Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martenka_91

kiedy zrobić test ciązowy

Polecane posty

Gość martenka_91

Witam :) jestem nowa i z góry przepraszam jeżeli zakładam wątek który był juz pewnie ze 100 razy omawiany;p ale przyznam że tyle sie już tego naczytałam że już nic z tego nie wiem.. Problem polega na tym że mam nieregularne cykle ale zazwyczaj trwają one około 30 -34 dni. Według kalendarzyków dni płodne wypadały mi w tym miesiacu w dniach 11 - 17 kwietnia. Kochaliśmy sie z chłopakiem w tym okresie 3 razy. No ale może w końcu przejde do sedna, a mianowicie kiedy najlepiej zrobić test ciązowy przy moich nieregularnych cyklach... ? nie mam pojecia kiedy wypadnie kolejna @ , a przyznam że strasznie jestem ciekawa czy sie udało czy nie :) Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;)

Gość 30-34 dni to
nie są cykle nieregularne, a test nawcześniej 14 dni po stosunku, po 10 ewentualnie beta, kalendarzyk dni płodnych to nie jest skuteczna metoda, ponieważ dni płodne się obserwuje a nie wylicza

Gość martenka_91
pisząc nieregularne mialam na mysli to ze mimo to iz przewaznie mam cykle 30-34 dniowe to zdarzaja sie tez takie co 28 dni. Różnie to bywa. A jezeżli chodzi o dni płodne to czy oznaką owulacji mogą być bolące i wrażliwe piersi, ból w podbrzuszu krótkotrwały , silniejszy z jednej strony a także wieksza ilość śluzu? :)