a teraz niestety :( pochłaniam słodycze jak głupia mimo iż w ciąży nie mogłm na nie ptrzeć. Dobrze że karmie to mi mały troche wyssa:) codziennie zabieram sie za dietę...

Gość Zrozpaczonamama
No ja do miss szczuplych tez nie nalezalam ale gruba tez nie bylam. w moim przypadku dal se we znaki osiadly tryb zycia, zmniejszona ilosc spacerow, brak ruchu na podworku/ w sadzie. niestety ale okres zimowy robi swoje :/ wiecej siedizmy w domu, wiecej sie podjada a to niestety ciagnie za soba konsekwencje ja zaszlam w ciazy w listopadziie z pocztaku nie mialam apetytu i nawet schudlam ale teraz juz zaczynam jesc a ze zimno bylo baardzo dlugo to nadal w domu siedzialam. dopiero od kilku dni jest ladna pogoda ze mozna wyjsc na dluuugi spacer. stad tez moje obawy ze przed ciaza jakos szczgolnie to cialo jedrne nie bylo ( tzn nie jak u modelki czy wysportowanej dziewczyny) bylo takie normalne przecietne bez widocznego cellulitu. i przez brak aktywnosci ruchowej nie bedzie mu sie chcialo wrocic do stanu sprzed ciazy. i ze po porodzie bedzie mi jeszcze trudniej wrocic do formy choc w minimalnym stopniu przypominajacym cialo przed ciaza :( slyszalam ze wiele kobiet poleca karmienie piersia, spacery i ze to pomaga ale ile w tym prawdy ? nie wiem..

Gość mnoprst
no z tym karmieniem to nie wiem czy prawda bo ja akurat nie karmiłam, ale moja siostra karmiła córkę do ponad drugiego roku i przez cały ten czas była strasznie gruba

Gość Zrozpaczonamama
No widzisz dlatego sa tu podzielone zdania. Czytajac archiwum kafeterii znalazlam nawet i info jak kobiety moiwly ze stracilu po 3-5 kg przez samo karmienie nie stosujac zadnych diet i cwiczen :/

Gość mamunia Laury :))))
A ja po ciazy waze mnie niz przed :) Jak szlam rodzic wazylam 101 kg!!!, w ciazy przytylam 30 kg. Teraz waze 62 kg, przy wzroscie 177 cm :) Karmilam piersia i wydaje mi sie, ze to przez to duzo zlecialo, jestem 1,5 roku po porodzie.

Gość Samotna :(
Do mamunia Laury :)))) No to szczerze Ci zazdroszcze... Ja nie mowie, ze mam schudnac 20-30 kg ;/ ale waga startowa u mnie to bylo 62. poczatkowe nudnosci i wymioty zrobily swoje wiec spadlam do 60. teraz jest 65 a jestem w 24 tc :/ i naprawde marze o tym by po ciazy wrocic do 60. a potem to juz sie postaram sama zadbac o forme jesli bedzie taka potrzeba. ale wymarzona waga po to 60 kg :(

Gość a ja się wczoraj przeraziłam
bo jestem w 21 tygodniu i już waga 6kg do przodu! :( Nie ważę dużo bo przed ciążą ważyłam 51kg, teraz 57 ale boję się, że do końca ciąży jeszcze dużo przytyję. Przed ciążą nie miałam takiego apetytu, słodyczy nawet nie tykałam bo nie lubiłam a teraz słodycze pochłaniam w takich ilościach, że aż głowa mała. W dodatku mam ciążę leżącą, to też jestem bez ruchu.

To ja Zrozpaczonamama -pisze z dwohc nickow ze wzgledu na dwa tematy :P

Gość Zrozpaczonamama
Do: a ja się wczoraj przeraziłam a ile masz wzrostu ? bo ja 168

Gość tez nie lubie,ale az tak nie
Ja prztylam 18 kg i nie mialam czego zrzucac. Zwazylam sie 2 tyg po porodzie i mialam 2 kg wiecej niz przed ciaza. Teraz 5 tydz po porodzie i mam tyle co mialam. Karmie piersia,nie stosuje diety.

