Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosalka

Proszę pomóżcie mi...

Polecane posty

Gość sosalka

Jestem w ciąży... a tak bardzo nie chcę... wiem, że wiele kobiet stara się o dziecko bardzo długo i go wyczekuje... Ale ja nie chcę. Odkąd się dowiedziałam nie mogę normalnie funkcjonować, ja nie chcę tej ciąży... Boli mnie głowa, brzuch, wymiotuje, nic nie jem a dodatkowo sters jest większy bo palę... Ja nie wiem co mam robić, ja nie chcę ...!

Gość aaa23212343aaaaa
a w którym jestes tygodniu?

Gość sosalka
Wg lekarza w 6 tygodniu..

Gość boligdymowisz
życie robi co chce i nie pyta czy ci to odpiwiada. Pomysl ze to ma swoj wiekszy sens i tak mialo byc.Może za kilka lat zobaczysz dlaczego tak sie stało.

Gość zazaa
A na jaką pomoc właściwie liczysz?

Gość aaa23212343aaaaa
napisz coś o sobie. ile masz lat, co na to ojciec dziecka, czemu nie możesz go wychowac?

Gość sosalka
mam 23 lata, właśnie miałam kończyć pracę lic., bronić się, zmienić miejsce zamieszkania, pójść na inny kierunek... chciałam, chcę mieć dziecko, ale za 3-4 lata... kiedy sama się ogarnę, usamodzielnie itd. ... Teraz nie jestem w stanie unieść tego... nie umiem... ciągle ryczę...Ojciec dziecka jest ze mną... chcieliśmy wziąć ślub w następnym roku.. wszystko miało być po kolei... Dodatkowo mam problemy z prolaktyną, jajniki itd. - więc zupełnie ciąży się nie spodziewałam i wgl nie brałam jej pod uwagę...

Gość ciaza na wesolo
A co zrobisz? Usuniesz,oddasz?? Bierz odpowiedzialność za swoje czyny. Stalo się to nie wina tej małej fasolki która będzie kochała cie bezgranicznie. Jeśli nie usuniesz i piczujesz pierwszego kopniaka to mam nadzieje ze zmnienisz zdanie. Dziecko to cud,najwspanialszy. Powodzenia

Bierz odpowiedzialność za swoje czyny! To jest juz dziecko, a nie pracę któa możesz po rzucić i zacząć nową. Nie załamuj się, tylko się ogarnijcie

Gość sosalka
Mam wrażenie, że śnie, koszmar i niedługo się z niego obudzę... Jestem zła, że jestem w ciąży, jestem zła, że lekarz przepisał mi bromergon a nie uświadomił, że przy nim zajście w ciążę jest dużo prawdopodobniejsze.. gdybym wiedziała poprosiłabym o odpowiednie tabletki anty... Ja na prawdę nie chcę dziecka...A usunąć nie ma jak..

Gość xcvx
A zabezpieczaliście się czy może działaliście na zasadzie że skoro są problemy to po co? nie jesteś nastolatką, kończysz studia więc możesz sobie dać radę. Ojciec dziecka jest przy tobie a rodzina co na to?

Gość skoro nie chcialas
mieć teraz dziecka bo miałaś inne plany to mogłaś się zabezpieczyć bo problemy ze zdrwoeim o ktorych piszesz to nie antykoncepcja. Zaszłaś w ciążę i jesteś w niej. Masz 23 lata i teraz ubolewasz ze nie mialo byc tak że slub że studia że to, ale masz to na własne życzenie, żyjemy w kraju gdzie antykoncepcje mozesz kupić nawet w kiosku a jesli poszlabys do lekarza dostalabys inne zabezpieczenie tabletki plastry zastrzyki cokolwiek skoro w ciazy byc nie chcialas. Ja zaszlam w ciaze majac 19 lat! nie czulam sie na silach ale nawet nie pomyslalam o tym ze nie chce tego dziecka! zaszłam yłam donosiłam i dzis moj syn ma 6 lat. miedzy czasie ZAOCZNIE zrobilam studia licencjackie i magisterskie teraz robie podyplomowkę, wzielam slub , urodzilam 2 dziecko, zmienilam miejsce zamieszkania i nie widzialam problemu takiego jak widzisz ty. Nie przeszkadzalo mi dziecko, ono nie jest winne na swiat sie nie prosilo. musisz przyjac to co jest- oczywiscie jesli jestes odpowiedzialana, nie Ty pierwasza nie ostatnia. masz 23 lata niektore dziewczyny rodza w wieku 16 lat (dzieci maja dzieci) i wychowuja swoje potomstwo. pomysl zanim cokolwiek zrobisz. I nie mysl ze go nie chcesz, bo pozniej jak sie urodzi i spojrzysz na niego/na nią pomyslisz NIE CHCE CIE?

Gość mama 23-latkaa
Jestem w twoim wieku,mam dziecko roczne -moje oczko w glowie:) Moze tez mialam inne plany..ale co z tego ?! Nie wszystko idzie w zyciu tak jak sobie to wymarzysz,poukladasz..NIE WIESZ TEGO??!! Mialas inne plany...kazdy mial...cioctka,ktora zachorowala na raka tez miala inne... Jak mozna byc taka egoistka? Oddaj to dziecko do DDZ ,bo szkoda aby mialo taką matke.. dziecku tu nie jest niczemu winne,ale kazdy to wie i nie trzeba takiego SZCZEGOŁu pisać..:/ SKĄD SIE BIORA TAKCY LUDZIE?? !! Nie chce tu wiecej pisac,bo sie mi nozyk w kieszeni otwiera jak czytam takie... "dorosłe" panny.... Znasz przysłowie : "Chcesz rozśmieszyć Boga?? To opowiedz mu o swoich planach"

Gość efewfewfef
Kończy ci się czas na decyzję i szybkie działanie ale chyba jeszcze masz go trochę. Odpychając powagę problemu od siebie, zostaniesz z faktem ciąży i rychłego porodu. Myślisz że ktoś ci pomoże? To bardzo rzadkie tak naprawdę.

