Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyrafa155

Czy przy wzmożonym napięciu mięśniowym może występować

Polecane posty

Gość żyrafa155

...niepokój,nerwowość i nadpobudliwość? u mojej córki pediatra podejrzewa trochę wzmożone napięcie mięśniowe, od jakiegoś czasu mała strasznie się złości, non stop jest rozdrażniona, śpi bardzo niespokojnie, ciągle się napina,pręży i wydaje takie okrzyki złości, podobnie jak bierze zabawkę do buzi to się bardzo denerwuje, w ten sposób tez zaczęła okazywać te pozytywne emocje,jak się ucieszy to też tak się pręży i wydaje takie dziwne dźwięki. Zaczynam się bardzo martwić,boję się czym to może być spowodowane. Dodam,że córka ma od urodzenia refluks i to ten z tych gorszych kiedy kwaśna treść cofa jej się do przełyku 2,3 godz. po jedzeniu i oprócz tego problemy z brzuszkiem.Teraz zaczęłam jej wprowadzać nowe pokarmy,narazie tylko marchewkę i kaszkę. Mała ma 4,5 miesiąca. Niepokoi mnie to wszystko, idziemy na USG przezciemiączkowe a do neurologa i rehabilitację dopiero jest zapisana na 9 maja,o siewieję do tego czasu..:(

Gość żyrafa155
up

Po co zapisalas dziecko na rehabilitacje skoro lekarz tylko podejrzewa wzmozone napieciei to w dodatku lekkie?Poszaleli ci lekarze z tymi durnymi diagnozammi i wypychaniem dzieci na rehabilitacje.Pracy chyba szukaja dla kolegow fizjoterapeutow.Na jakiej podstawie stwierdzil to napiecie.Moze malej zeby wychodza i jest taka nerwowa?moja corka tez taki nerwos byl ale napiecia nie miala.

Gość żyrafa155
Zanim pójdzie na rehabilitację to ma ją zbadać neurolog i mamy jej zrobić USG przezciemiączkowe.

Gość żyrafa155
Mała się pręży i prostuje nóżki,jak śpi to taka wygięta główką do tyłu w jedną stronę

Gość żyrafa155
od trzech dni jest bardzo mocno pobudzona

to są normalne objawy, mojej kuzynki synek też ma tak samo pręży się, prostuje nogi w ogóle jest niespokojny, ma problemy ze snem- wszystko tak jak piszesz. Jeździ na rehabilitację dzieci często tak mają. Rozmasują i bedzie dobrze:)

Gość żyrafa155
trochę mnie uspokoiłaś,jednak jakoś się martwię bo właściwie to tak z dnia na dzień zaczęła się zachowywać (ok.1,5 tyg. temu były takie dwa dni okropne i na trzeci dzień dziecko aniołek,ale nie trwało to długo i teraz tak jest codziennie,wtedy myśłałam że albo zęby albo skok rozwojowy).