Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem co myślę, wiem co robię

Drosetux mozna w ciąży? I paracetamol 250mg?I krople do nosa dla dzieci?

Polecane posty

Tan paracetamol to apap przepołowiony.Jestem przeziębiona i poprostu już wymiekam:O -16 tc. o jeszcze tantum verde niby chyba można-ale to tylko na nac wziełam 2 dni. Bralyscie coś? Do Czosnku i cebuli nawet mnie nie namawiajcie ani do prenalenu bo rzygne tym.

nikt nie złapal chorubska?

nie wiem jak jest z drosetux ale chyba stodal można jak byłam w ciąży też w 16tyg zachorowałam, miałam wtedy nawet antybiotyk bo się nieźle rozłożyłam, dziecko zdrowe:)

najlepiej nie brać leków jak nie ma potrzeby ale apap jest dozwolony, tantum verde tak jak pisałaś też

No to ok. Juz mi powoli przechodzi. W sumie to tego apapu półtora zjadlam. Nie jestem zwolenniczką antybiotyków ,juz nie brałam z 5 lat wiec zawsze sama sie lecze-ogólnie mało choruje .Pierwszy raz w tym roku i to chyba od męża zlapałam. Mysle że ze 2 dni i bedzie po przeziębieniu tylko tak sie martwie troche bo tyle sie złyszy a to o obrzekach plodu a to o poronieniahc itp...

mój lekarz powiedział, że w II trymestrze mogę wziąć apap (do 100mg na dobę) +witamina C 3x200mg dziennie+krople do nosa sulfarinol (ale tylko raz dziennie wieczorem), poza tym płukać gardło szałwią z solą i to wszystko. Jakiś wredny wirus się do mnie przyłączył i nie chciał odpuścić :/