Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gieniaa25

Dodatek mieszkaniowy-wywiad środowiskowy

Polecane posty

Gość gieniaa25

W jaki spsób pracownik socjalny zweryfikuje liczbę osób zamieszkujących w danym lokalu? Powiedziano mi, że beda min. sprawdzać czy są tam moje rzeczy, jak to konkretnie wygląda? Miał ktoś przeprowadzany taki wywiad środowiskowy?

Gość wredniucha101
będą sprawdzali ile par majtek leży na półkach i do kogo należą

Gość gieniaa25
czy mogą zażądać pokazania rzeczy osobistych typu ubrania szczoteczka do zębów itp.?? pytam serio

Gość ula której znowu ukradli nick
do dodatku ?? przecież tam się liczy dochód a nie ilość osób , chociaż mogę się mylić w końcu trzeba znalezc zajęcie dla coraz większej liczby darmozjadów

w domu powinny byc te osoby ktore sa zameldowane...raczej nie sprawdzaja ani szaf ani szczoteczek,pisze sie oswiadczenie o o majetnosci

Gość turiroririro
pracownik zapyta sąsiadów- dalszych i bliższych, bo wiadomo, że chcętnych na dodatek jest wielu - a połowa to naciągacze

Gość gieniaa25
miauczydelko .... dzięki za odpowiedź, ale czy jesteś na 100% pewna że nie sprawdzają? A jeżeli chodzi o ilość łóżek do ilości zameldowanych osób? U mnie zameldowany jest mój tato który z nami nie mieszka i właśnie bede miała wywiad środowiskowy dotyczący dodatku mieszkaniowego, powiedziano mi że mają być wszystkie osoby zameldowane i że bedą sprawdzać rzeczy :/

Gość gieniaa25
może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość vince......
ja kiedyś też starałam się o dodatek mieszkaniowy, przyszła pani ,wzięła zarobki moje i męża, nie wchodziła ani do kuchni, ani do drugiego pokoju, ani do lazienki, zapytała, czy rodzice mogą pomóc, powiedzialam, że nie bo z czego? wzięła kilka ostatnich rachunków za gaz, prąd, zapytala o inne rachunki, czy jest lodówka w domu, pralka, czy mamy samochód i tyle, poszla i za jakiś czas dostalam decyzję o dodatku 80 zł na pół roku, po pół roku znowu się staraliśmy o dodatek, ale przekroczyliśmy zarobki o uwaga - 10 zł i dupa była z dodatku. Po sąsiadach nie chodziła

Gość kobietkaaaaaaaaaaaaa86
Ale bzdura, naprawdę tak Ci powiedzieli? Nie mają prawa sprawdzać rzeczy, to może jedynie policja z nakazem przeszukania... Jak ktoś nie mieszka, a jest zameldowany, to powiedz, że jest w szpitalu, w sanatorium, w delegacji...cokolwiek, przecież nikt nie będzie specjalnie w domu trzymał całej rodziny, bo wywiad jest... Ja kiedyś korzystałam z dodatku mieszkaniowego i musiałam podać dokładny metraż, z aktu notarialnego, oraz liczbę zamieszkujących osób i wszystkie dochody tych osób. Kobieta przyszła i weszła tylko do jednego pokoju, tam gdzie ją zaprosiłam, spisała gdzie pracujemy, w jakim wieku dziecko itp. Gdyby mi chciala łazic po mieszkaniu i łóżka liczyć, to bym ją wyrzuciła...

Gość gieniaa25
dzieki dziewczyny, pocieszyłyscie mnie. serio nie ma prawa ich pracownik sprawdzac czy znajduja sie w mieszkaniu rzeczy osobiste? a ja myslałam ze na tym taki wywiad polega, tym barziej ze tak mi ta baba powiedziała, chciała mnie nastraszyć czy co?

Gość cecylli
kobieto, nic ci nie będzie sprawdzać. Przeprowadzi krótką rozmowę i tyle. Jakby chciała cokolwiek oglądać odmówić i zgrozic złożeniem skargi. To się moze zdarzyć w przypadku paniuś nadużywających swojej iluzorycznej władzy. Czasem takim paniusiom doskwiera przecenianie własnej ważności w teatrze ludzkich zdarzeń ;)

Gość krafciik
dobre z tym liczeniem majtek hehehe

Gość gieniaa25
poszperałam w necie i znalazłam info,ze jednak moga zazadac pokazania rzeczy osoby zamieszkujacej

Gość kaatowiczaankaaa
witam, do autorki topicku: MOGĄ zarządać pokazania rzeczy w celu potwierdzenia czy rzeczywiście ta osoba mieszka

Gość gość
mam doplate i wyglada to tak ,wypelniam dryki zanosze do mieszkaniowki,czekam tydzien na decyzje . Zadnych kontroli w domu niemam ,karnie odpowiadasz za,fauszywe dane w drukach i tyle.