Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomidorek25

Przyszli teściowie.

Polecane posty

Gość Pomidorek25

Pomocy! Nie wiem co zrobić. Jestem w patowej sytuacji. Chodzi o rodziców mojego TŻ- a. Są to ludzie od lat uzależnieni od alkoholu niestety. Ostatnimi czasy jednak sytuacja uległa drastycznemu pogorszeniu. Ja i mój partner mieszkamy od 5 lat w innym mieście on ma jeszcze 2 braci starszego i młodszego. Młodszy brat z racji faktu, że mieszkał z rodzicami jakoś się tam nimi opiekował ale po pewnym czasie i on zaczął mieć dość ich pijackich wyskoków - wyprowadził się. Rodzice TŻ-a bojąc się braku gotówki na zapłatę czynszu ( do tej pory za mieszkanie płacił młodszy brat) zaczęli namawiać nas na powrót do rodzinnego miasta. Odmówiliśmy i zaczęło się. Ojciec mojego lubego stwierdził, że ma niewdzięczne dzieci rozpętała się awantura z wyzwiskami lecącymi w naszą(wszystkie swoje dzieci )stronę. Poleciały urwy.. uje itp. Przegiął kiedy do swoją 14 miesięczną wnuczkę nazwał "kurewskim bękartem" ( z racji faktu, że starszy brat nie ma ślubu ze swoją partnerka)Dzieci się wyprowadziły żadne z nas się z nimi nie kontaktuje. Niestety w przyszłym roku bierzemy ślub mój luby stwierdził, że nie chce ich widzieć na uroczystości bo nie chce wstydu chwile potem widziałam jak w ukryciu płacze. Wiem, że bardzo mu zależy żeby byli obecni ale na próbę przemówienia im do rozsądku żeby chociaż w tym jednym dniu nic nie pili zwyzywali mnie jakobym uprawiała najstarszy zawód świata. Motorem napędowym jest niestety matka Huberta a ojciec tylko patrzy żeby nie być gorszym. Zazwyczaj wygląda to tak pija - wyzywają się nawzajem nie licząc się ze słowami jak ktoś zwróci im uwagę to i jemu się obrywa ba czasem nawet tatusiowi się zdarzy machnąć przez co mama chodzi jak by się zderzyła z drzwiami. Nie chce takiej sytuacji na ślubie gdzie oprócz rodziny będą delegacje z naszych zakładów pracy itp. Nie polewanie im alkoholu nic nie da. Raz już próbowałam tak zrobić na obiedzie zapoznawczym naszych rodzin. Efekt tatuś się obraził i zaczął nas wyzywać a matka spijała z kieliszków innych gości. Nie wiem co robić bo osobiście bym ich nie zapraszała ale kocham Huberta a dla niego to jest ważne wiem, że jest mu wstyd i przykro za rodziców ale rodziny się nie wybiera. Co zrobić doradźcie.

Gość KokoSzalen
Uważam , że powinnaś zdać się na swojego narzeczonego. To jego rodzice i on ich zna najlepiej. Jeśli mówi , że ich nie chce na ślubie to go nie namawiaj, bo potem jak coś wyjdzie nie tak to będzie Ci wypominać " a mówiłem , żeby ich nie zapraszać". Daj mu jednak do zrozumienia, że uszanujesz gdy ich zaprosi bo to jego rodzice. Jesteście w na prawdę ciężkiej sytuacji , ale Ty musisz go wspierać bo tak na prawdę to on najbardziej cierpi, jakby nie było to są jego rodzice .

Koko dobrze mówi. Wspieraj go, niech wie, że cokolwiek zdecyduje, ty jesteś po jego stronie.

Gość iwonna
Zaproszenie alkoholika na imprezę z alkoholem nie może się skończyć dobrze, wcześniej czy później coś się wydarzy i nie dosyć, że zepsują wam ten dzień to jeszcze narobią wstydu i skompromitują Twojego narzeczonego (jakich to on ma rodziców). W takiej sytuacji najlepiej zaprosić ich na obiad już po weselu, bez alkoholu.