Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaatarinna

Czy to znaczy że jestem w ciąży??

Polecane posty

Gość kaatarinna

Witam jestem na początku ciąży dwa testy wyszły pozytywnie.11.04 robiłam Beta hcg również wynik pozytywny 58,oo czyli koło 3 tygodnia ciąży ostatni okres miałam 12.03.2013.. owulacja wystąpiła miedzy 16 a 17 dniu cyklu Byłam dziś u lekarza pęcherzyka nie widać mam dość grube endometrium. Ale martwi mnie to że nie mam jeszcze pęcherzyka czy to normalne do lekarza mam zgłosić się 10 dni czy za te 10 dni będzie już coś widać. Dodam też że biorę tabletki na podtrzymanie ciąży duphaston gdyż 3 lata temu miałam poronienie. Bardzo się martwię bardzo pragnę z mężem mieć dziecko. Proszę o odpowiedz dziękuję.

Gość To normalne, że jeszcze
nic nie widać. Nie masz się co stresować.Dopiero będziesz kończyć 5 tydzień a u mnie na USG było widać cokolwiek dopiero w 7mym tygodniu a wszystko jest ok.

Gość kaatarinna
Dziękuje za odpowiedz . Do tego pobolewa mnie brzuch i lędźwie czy to też jest normalne. Czasem nie tylko trochę zemdli i tyle z objawów. Wypytuje ponieważ można stwierdzić że to moja pierwsza ciąża. Gdyż tatą ciąże szybko straciłam:(

Gość kaatarinna
I o tamtej ciąży nie wiedziałam. dowiedziałam się jak już było po wszystkim. Dlatego tak się martwię.

Gość to normalne, że jeszcze nie wi
moja poprzednia lekarka mówiła, że zazwyczaj na usg "coś" widać jak beta wynosi ponad 1000, pewnie też zależy to od usg, ale należy spokojnie poczekać :) PS. beta przyrasta o minimum 66% co 48 godzin, łatwo obliczyć kiedy teoretycznie "coś" zobaczymy

Gość kaatarinna
zobaczymy co będzie jutro mam właśnie zamiar iść zrobić kolejny raz bete sprawdzić czy rośnie to mnie może uspokoi.

Gość kaatarinna
to miałam 58.00 czyli po 5 dniach powinno być co najmniej koło 300 nie wiem czy dobrze to policzyłam.??

Gość Poczekaj lepiej
te kilka dni. Pójdziesz do lekarza i będzie wszystko jasne wtedy zobaczysz może pęcherzyk wraz z zarodkiem. Przyrost bety świadczy tylko o tym, że rośnie pęcherzyk ciążowy- potem będziesz się zamartwiać co z zarodkiem czy serduszko zabije.

Gość kaatarinna
Racja poczekam te 10 dni nie mam co się zamartwiać dziękuję za odpowiedzi i dam znać co i jak mi powie lekarz za te 10 dni.

Gość kaatarinna
Witam nie wytrzymałam i poszłam zrobić dziś znowu beta hcg i wynik wyszedł 176,40 mlu/ml pan w labolatorium powiedział że przyrost jest dobry ale nie wiem czy nie jest za niski dodam że jestem 17 lub 18 dni po owulacji proszę o odpowiedz 5 dni temu beta hcg wynosił 58,00 mlu/ml