Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośka21

Problemy z orgazmem. Dziwne uczucie w podbrzuszu- czy to ból czy rozkosz?

Polecane posty

Gość gośka21

Witam, Wiem, że tematów dotyczących problemów z 'dojściem' jest wiele, poświęciłam dużo godzin na czytanie ich, ale w żadnym nie uzyskałam odpowiedzi na frapujące mnie pytania. Przede wszystkim nigdy nie miałam orgazmu i tego jestem pewna. Seks sprawia mi przyjemność, mam wysokie libido, uwielbiam seks, a zwłaszcza z facetem, którego kocham. Mam na niego ochotę prawie zawsze i jest to cudowny akt zbliżenia. Więc problem obniżonego libido mnie nie dotyczy. Zawsze robi się gorąco podczas, nie narzekam też na suchość. Wiem, że w moim przypadku dużym problemem jest mózg, który nie potrafi się wyłączyć, ciągle o czymś myślę. Poza tym przeraża mnie brak kontroli nad swoim ciałem podczas. Jednak bardzo chciałabym w końcu szczytować. Mój mężczyzna jest bardzo czuły, dba o mnie, pyta o wskazówki, przyjmuje je i wprowadza w życie. I tu pojawia się kilka problemów. Zawsze na początku jest mi przyjemnie, jak dotyka mojej łechtaczki, zanim wsadza palce. Potem jak wsadza palce jest równie przyjemnie. Często po chwili jednak mi się 'nudzi' i nie sprawia przyjemności, jest obojętne. Tak samo jest z seksem oralnym. Jest miło, ale po jakimś czasie obojętnie. Pewnie to wina mojego mózgu. Kiedy przychodzi moment pełnego zbliżenia jestem mega podniecona i nie mogę się doczekać. Jest mi dobrze, ale po jakimś czasie zazwyczaj przestaje czuć. Po prostu nie czuje przyjemności, w sumie nic nie czuje. Wiem, że on tam jest, ale nie daje mi to rozkoszy ani też nie sprawia nieprzyjemności. Tutaj jednak pojawia się inna kwestia, czasem kiedy jestem na nim i ustawię się pod pewnym kątem, lub on jest na mnie i mam wysoko nogi czuje coś dziwnego. Nie wiem czy to jest ból, czy może tak własnie powinno się dziać. Nie miałam nigdy orgazmu, więc nie wiem jak to powinno wyglądać. Jak jestem na górze i ustawię się pod tym pewnym kątem to sprawa jest dla mnie jeszcze dziwniejsza. Nie wiem czy to jest ból, czy właśnie ta przyjemność, zazwyczaj robi się tam jeszcze bardziej mokro, ale jest to bardzo dziwne uczucie. Wydawało mi się do tej pory, że jego członek uciska pęcherz, ale takie samo uczucie pojawia się jak penetruje mnie palcami, zaraz przy samym 'wejściu'. I czasem w innych pozycjach, kiedy członek napiera na podbrzusze i można go zauważyć przez skórę. Nie wiem co to za uczucie, więc zawsze w takiej sytuacji nalegam na zmianę pozycji, nie wiem co się stanie jak będę w niej nadal, a za bardzo mnie przeraża sprawdzanie tego. Dlatego chciałam zapytać czy któraś z Was tak miała i co było potem. Blokada pojawiająca się przy tym uczuciu uniemożliwia mi dojście. Nie wiem co będzie dalej więc wolę nie próbować. Łatwiej mi będzie jeszcze bardziej się rozluźnić i skupić na przyjemnościach jeśli będę wiedziała. Dlatego napiszcie mi proszę czy też tak miałyście i jeśli tak, to co było potem? Czy odczuwacie czasem taki brak czucia jaki opisałam, że nie jest Wam dobrze, ani źle, ale wiecie, że to nie to, jeśli tak to czy udało się Wam to pokonać? Oraz jeśli możecie napiszcie co mniej więcej czujecie podczas orgazmu i nie chodzi mi o to, że jest to cudowne, tylko jak Wasze ciało Wam daje znać, że to to? Mam nadzieję, że nikt nie będzie mnie tutaj próbował wyśmiewać. Z tego co zauważyłam, wiele kobiet ma problemy z orgazmem i jeśli nie ma z kim porozmawiać to nie wie czego się spodziewać. Proszę potraktować te pytania w miarę poważnie i liczę bardzo na jakieś przydatne odpowiedzi :) Pozdrawiam :))

Gość xyzek
A mogłabyś w skrócie ?

