Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość expres yorself

Jak się zmotywować do dbania o siebie? :(

Polecane posty

Gość onenight
na zakupach mogłabym spędzać całe dnie, gdyby tylko pieniądze na to były :) a jak na biednego studenta przystalo, z tym jest u mnie krucho i od czasu do czasu sobie coś kupię. A to bluzka, a to spodnie czy coś innego. Ja mam kolekcję butów, z których większość leży w pudełkach :) ale każda kolejna para zawsze się przyda :D gratuluje udanych zakupów, one zawsze humor poprawiają! :) roladinia bez przesady, każda z nas codziennie dba o higiene, makijaż jak wychodzę do ludzi też robię. Pracę mam taka, ze przechodze od siebie z domu do drugiego domu i nikogo praktycznie nie widuje, więc nie czuje potrzeby robienia pełnego makijażu. Skóra wtedy też odpoczywa, a jak wychodzę po pracy gdzieś to zawsze makijaż mam. Paznokcie też zrobione są. Tu jedynie chodzi o różne zabiegi, które wymagają systematyczności. A jak widzisz, każda z nas chce to zmienić, więc nie jest z nami tak źle :p

Gość onenight
dokładnie Zuela miałam to samo dopisać. Nigdy nie wiadomo co spowodowało, ze ludzie robią tak a nie inaczej. Tylko najlepiej szybko ocenić. Ja sama nie wiem czemu stało się tak, ze od jakiegoś czasu nie mam na nic siły ani ochoty. Kiedyś taka nie byłam, miałam zawsze mnóstwo energii i zapału do życia. Ale nerwy zrobiły swoje mimo młodego wieku...

Gość muszę nauczyć się malować
paznokcie. serio - nie potrafię :( a tak to wyrobić nawyk nawilżania skóry po prysznicu. z kąpielą nie mam problemów, bo zawsze dodaję odrobinę oliwki do ciała, i skóra nawilżona jest :D dodatkowo, żeby nie męczyć codziennie nóg maszynką, zaczęłam używać depilatora ale albo nie umiem tego robić, albo mam jakiś badziewny bo nie wyrywa wszystkich włosków i co 2-3 dni 'poprawiam' :O

Gość onenight
ja właśnie szukam najlepszego sposobu do depilacji bo maszynka podraża skórę i golić nogi co kilka dni jest uciążliwe. Przy depilatorze i przy wosku płacze i z bólu wytrzymać nie mogę :) przy kremach do depilacji mam wrażenie ze te szpatułki tylko włoski ucinaja i wogóle mi nie pasują. Chyba zostanę przy tej maszynce :) a sposobu na malowanie paznokci niestety nie mam, poprostu jakoś mi to wychodzi samo :) musisz próbować, aż do skutku. Za którymś razem napewno się uda :)

ja przed depilowaniem robię sobie mocnego drinka :D i muszę szafę odświeżyć. 2 dni temu na szybko kupowałam trampki, za oszałamiającą kwotę 30 zł, zwykłe takie za kostkę. ale walą gumą, masakra :D no wsadziłam do zamrażalnika. zobaczymy czy podziała ;) kupowałam na szybko bo miałam w szafie tylko buty na jesień i zimę :O nie mam bluzek w zasadzie na lato i wiosnę, spodnie przydałoby się kupić, porządne buty, jakieś apaszki, spódniczkę. eh eh :P w ramach dbania o siebie zamierzam również zadbać o finanse, bo wydaję kasę lekką ręką na nic konkretnego a potem nagle nie mam :D pora zacząć spisywać wydatki. ponad to zmieniam trochę nawyki żywieniowe ;) jestem szczupła jednak owoców i warzyw w mojej diecie jak na lekarstwo do tej pory było :P

Gość co to to nie to
z depilatorem na poczatku tak juz jest, jakis tydzien ci to zajmie zanim usuniesz wszystkie, ale potem na jakies 2 tyg spokoj ( albo mniej na poczatku). tylko pamietaj, nie zaniedbuj nog, przez to, ze nie bedziesz miala na nich wloskow, rob peelingi i nawilzaj, bo ja o tym niestety zapomnialam i skonczylo sie na zapaleniu mieszka wlosowego i cale lato w spodniach przechodzlam, bo mialam strupy i ropniaki na lydkach.

Gość Nastia Janowa
Jak się zmobilizować? Moja babcia zawsze mawiała, że trzeba wygladać tak (w tym nosić ładną bieliznę) by jak się zasłabnie na ulicy (zemdleje, starcie przytomnosc) to zeby sie nie wstydzic swojej bielizny i ubioru. Tyczy się to również domu.

Gość onenight
widze ze mamy coś wspólnego ze sobą :D jak mam pieniądze to wydaje na niekoniecznie potrzebne rzeczy, a potem przychodza inne wydatki, których odpuścić nie mogę a kasy brak :D ile ja muszę rzeczy kupić to nawet wymieniać nie będę, bo miejsca by brakło. Pomału może wszystko skompletuje jakimś cudem :) ja już nie wiem co z tymi nogami robić, ale chyba jednak spróbuje z tym woskiem, żeby mieć spokój na dłużej niż 3 dni :)

mi by się jeszcze przydało dentystę odwiedzić ale też kasy brak :(

Gość onenight
widze ze mamy coś wspólnego ze sobą :D jak mam pieniądze to wydaje na niekoniecznie potrzebne rzeczy, a potem przychodza inne wydatki, których odpuścić nie mogę a kasy brak :D ile ja muszę rzeczy kupić to nawet wymieniać nie będę, bo miejsca by brakło. Pomału może wszystko skompletuje jakimś cudem :) ja już nie wiem co z tymi nogami robić, ale chyba jednak spróbuje z tym woskiem, żeby mieć spokój na dłużej niż 3 dni :)

