Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bielizna79

w którym tygodniu iść do szkoły rodzenia?

Polecane posty

Gość bielizna79

w którym tygodniu iść do szkoły rodzenia?

Gość hhhfhfhf
w moim mieście zapisy są od 21-22 tc - zadzwoń i zapytaj jakie są zasady u Ciebie

Gość Najlepiej pod
koniec ciąży w 7-8 miesiącu.

ja sie zapisywalam w 17 tygodniu jakos ze wzgledu na duze kolejki w mooim szpitalu, okolo 26 tygodnia maja do mnie dzwonic w celu potwierdzenia uczestnictwa a w 27 maja podac wstepny harmonogram i od 28 rozpoczynamy zajecia :)

Gość kfofed
a za to się płaci ?

Różnie. U mnie w szpitalu jest bezplatna szkola rodzenia natomiast w przychodni placi sie 50-70 zl :/ Nie wiem od czego to zalezy... Wpisz w wyszukiwarce bezplatna szkola rodzenia_nazwa Twojego miasta moze akurat cos znajdziesz :)

Gość a może nie iść w ogóle??
a może nie iść wcale??? Ja chciałam.. mąż też.. ale jak się obudziłam chyba w 25 czy 26 tygodniu, to w tej szkole rodzenia, którą chciałam (w szpitalu, w którym planowałam poród) już zajęcia odbywały się od miesiąca.. a następna tura miała być dopiero od stycznia.. Więc nie poszłam nigdzie.. bałam się, zastanawiałam czy podjęłam dobrą decyzję..zależało mi na szkole rodzenia i na siebie byłam wściekła, że tak późno chciałam sobie tę szkołę zorganizować, i nie wyszło.. okazało się, że zadna szkoła rodzenia nie jest potrzebna.. Wszystkiego człowiek dowie się sam, sam się nauczy.. jak już coś to w szpitalu podpowiedzą (laktacyjna, pediatra).. Nie byłam i teraz dopiero to wiem, że szkoła rodzenia jest konieczna.. chociaż zawsze myślałam inaczej.. Z porodem dałam radę (mąż też),, z dzieckiem również.. ;) Powiem tak.. jak ktoś ma czas, a szkoła jest bezpłatna,.. to można pochodzić.. ale jak trzeba płacić (a często to 200-600zł) to się nie opłaca..