Gość gośka21
od tego momentu jest chyba najważniejsza część, bardziej skrócić nie umiem :) Jak jestem na górze i ustawię się pod tym pewnym kątem to sprawa jest dla mnie jeszcze dziwniejsza. Nie wiem czy to jest ból, czy właśnie ta przyjemność, zazwyczaj robi się tam jeszcze bardziej mokro, ale jest to bardzo dziwne uczucie. Wydawało mi się do tej pory, że jego członek uciska pęcherz, ale takie samo uczucie pojawia się jak penetruje mnie palcami, zaraz przy samym 'wejściu'. I czasem w innych pozycjach, kiedy członek napiera na podbrzusze i można go zauważyć przez skórę. Nie wiem co to za uczucie, więc zawsze w takiej sytuacji nalegam na zmianę pozycji, nie wiem co się stanie jak będę w niej nadal, a za bardzo mnie przeraża sprawdzanie tego. Dlatego chciałam zapytać czy któraś z Was tak miała i co było potem. Blokada pojawiająca się przy tym uczuciu uniemożliwia mi dojście. Nie wiem co będzie dalej więc wolę nie próbować. Łatwiej mi będzie jeszcze bardziej się rozluźnić i skupić na przyjemnościach jeśli będę wiedziała. Dlatego napiszcie mi proszę czy też tak miałyście i jeśli tak, to co było potem? Czy odczuwacie czasem taki brak czucia jaki opisałam, że nie jest Wam dobrze, ani źle, ale wiecie, że to nie to, jeśli tak to czy udało się Wam to pokonać? Oraz jeśli możecie napiszcie co mniej więcej czujecie podczas orgazmu i nie chodzi mi o to, że jest to cudowne, tylko jak Wasze ciało Wam daje znać, że to to? Mam nadzieję, że nikt nie będzie mnie tutaj próbował wyśmiewać. Z tego co zauważyłam, wiele kobiet ma problemy z orgazmem i jeśli nie ma z kim porozmawiać to nie wie czego się spodziewać. Proszę potraktować te pytania w miarę poważnie i liczę bardzo na jakieś przydatne odpowiedzi Pozdrawiam

Gość lolkaaaaaaaaa
mam podobny problem. jeny już myślałam, że cos ze mną nie tak! próbowałam rozmawiać z przyjaciółką ale nic to nie dalo. nie wiem już co robić. jeśli nie znajdę w najbliższym czasie jakiegoś rozwiązania to chyba się udam do jakiegoś seksuologa.

Hm... Może to uczucie wiąze się z pobudzaniem punktu G u ciebie? - generalnie opis by się zgadzał - najłatwiej jest punkt G stymulować lekko zgiętymi palcami (partner, bo kobiecie jest bardzo trudno ustawić dłoń pod odpowiednim kątem i większości się to nie udaje) albo podczas penetracji poprzez napieranie członkiem na przednią, brzuszną stronę pochwy. A pobudzenie punktu G jest bezpośrednio związane z kobiecą ejakulacja - stąd może to dziwne uczucie ni to bólu, ni przyjemności. Jeżeli miałabym ci coś radzić to wysikać się przed stosunkiem, a potem przełamać się i nie wstrzymywać tego uczucia - może jesteś jedną z kobiet, które mają wytryski podczas orgazmów? ;) idź na całość, facet będzie wniebowzięty :D

Gość waiting4summer
czuje dokladnie to samo w niektorych pozycjach, uczucie jakby chcialo mi sie sikac, boje sie przelamac bo nie wiem co dalej bedzie;p

Gość gośka21
nei_nei dzięki za radę :D chyba tak zrobię ;)