Gość onenight
dentystę mam w przyszłym tygodniu, całe szczęście nic wielkiego do roboty nie będzie tylko sprawdzenie :) jakąś plamke mam na zębie więc pewnie bez wiercenia się nie obejdzie niestety.

teraz czekam aż mi się śniadanie w brzuchu ułoży :D i biorę się za ćwiczenia. potem porządki (odkurzanie, mycie podłóg ale to raz dwa pójdzie) i kąpiel. z peelingiem oczywiście i z rozgrzewającym serum na uda, eveline :D

Z tą bielizną to dobre :-) co do forsy to fakt-dom i rodzona to studnia bez dna,człowiek coś planuje,a tu zawsze coś wyskoczy.W listopadzie jak skręciłam trochę forsy i myślałam,że w końcu zaliczę kosmetyczkę z opcją full wypas i coś może jeszcze to pralka pokazała mi język i musiałam kupić nową.Czekam na ten majowy weeken,2.05 planuję urlop,wtedy człowiek troche bużkę na słońce wystawi,mam nadzieję,że nadrobię mnóstwo zaległości :-) mam plan na nową fryzurę i będę wtedy kombinować

Gość expres yorself
Ooo ale się rozkręciło :) Pospałam z synkiem od 8 do 10!! (szok) teraz idziemy na spacer :) Miłego dnia kobitki, wieczorem zajrzę.

Gość expres yorself
Hej dziewczyny :) Moje kolejne postanowienie - koniec spania do 8! Od dziś włącznie będę wstawała o 5.30, na długo długo przed synkiem. Teraz już jestem po kąpieli, na spokojnie śniadanie i kawusia, posprzątam chałupę, później synek wstanie, oporządzę go, spacerówa do bagażnika i lecim na miasto, musze dziś ciasto dla siostry zrobić (jadłyście? http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/04/ciasto-sonecznikowiec.html PYYY CHAA!!!). Co do depilacji to ja metodą prób i błędów - zdecydowania wybieram maszynkę. Z różnych względów - nie boli przede wszystkim, nie trzeba robić nie wiadomo jakiej ceremonii, by się ogolić, raz dwa i po sprawie, no i mąż ma zawsze w zapasie jakby co :) Finanse - to jest akurat moja mocna sprawa. W oszczędzaniu doszłam do perfekcji! Nim w ciążę zaszliśmy to też tak kasa szła hop siup nie wiadomo na co, ale powiedziałam dość! Zaczęłam spisywać wydatki, wyszukałam na necie różnych sposobów na oszczędzanie, systematycznie wdrażałam je w życie i teraz potrafię tak kasą zarządzać, że łohoho :) Mąż całą wypłatę zaczął mi oddawać, bo powiedział, że w moich rękach ma ona dłuższą żywotność niż w jego :D A dzięki temu oszczędzaniu mogę sobie teraz trochę osobistych zakupów zrobić bez żadnego uszczerbku na domostwie. Dziś na przykład zapoluję na baleriny, kurtkę jakąś wiosenną i coś może jeszcze :) Spadam, miłego dnia dziewczyny :)

Gość onenight
hej :) ile ja bym dała żeby móc spac do 8 :D ze snu napewno bym nie zrezygnowala, taki spioch ze mnie hehe :) chociaz codziennie pobudka przed 5 musi być. Tego ciasta nie jadłam a wygląda smakowicie :) muszę wypróbować ten przepis kiedyś, bo lubię robić różne smakołyki :) Fakt, maszynka jest szybko i bezboleśnie ale trzeba częściej powtarzac golenie. wczoraj jak wróciłam do domu to już nie miałam siły na zabiegi, jedynie zaliczyłam wieczorny spacerek :D kiedyś byłam mistrzem w oszczędzaniu ale jakoś z czasem mi to przeszło i teraz jak mam tylko pieniądze to korci żeby odrazu je wydać. A zazwyczaj zawsze znajdzie się jakąś brakująca rzecz, która trzeba kupić i tak też robię :) ale teraz czeka mnie sporo wydatkow więc trzeba trochę grosze odlożyć.

Ja jestem w stanie wydać każdą sumę pieniędzy :-) aż boli jak trzeba sie powstzymywać ;-) Mnie się już chce fajnych pomidorów,rzodkiewek.Te pół roku zimy kompletnie mnie wykończyło.Parę dni było u mnie słonecznych,a dziś od rana pada :-( jutro mam w planach wypad do Auchan,trochę chcemii uzupełnić i jedę z moją rodzinną bandą w plener :-)

Gość zgryzliwa Gryzela
to ja was zmotywuje.Po wielu latach całokowitego olewania siebie dodzłam do wagi 120 kg przy 180cm wzrostu .Walcze,ale ta walka bedzie trwała jeszcze rok !

Co prawda nie życzę Ci tego,ale ja jak mi sie przyplątała kamica to zrzuciłam 15 kilo w ciągu roku.Trzymam kciuki!!!!

Gość onenight
hej, co tu taka cisza? :) założycielka tematu nam gdzieś zniknęla :D

Gość fghbfggnd
up up !

Gość onenight
zależy od pogody. Jeśli będzie słońce, to jakiś mały wyjazd i zwiedzanie. A jeśli deszcz to... Nie wiem jeszcze co :D a niestety majówka podobno deszczowa ma być, tak słyszałam :(

Gość gość
up up up