Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spozniony-okres

Spóźnia mi się miesiączka...

Polecane posty

Gość spozniony-okres

Witam. Zacznę od tego,że w ubiegłym roku poroniłam,we wrzesniu.Miesiączka przyszła idealnie miesiąc po zabiegu,w październiku.W zasadzie do stycznia miałam cykle wahające się od 24-29 dni-spora rozbieżność.Od stycznia natomiast każdy mój cykl wynosił równo 24 dni.Ostatnią miesiączkę miałam 18 marca,współżyłam (stosunek przerywany-wiem,głupota :( ) 24.03-rowno dzien po okresie,a nawet nie,bo stosunek był popołudniu,a miesiączka skończyła mi się rano. Szyjka twarda,zamknięta,niemal sucho. Kolejny stosunek był 2.04,wiem,że było już po owulacji.która najprawdopodobniej była około 13 dnia cyklu-od 9 dnia zaczęły się dni płodne. 2.04 również był stosunek przerywany,kolejny był 3.04. Miesiączkę powinnam mieć około 11 kwietnia,ale nie dostałam jej. Z tym,że dzień przed terminem spodziewanej miesiączki zaczęła łapać mnie choroba,która w pełni rozwinęła się w piątek-nie przeszło nadal,choć jest lepiej,temperatura spadła,wcześniej oscylowała w okolicach 38 stopni. Śluz jest biały,nie jest go dużo,szyjka jest nisko,mogę bez problemu dosięgnąć ją palcem,z jednej strony jest miękka,z drugiej twardawa,ale nie jak czubek nosa,tylko bardziej miękka. Mam wrazenie,ze jest lekko otwarta,bo w sumie bez problemu mogę wsunąć do niej czubek małego palca. I teraz moje pytanie: czy mam się czego bać (ciąża),a jeśli nie.,to czy choroba i zażywane lekarstwa(głównie Ketonal 100 mg,na ból stawów) mogły wpłynąć na przesunięcie terminu miesiączki?

Gość spozniony-okres
Aaa,i jeszcze jedno-jak dotykam szyjki macicy,to czuję w jednym miejscu taką jakby...grudkę? Wcześniej tego nie miałam,ale od jakiegoś czasu ta grudka czy też jakby pęcherzyk jest wyczuwalny. Nie wiem,co to jest,przyznam szczerze.

Gość spozniony-okres
I jeszcze jedno! Niedawno zaczełam ćwiczenia mięśni brzucha,wszystko było ok,az tutaj nagle,konkretnie 6 kwietnia,pół godziny po skończonych ćwiczeniach dostałam ostrego bólu lewego jajnika-ale takiego,że dosłownie płakałam i nie mogłam się w ogóle ruszyć.W końcu przeszło,a na drugi dzień i później było wszystko ok.Nie wiem,czy ma to cokolwiek wspólnego z brakiem okresu...

Gość spozniony-okres
Up.

Zrob test. Jestes po terminie spodziewanej miesiaczki wiec powinien wyjsc wiarygodnie. Albo udaj sie na bete hcg

Gość ooo fuckkk
dotykasz małym palcem wejścia do szyjki macicy????? Twoja pochwa ma długość małego palca czy wsadzasz do niej cała rękę????

Gość spozniony-okres
Mam długie palce :P natomiast szyjka obniżyła się tak,ze bez problemu mogę jej dotknac palcem wskazującym,a w większą trudnością,ale tez się da,małym palcem.I to nie żart;) Wydaje mi się,że to jednak nie ciąża,choć głowy nie dam...w poprzedniej ciąży miałam bardzo dużą ilość wydzieliny,cały czas mokro i nieustannie miałam wrażenie,że dostałam miesiączkę,ale nic,zrobiłąm test będąc w 30 dniu cyklu-a wtedy cykle miałam 28-29 dniowe,przed ciążą-i wyszły dwie bardzo wyraźne kreski,drugi test to potwierdził,bo aż nie mogłam uwierzyć w to,co widzę :) teraz nie mam za bardzo jak wyjść,liczę,że @ jeszcze przyjdzie...

Gość spozniony-okres
I jak myślicie,co z tym bólem jajnika po wysiłku fizycznym? Czy to w ogóle ma jakiś związek z tym opóźniającym się okresem?

Gość spozniony-okres
Teraz totalnie zgłupiałam,bo pojawił się śluz podbarwiony krwią-a po wsunięciu do pochwy dwóch palców i 'naciśnięciu' szyjki mcicy pojawila się krew.Teraz nic,spróbowałam znowu i to samo,nic już nie rozumiem :(

Gość spozniony-okres
To jest tak-krew pojawia się po ucisnieciu szyjki macicy z bóków,normalnie nie.

Gość spozniony-okres
Up up up :)

Gość jadwigadjuednjdifufn
Po co sobie ta szyjke naciskasz? Kurde kobieto wez wyluzuj a nie tak przezywasz i sie macasz . ..