Gość sosalka
Zaskakując Was wszystkie- zabezpieczałam się. Tabletek anty. nie brałam, ponieważ po ostatnich miałam problemy i musiałam odstawić na jakiś czas. Dlatego używałam i mogłam używać jedynie prezerwatyw. Dlatego też jestem zła, wściekła, że jest tak a nie inaczej. Ja nie chce dziecka, bo nie czuję żadnych instynktów.. itd. Rodzina? Nic nie wie.. oprócz Mamy, nie wiem jak mam im to powiedzieć.

Gość skoro nie chcialas
czasem zycie krzyzuje nam plany, teraz bedziesz mamą ale z dzieckiem też mozna wszystko zrobić oczywiscie jesli się chce! a te dziecko to chyba owoc waszej milosci wiec powinnas sie cieszyc, ale skoro tak nie jest nie dorosłaś... żal mi Cie i nie rozumiem jak mozna być takbezmyslnym człowiekiem jak TY, wymawiasz komuś zycie, sama mu je dałas razem ze swoim partnerem a teraz go nie chcesz? seks to nie zabawa - masz mala wiedze o nim skoro nie wiesz jak sie teraz zachowac ! nie ma że nie chce tylko wiadro zimnej wody na glowe zeby ci te mysli szybko z glowy wylecialy witaminy dbamy o siebie a za 8 miesiecy rodzimy i cieszymy sie szczesciem a nie rozpaczasz :

Gość skoro nie chcialas
no skoro sie zabezpieczalas to prezerwatywa musialabyć uszkodzona lub zle zalozna innej mozliwosci nie ma

Gość skoro nie chcialas
i jakbyscie uwazali ciazy by nie było.... bo wiatropylna chyba nie jestes ? no ale.... moze cos przez te dziure w mozgu wlecialo

Gość sosalka
efewfewfef- jak widać... Jak widać mało kto wgl potrafi zrozumieć, że są osoby, które nie chcą mieć dzieci.. ja jestem jedną z nich i dla mnie to jest katastrofa.

Gość jak nie chcesz
to usun i bedziesz miec wyrzuty sumienia. women on web albo aborcja za granica i po sprawie, na co sie zastanawiasz tempa gorniaro

Gość skoro nie chcialas
ty dziewczyno sama nie wiesz co piszesz "chciałam, chcę mieć dziecko, ale za 3-4 lata..." Twoje słowa !!!! to czysta prowokacja, lecz sie

Gość ciaza na wesolo
Więc co chcesz zrobic? Twój facet nie chce też dziecka? A rodzinie nie wiesz jak powiedziec? Jak ? Normalnie nie zabiją cie.

Gość kuzwwwwwwwww
katastroa jest zycie na ziemi takich kobiet jak TY nie chcesz dzieci to sie podwiąż i grzmoc sie wtedy ile wlezie :D

Gość jestes wielkim
jestes wielkim bachorem , masz 23 lata zaszłas ale dziecka nie chcesz bo sama jeszcze nim jestes. pobawi sie kucykami pony :) moze ci przeslać

Jak można nie cieszyć się z dziecka, które przyjdzie na świat? Najlepiej jest rozłożyć nogi. Wtedy brzuch i głowa nie bolała. Bo wiatro pylna nie jesteś? A teraz masz depresję. Szykuj wyprawkę dla dziecka a nie będziesz jęczała jaka ty biedna jesteś.

Gość Mamunia26
wiesz co to dam ci rade donas to malenstwo i oddaj ludziom ktore naprawde beda go kochaly...bo po tych slowach nie zaslugujesz na milosc tego aniolka....jestes obludna idiotka ja tez zaszlam w ciaze studiujac-wynamowalam mieszkanie nie mialam swojego pracowalam i spotykalam sie z chlopakiem dzis jestesmy fajna rodzinka mam cudowna coreczke za ktora w ogien bym wskoczyla wtedy ten czas tez nie byl mi na reke zeby mama zostac ale w zycviu mi nie przyszla mysl ja go nie chce to koszmar itp brak slow na takie puste lby jak ty a potem dziwic sie ze morduja w zamrazarkach trzymaja....ty mowiac juz o tym maluszku-ja go nie chce juz nalezysz do tych dzieciobojczyni co pelno ich w telewizji!!!!!!!!!!!

Gość Mamunia26
i zycze ci zebys po tych slowach nigdy nie mogla miec dzieci bo nie zaslugujesz na nie !!!!!!takich jak ty to sterylizacj piprzyc sie bylo fajnie ale wziasc odpowiedzialnosci za dziecko juz nie bo co dyskoteki sie skoncza zabawa itp ....jedno slowo ktore na jezyk mi przychodzi kawal suki z ciebie

Gość jakk to
nie brałaś ciąży pod uwagę? Uprawiałaś seks bez zabezpieczenia i nie wiedziałaś, że jest możliwość zajścia w ciążę? Ty tępa idiotko :( 23 lata to już nie taki młody wiek, zmień nastawienie i przyjmij na klatę odpowiedzialność za swoje czyny, ogarnij się. Wszystko będzie dobrze.

Gość dylematy dylematy
kolejna co nie chce a i tak urodzi, wychowa a teraz tyle krzyku, nie Ty pierwsza i nie ostatnia "wpadła"..