Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnhdrhyyyyy

Poza Londynem powyżej 2000 Funtów,wystarczy? Proszę doradźcie.

Polecane posty

Gość hnhdrhyyyyy

Na trzy osobową rodzinę ok 2500 funtów? Z tego co się orientuję, wynajem domu tam to koszt ok 350-400 funtów,ale doliczyć trzeba inne wydatki. Czy taka kwota wystarczy na życie,normalne życie? Nie mamy tutaj nic stałego swojego(mieszkanie,praca),za czym byśmy tęsknili,prócz rodziny,z którą rzadko się widujemy. Tam byśmy mieli zapewnioną pracę stałą(w Polsce różnie) po znajomości,pomoc. Sytuacja ze względu wielu czynników teraz jest denerwująca i rozważam opcje wyjazdu. Proszę tylko nie pisać złych odpowiedzi,obrażających,zamieściłam tutaj wpis grzecznościowo. Angielski,znam podstawy,małżonek nie. Wiem,że są podobne tematy,ale przecież sytuacja z roku na rok się zmienia, tak samo jak wiele jest tematów,ale na temat Londynu,który wiadomo tani to nie jest.

Gość gigi gigi
Z tego co się orientuję, wynajem domu tam to koszt ok 350-400 funtów ooooooooooooo za taką kasę możesz wynająć obórkę po krówce

Gość fgjjggghh
Co Ty gadasz gigi! Spokojnie poza londkiem wynajmiesz dom za 400 TYGODNIOWO.

Gość gigi gigi
aaaaaaaaa! chyba, że tak!

Gość Co wy gadacie,przepraszam
Ja za 2 pokoje z salonem(dom) daję 380 Funtów miesięcznie a do tego opłaty.

Gość Co wy gadacie,przepraszam
Znajoma płaci 450 funtów za 2 pokoje z salonem,więc co wy pitolicie,ze nie możliwe?!

Gość 550-ceny są różne są i tańsze
Są i domy dużo droższe. Ja mieszkam w mieście gdzie praktycznie są same domki,nie bloki......

Gość gigi gigi
a co jej po tańszym domu w miejscowości gdzie nie ma pracy?

Gość 550-ceny są różne są i tańsze
gigi gigi Z tego co napisała to pracę ma zapewnioną.

Gość ja mam domek,pracuje w fabryce
Płace 500Ł, Pracujemy z mężem z fabryce,bo właśnie małe miasto=mniej pracy. Ale i tak jesteśmy zadowoleni. Jak tak wszyscy jadą na fabryki,tu na prawdę źle nie jest,są ludzie co pracują tu dłużej,dostają wyższe wynagrodzenia. Za 2-3 spokojnie da radę przeżyć,tylko nie w Londynie.

Gość hndfhyy
Za jakie tygodniowo? Miesięcznie. Prace mamy mieć załatwioną,więc o to się nie martwię. Znajoma wynajmuje za 460 chyba.

Gość gigi gigi
chyba wynajmuje, mamy mieć załatwione...... może lepiej się upewnij - bo obudzisz sie z wielkim płaczem

Gość hndfhyy
Zapomniałam że na tego typu forach niczego się nie dowiem,bo wieje nienawiścią,miej innymi od Ciebie gigi gigi . Żegnam.

Gość hjijijii
człowiek ci dobrze radzi to się obrażasz! co ci napisać, żebyś była zadowolona? - że na pewno ci 2 tys wystarczą na wszystko, a za to co odłożysz w ciągu roku wybudujesz w Polsce dom - to chciałaś przeczytać?

