Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewkaa.*

Pulpety w sosie koperkowym jak zrobić ????

Polecane posty

Gość Ewkaa.*

Napiszcie jak robicie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pulpeciki i inne zjawiska
z miesa mielonego wrzuca do gotujacej sie wody. potem zageszczam maka i sypie koper i juz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aneczkal....
Mięso szykuje identycznie jak na mielone, formuje kulki, wrzucam do osolonej wody. jak sie ugotują, zagęszczam wode mąką, dodaje przyprawy, duzo koperku i gotowe :) Czasem podprawie też śmietaną. Chyba własnie dzis zrobie, dzieki za pomysl na obiad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewkaa.*
Proszę i dziękuję za rady :-) Aneczkal Z czym podajesz takie pulpety (ryż,ziemniaki,jaka surówka ?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mięso przyprawiam
solą, pieprzem, majerankiem, wyciskam ząbek czosnku, dodaję podsmażoną cebulę, troszkę mąki, kaszy mannej, wbijam jajko, mieszam, formuję pulpety. Do wrzącego bulionu z warzyw lub rosołu wrzucam pulpety, gotuję 20 minut, dodaję dużo posiekanego koperku, zagęszczam śmietaną z mąką i gotowe. Podaję z ziemniakami i posypuję jeszcze świeżym koperkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i love Kiki D
Wg mnie najlepsze pulpety są z gotowanym jabłuszkiem, ale to kwestia gustu oczywiście. Dobra jest też surówka z kiszonej kapusty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pulpety z mięsa mileonego a do tego woda zagęszczona mąką wraz z koperkiem, aby sos wyszedł lub z torebki szybki sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×