Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanetkaa

Dostalam ochrzan od pediatry....

Polecane posty

Gość nanetkaa

Bylam dzis w przychodni na wazeniu dziecka. Wiem, ze corka wazy sporo, ale nie jest jakas przesadnie gruba... Ma 7.5 miesiaca i wazy 9800. Jest na piersi. Od poczatku sporo przybierala (mimo, ze u nas w rodzinie wszyscy sa szczupli. Dopiero zaczela pelzac, mam nadzieje, ze troche zgubi...) Ale do rzeczy - dostalam ochrzan, ze przekarmiam dziecko, a tymczasem ona oprocz piersi je raptem 100 ml kaszy jaglanej, gryczanej lub orkiszowej, oczywiscie nieslodzonej, pol sloiczka owocow (blenderuje sama, ale mniej wiecej taka ilosc) i ok 125 gr obiadu - krolik plus warzywa. No i do tego piers, sokow nie pije, fakt faktem lubi sobie pomukac cycka, ale... I nie wiem co robic... Waga rzeczywiscie spora.

nic nie rob.Dziecko zdrowe,szczesliwe,malutkie,niech sie rozwija :) I nie daj sie zwariowac i wepchanc swoje dziecko w statystyki.Niech je tak jak lubi a pediatre wyslij na diete.

Gość i love Kiki D
Zaraz pewnie Ci napiszą, że masz grube dziecko. U mnie córka też szybko przybierała na wadze na piersi. Nawet jak nic innego nie jadła to była pulchniutka (nie gruba, tylko taka fajna- jak dzieci w reklamach). Musiałabym zerknąć w kartę ile ważyła w 7 miesiącu, ale też była na górnym pułapie. Wszystko zmieniło się jak nauczyła się chodzić, mleko zmieniłyśmy na mm i zaczęła jeść normalne posiłki- waga idealna do wieku. Więc uważam ze nie ma się czym martwic

Gość a ile ma wzrostu??
i jak duza sie urodzila?

Gość nanetkaa
Dzieki. Jeszcze zebym ja faszerowala slodzonym jedzeniem, ale nie mam sobie nic do zarzucenia, a jak wola piersi (a nie umiem jej przestawic na picie z butli), to przeciez nie bede odmawiac, skoro ona pomuka 2 min i juz sie napila, spragniona widocznie... Wlasnie tez jak jadla jeszcze sama piers to mi przybierala ok 1300 na miesiac.

Gość nanetkaa
No wlasnie urodzila sie ok - 3200 i 55 cm. Teraz ma 72 cm.

Gość nanetkaa
Jagoda, a o esssuuu , co to za slowo? Chyba "o Jezu", w Twoim słowniku? Weź idź stąd.

Twoja corka jest bardzo duza (gruba) 1300g mies to za duzo. Moja sasiadka tez ma corke w wieku mojego syna, tylko ze ona byla na mm i od malego jest otyla, bardzo otyla :( Ciagle choruje, sasiadka tez ja tak pasla od poczatku.

Gość mała hanka
mój synek ma 7 miesięcy i 12 dni i waży 9,5 kg. Nigdy żaden pediatra ani pielęgniarka nie powiedzieli mi aby synek za dużo ważył. Karmię go głównie piersią, rozszerzam mu oczywiście dietę wg zaleceń pediatry. Swobodnie sam siedzi, ładnie sprężynuje na nóżkach, jest silny, rozwija się prawidłowo. co innego gdyby nie radził sobie ze swoja waga ale taka widocznie akurat dla niego jest odpowiednia.

Gość a ile ma wzrostu??
wzrost ma odpowiedni do wagi, wiec sie nie przejmuj. Moze postraj sie jej uregulowac posl;ki: co 3-4 godziny bez podjadania miedzy posilkami. postraj ise podawac duzo warzyw i owocow. i karm piersia na zdrowie; Moje dzieci tez byly pulchniutkie do okolo 18 miesiecy. Potem apetyt stopniowo mala i sa teraz wysokie i szczuple.

Gość tez mam komunie..
moj synek jak konczyl 7 miesiecy azyl niecale 8200.

Gość gdhsgye678
ja tez byłam bardzo pulchnym niemowlakiem i też na piersi, a później całe dzieciństwo i dorosłe życie bardzo chuda

Gość nanetkaa
Sama sobie ciumkaj jak masz taki fetysz. Co do reszty komentarzy - bardzo dziekuje za opinie. :) Ona je nie czesciej niz co 3 h. Ale fakt, ze piersi wychodzi z 6 - 7 razy dziennie. Probowalam oszukiwac ja woda, ale nie umie nawet chwycic butli.

Gość a zapytałaś się
jagoda czy słyszałaś o siatkach centylowych??

Gość ...a moja...
corka miala 8 miesiecy i wazyla 9200 przy wzroscie 72,5 az zagladlam do jej ksiazeczki ...teraz ma 8 lat i nie wyglada jak jakis pulpecik normalne,zdrowo rozwijajace sie dziecko.... a napomkne ze w rodzinie mowili rozepchasz dziecko bedzie gruba itp itd a teraz im to przy okazjach wypominam ze jakos grubaskiem nie jest... A na diete to wyslij pediatre ciekawe czy ona miesci sie w statystykach...

Mój syn ma 8 miesięcy i waży prawie 11 kg. Ale za to jest długi, bo 82 cm. Pediatra nigdy nie powiedziała że jest gruby. Stwierdziła, że jak zacznie chodzić to nie będzie tak dużo przybierał

Gość karinkapl
jagoda słyszała tylko o hesusie

Gość a zapytałaś się
autorko twoja córka podchodzi prawdopodobnie pod 90 centyl, ale jeśli nie przekracza 97 to wagę i wzrost ma w normie i ja bym jej nie odchudzała na twoim miejscu bo niemowląt sie nie odchudza, zacznie raczkować czy chodzić to spadnie w centylach

Gość mama Krystiana
jagoda w ogóle mało słyszała w doopie była i goowno widziała

Gość pani domu
moja kuzynka 4 dzieci wykarmiła na cycku , do 2 roku życia były karmione cyc + też drobne jedzonko aby menu zmienić, dzieci były zdrowe i bardzo duże w wieku przedszkolnym przyszły do normy , a dziś już kawalerka piękni , smukli , mądrzy

Twoja corka jest duzym dzieckiem ,nie napisze ze grubym ,ale "ubitym ". Widac,ze bedzie z niej duza dziewczynka,choc mysle ze jak juz zacznie chodzic, to zacznie to spalac, narazie malutka nie ma takiego ruchu,jak to bedzie za kilka miesiecy. Dziecko im wiecej sie rusza,biega, gimnastykuje sie,cwiczy swoją zwinnąsc tym szybsze ma trawienie,i nie odklada mu sie tak tu i ówdzie jak to jest gdy, narazie prowadzi zasiedzialy tryb zycia :D

A Twój pediatra to dyplom kupił? Bo chyba wie, że są siatki centylowe> Jeśli dziecko mieści się w normie to jest ok. Pozatym nie mówimy o otyłości u dzieci do skończenia 1 roku.