Gość darwqa
my placimy 700f miesiecznie za mieszkanie + cuncil tax- 100f + rachunki, telefony, internet, tv, wiec wychodzi jakos 1000 za wszystko. Poludniowa Anglia, nad samym morzem, miasto dosc drogie. Polnoc Anglii jest duzo tansza, jak chodzi o wynajem, kupno domu, tylko z praca chyba ciezej

Gość hndfhyy
hjijijii Przepraszam radzi? To według Ciebie jest radzenie? Oczekuję normalnych odpowiedzi. I skoro wiem,że pracę mam zapewnioną,to chyba tak jest. Wynajem jest w tych granicach Ł, w okolicach tej kwoty wynajmuje moja znajoma dom(nie jedna),tak samo jak i przeglądałam różne ogłoszenia dotyczące wynajmu w tej okolicy. Bloków tam nie ma. Ale ok,proszę już zostawić tematu nie było, bo czegoś sensownego tutaj się nie dowiem. Nara :D

Gość hjijijii
kuźwa! jeszcze nie wyjechała, jeszcze w Polsce siedzi, jeszcze jej tu niema, a już wszystko wie najlepiej

Gość Strasznie tu nie miło
Autorko,omijaj nie miłe wpisy. Ludzie teraz są bardzo chamscy i na prawdę,liczyć na kogoś graniczy tutaj z cudem. Oplują Cię,wyzwą o i to tyle,co potrafią. Ja płacę 500 równe a do tego opłaty. Żyję spokojnie. Rok temu byłam w odwiedzinach u koleżanki,która mieszka we Francji. A napiszę,że nie mamy jakiś wyższych stanowisk. Takie jakie my mamy,to tutaj są wyśmiewane,dość ciężko tutaj z kulturą wśród Polaków na forum. Nie każdy potrafi w miarę rozsądny sposób tutaj pisać.

Gość hndfhyy
hjijijii Widzisz mam swoje źródła,internet :O Jeszcze nie wyjechałam,ale jeszcze trochę i ruszam. Obym jak najmniej spotykała takich ludzi :P Cóż skończyłam już. Dzięki za dość nietypową pomoc z waszej strony :D Jeszcze na koniec,bardzo dziękuje tym co potrafili w normalny sposób odpowiedzieć na mój temat.

Gość wynajem domu zalezy
od miesjcowowsci przede wsyzstkim. w londynie nie ma szans zeby znalezc DOM za mniej niz 800f i to pewnie w 4 strefie jak juz ( o ile) . jesli sie rpzeprowadzacie poza londyn to z pewnosic na podstawowe zycie te 2500 wystarczy.i przymeirac glodem nie bedziecie,ale szalec za bardzo tez nie.

Gość nie wiem, moze sa takie tanie
domy, ale musisz to zgrac z pracą, bo mozesz wydac mnostwo na dojazdy. Masz upatrzona parce? Sprawdzalas oferty w tym ieście wynajmu w necie? Ja np szukalam pod Londynem i w tej miejscowosci ceny za jednopokojowe mieszkanie bez szalu wynosily nie mniej niz 600. Z innych miejscowosci trzeba bylo wydac kupe kasy na dojazdy .

Gość sprawdź to w necie, bo np
w Oxfordzie szereg , taki sobie standart, 4 bed , 2 łazienki, kosztuje 400 na tydzień + opłaty i taniej sie tam absolutnie nie znajdzie.

Gość hjijijii
nie piszcie, ze w Anglii jest drogo bo się autorka obrazi! z resztą on i tak wie lepiej od was jak w Anglii jest bo przecież ma INTERNET!!!

Gość my mamy
2200 i nie jest zle- 4os rodzina- dom -bez sasiadow zasciana i super ogrodem dookola 550+ 140tax, prad/ gaz200, woda 40, net, tel, tv lic 100 dacie rade.

Gość nie ma domów za 500Ł?
Co za bzdury piszecie innym? Jesteście pewni że wcale w Anglii nie ma domów za 500 miesięcznie? To skąd te opłaty u innych,co piszą że płacą miesięcznie 400-600 ł? :D

Gość do my mamy
to autorce tym bardziej lepiej powinno byc bo o jedna os mniej

Gość ghgfhgfh
pewnie sa nawet za 300 miesiecznie ale na zadupiu co kto woli

Gość supersunika
Kurffa ja mam 1400 F i starcza !! Ludzie co wy z kasa robicie

Gość hjijijii
owszem, są domy za 500 miesięcznie - ale na takich zadupiach, gdzie psy hoojami wodę pija i mgła dzieci dusi - ciekawe jak stamtąd gdziekolwiek dojedziesz do roboty jak nie masz samochodu - a nawet jak masz to nielicho czasu w nim spędzisz zanim dojedziesz i wrócisz