Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale.mnie.zab.boli

boli mnie zab, pomocy!

Polecane posty

Gość ale.mnie.zab.boli

dajcie mi tu szybki sposob na bol zeba!!! Nie mowcie o dentyscie, bo zbieram na narkoze, inaczej nie pojde... Co mam wziac. 3panadole nic nie daly

Gość expres yorself
Na narkozę? U dentysty????!

Gość noooooooooo
no tak, panicznie boje sie dentysty. W podstawowce zywcem wyrwali mi szostke z korzeniem. Konowalka powiedziala ze to mleczak, a szostka jest jedna na cale zycie. Mam 4 zeby do zrobienia. Wole dac tysiaka i nie miec bolu i stresu

Gość ula której znowu ukradli nick
wiesz co , jako małolata też trafiłam do rzezni , długo bałam się dentysty ,ale mój znajomy związał się z dentystką i ona mi pomogła , teraz oni mieszkają na innym kontynencie ,a ja do dentysty śmigam jak na regulację brwi ,wiadomo to i to nieco boli , u dentysty boli tylko zastrzyk ,pózniej nie czujesz bółu nic a nic !! Oczywiście prywatnie.

Gość expres yorself
Ale narkozę? Znieczulenie ogólne? Nawet nie wiedziałam, że u dentysty jest taka możliowść... Zwykle miejscowe nie wystarczy? Ale serio, u dentysty jest narkoza?

Gość expres yorself
A ja na kasę chorych chodziłam, też ze znieczuleniem i też nic nie bolało, nic a nic. Wczoraj poszłam prywatnie, bo ząb też mnie bolał, okazało się, że do leczenia kanałowego. Wiecie ile mi zaspiewała? 450 zl :O

Gość bmhghh
jak co to mozna na pogotowie stomatologiczne

Gość Mocno się zmieniło
Naprawdę dziś znieczulenie zupełnie nie przypomina tego "zatruwania" jakie fundowano kilkanaście lat temu. Naprawdę bardzo się to zmieniło. Ważne, idź do dobrego dentysty, który będzie umiał cię znieczulić. W tej chwili, to już nawet znieczulenie nie boli. A pieniądze z narkozy przeznacz np. na dobrą koronkę, żeby plomby nie wypadały. Lepiej się opłaci.

Gość xantrypa
powiem ci co szybko pomoze - masz troche wodki ? - wes lyk wodki taki spory i trzymaj na tym zebie co boli - trzymaj dlugo ile "wyrobisz" i wypluj, poczekaj pare minut powinnas poczuc ulge a jesli nie to powtorz zadanie, nie polykajac alkocholu powtarzam poniewaz zjadlas tabletki ! - po zadnych tabletkach nie pijemy alko bo nie wiemy jak zadziala moze wzmocnic lub odwrotnie dzialanie tabletek ! ja tak zawsze robilam - to usypia zeba ale nie wiadomo na jak dlugo- jak go nie podraznisz to bedziesz miala noc spokojna ...

Gość expres yorself
Ja byłam u dentysty, na ból zęba wypisał mi receptę na ketanol. Mi tylko to pomaga. Nie masz może w domu? Popytaj znajomych, rodzinę, może ktoś ma.

u prywatnego dentysty istnieje możliwosć zabiegu w narkozie , sama miałam takie myśli :D , jasne dziś się śmieję ,ale wtedy nie było mi do śmiechu

expres yorself - w którym masz kanałówkę ? 1-3 są refundowane

Gość kkkkkkkkkkkkk00
idź do dentysty!!! Mały zastrzyk i będzie ok a tak poza tym to nie ząb Cię boli a ozębna - dochodzi do zmiany zapalnej w kości (potocznie mówimy ze boli ząb)

Gość expres yorself
w piątce niestety. pierwsza wizyta - 50 zł antybiotyk plus ketanol - 70 zł leczenie kanałowe - 300 odbudowa zęba - 150. Spoko, co? Jeden ząb - 570 zł :O

most minimum 1500 , implant 3500 , leczyć !!! jest jeszcze opcja mostu na włóknie szklanym cena mocno orientacyjna to 900