Gość a ja się wczoraj przeraziłam
mam 167cm wzrostu

Gość ja karmię i waga leci
w ciązy przytyłam 17 kg. Nigdy nie byłam szczupła jakoś specjalnie. 168 cm wzrostu i jakieś 60-62 kg. Po porodzie od razu 10 zleciało. Teraz idzie 4 tydzień jak karmie piersią i i zostało mi jakieś może 5 kilo może mniej. Odrazu wlazłam w stare ubrania- z tym ze ze spodni mi trochę sadła wyłaziło:-) ale nie duzo. Brzuch mam prawie płaski, tylko troche pod pępkiem galarety i boki małe. z tym ze jezdziłam przed ciażą na rowerze troche, robiłam brzuszki i ogólnie byłam wysportowana. xcałą ciążę przełaziłam- pracowałam do połowy 8 miesiąca, dużo chodziłam itd. Teraz tez duzo spaceruję z dzieckiem. Ruszajcie się a waga pójdzie wdół.

no ja mowie chce cwiczenia i diete wprowadzic ale dopiero po zakonczeniu karmienia piersia. ale boje sie ze moze byc juz za pozno bo sie organizm przez rok rozleniwi..

Gość ja przytylam po ciazy
Ale to byla wina tarczycy, odkad wyregulowalam hormony to 18 misiecey po porrodzie waze w koncy tyle ile w dniu porodu i ciagel chudne. Mam nadzieje, z euda mi sie zrzucic jeszcze z 7 kg wetdy bede wazyc tyle ile, rpzed 1 ciaza. Jelsi nie mozecie schudnac to przebadajcie dobie tarzyce serio mowie.

Gość tasia216
No i co z tego,ze karmisz piersia to nawet jeszcze lepiej.Jak karmisz piersia to dziecko zabiera od Ciebie ok 500calorij dziennie.Ja zaczelam cwiczyc zaraz po porodzie,spacery,rowerek,basen.Diete tez mialam,jadlam zupki,kaszki,platki.Nie przejadalam sie,mialam mniejsze porcje i omijalam smazone i caloryczne dania.Schudlam szybko i wrocilam do wagi jaka mialam jak mialam 15lat :)

dobrze wiedziec :)

no wlasnie ja mam zamiar ograniczyc smazone, bilae pieczywo, makarony, zwiekszyc spacery i to moze da jakies efekty :) biorac pod uwage fakt ze dziecko wysysa ze mnie troche pokarmu :)

Dobrze trafiłam :) Ja urodziłam w styczniu pieknego szkraba :) Jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem!!! :) W ciąży przytyłam 33 kg-bardzo dużo! Chociaż nie byłam jakąś wielce grubaską, pod koniec ciąży strasznie spuchły mi stopy i całe ręce prucz dłoni.. Taka banieczka byłam, hihi :) Jak tylko urodziłam zeszło ze mnie 18 kg. Teraz jestem ponad 2 miesiące po porodzie i zostało mi jeszcze 12 kg. Nie widać nic po mnie, że jestem grubsza, ale niestety pozostał brzuszek. Taki nieduży dziwny naleśnik :/ Zaczełam chodzić na fitness, zajęcia dla kobiet po porodzie i trening z trenerem! jest coraz lepiej..a brzuszek niknie. Mam nadzieję, że wrócę do figury sprzed porodu :) A co do karmienia piersią nie karmię, ale to prawda, że kobiety które karmią szybciej chudną, bo dziecko wszystko wyciąga :) Kochane przy okazji mam do was wielką prośbę!!!!!! Startuje mój synek w konkursie, zajmie to Wam kilka sekund, zagłosujcie na niego, bardzo proszę:) Można dwa razy kliknąć głos. https://apps.facebook.com/smyk-happy/zdjecie/8e13f3558be37aa15d5334170028ebee

w moim przypadku z fitnessem bedzie gorzej by pokarmu nie stracic, najbardziej co mi po glowie chodzi to zumba :D marze o tym by sie zapisac na to po karmieniu slyszalam ze daje mega efekty :)

przytyłam 24 kg. jestem miesiac po porodzie i juz zgubiłam 19 kg :) tak jakoś samo zeszło...

kurde jak wam fajnie :d tez bym tak chciala by latwo zeszlo po ciazy ^^